USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Міністру юстиції довелося відчитуватися перед дружиною через новорічну зарплатню

15 Січня 2020 14:19
Міністр юстиції Денис Малюська вважає, що високі заробітні плати у чиновників – це професійна необхідність. Міністру нарахували у грудні 2019 року 226 тисяч гривень.

Як повідомляє Українська правда, про це Денис Малюська написав у соцмережі.

«Учора роздратованій дружині на запитання «І де гроші?» довелося пояснювати, що інфографіка маніпулятивна, 226 тис. не отримував і цифру треба зменшувати на розмір податків та враховувати, що це надбавка сплачена у різні дні одразу за кілька місяців роботи. А загалом зарплата дійсно була малою і раніше казав правду.

Єдине, що радує у цій ситуації, це що нарешті зможу нормально поговорити з мамою, бо останні кілька місяці наші розмови зводились до виправдовувань після тез «негайно пиши заяву і йди з цієї дурної роботи», «натягни шапку поглибше, сядь у тролейбус і послухай, що про вас розповідають, воно тобі треба за 16 тисяч?». Ну і так далі», – пише Малюська.

У грудні 2019 року міністру нарахували 226 тисяч гривень: з них посадовий оклад – 16 000 гривень, надбавка за інтенсивність праці – 16 000 гривень, надбавка як експерту з питань таємниць – 3 200 гривень, індексація – 761 гривня, премія за жовтень 2019 року – 56 000 гривень, премія за листопад 2019 року – 67 200 гривень, премія за грудень 2019 року – 67 200 гривень.

Після виплати всіх податків і зборів міністр отримав 182 220 гривень.

Сам Малюська відреагував 15 січня на суспільний резонанс навколо інформації про його виплату в Facebook.

За словами міністра, висока зарплата чиновників – це професійна необхідність і саме так українці нібито зможуть подолати корупцію.

Малюська пише, що іноді може дізнатися про термінове відрядження за кордон за кілька годин до відльоту. У такому випадку летіти доведеться за власний кошт. Міністр додав, що кошти можуть компенсувати, якщо пощастить.

Також, з його слів, на посаді йому іноді доводиться бути цапом-відбивайлом. Зокрема, у випадку, коли на нього наклали штраф у 38 420 грн.

На його думку, політична посада зробила з нього politically exposed person (політичного діяча), і протягом кількох років після звільнення його не візьме на роботу жодна пристойна міжнародна компанія чи організація. Крім того, він не зможе після закінчення політичної кар’єри повернутися до своєї попередньої роботи.

Міністр зазначив, що історії про високі зарплати у Мін’юсті продовжуватимуться, бо там найматимуть топових юристів. Малюська вважає, що це зекономить кошти міністерства, адже наразі вони вимушені багато витрачати на аутсорс вітчизняних та іноземних адвокатів.

11 грудня 2019 року міністр юстиції Денис Малюська заявив, що його не влаштовує зарплата і він не виключає перехід на іншу роботу.

Раніше міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет розповів, що деякі міністри просять більшу зарплату, бо не всі мають «фінансову подушку» і їм важко утримувати свої родини.

До нового року керівники Мінкульту отримали «під ялинку» сотні тисяч зарплати. Зокрема, міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський та його заступники задекларували сукупний розмір своєї грудневої зарплати на суму понад 2 мільйони гривень.

14 січня Верховна Рада висунула вимогу Кабінету міністрів прозвітувати про нарахування великих премій окремим міністрам та розповісти про причини таких нарахувань.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що високі зарплати міністрам долають корупцію та спокусу зловживання службовим становищем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
999 Показати IP 15 Січня 2020 14:48
Боже які вони алчні, все бідкуються, що хтось більше отримує зарплату хтось меньшу. Вам би сволочам дати пенсію, як отримує моя мати 2100 грн. та зарплату, яку чистими отримую я - 5890 грн., бо моя зарплата прозора, при цьому справно виплачую податки. Ось тоді будите розказувати дружині, куди діли гроші.
інші пенсіонери до 999 Показати IP 15 Січня 2020 17:42
Вони слуги і ви за них голосували до хрипу в горлі.от і радійте!
Оптимістка Показати IP 15 Січня 2020 15:08
а де взяти фінансову подушку пенсіонерам щоб хоча б оплатити за комунальні, не кажучи за що жити? але ж кого чуже горе?
лучанка Показати IP 15 Січня 2020 15:13
Так чому ж не змінює місце роботи, чому не йде у приватні комерційні структури, якщо мало платять? "Протягом кількох років після звільнення його не візьме на роботу жодна пристойна міжнародна компанія чи організація." Це ж що він збирається вчудити на посту міністра, раз таке заявляє і чому покинув попередню високооплачувану роботу? Надіявся на мільйони? Найбідніша країна Європи, а зарплати ці нероби хочуть, як у Люксембурзі.
Оо Показати IP 15 Січня 2020 15:42
Яресько відразу взяли на подібну посаду в іншій країні, Гонтарєва відразу знайшла роботу за кордоном. Теперішні міністри точно нікому не треба.
ВВ Показати IP 15 Січня 2020 16:28
Встановити зп разом з преміями не бульше 100 тис. грн. Президенту -200 тис. Сіддям 100 тис. а то цирк ставка в три рази менше як місячна премія...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus