USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Міністру Табачнику пророкують звільнення

23 Квітня 2011 14:25
Відставка міністра освіти Дмитра Табачника вже найближчим часом розглядається владою як тактичний хід для зняття частини невдоволення українців "погіршенням життя вже сьогодні".

Натомість, як інформує ТСН , відставку прем'єра Миколи Азарова відкладено до вищої точки кипіння у суспільстві.

Президент Віктор Янукович міг оголосити про відставку Азарова ще 7 квітня у своєму посланні парламенту. "Причому цього разу навіть сам Микола Янович (Азаров), схоже, був не проти. У всякому разі, попередив про майбутню відставку своє оточення. І навіть запасний аеродром підготував. Куди скромніша, до речі, посада голови Нацбанку, яку йому нібито обіцяли у минулому році", - йдеться у статті "Дзеркала тижня".

Проте Янукович вирішив інакше. "Посвячені, щоправда, шепотілися, що відставку відклали на місяць і після травневих свят (Азарова) точно звільнять. Але виявилося, що відбій пролунав надовго. І не тільки щодо Азарова. Весь економічний блок не збираються чіпати щонайменше до вересня. Недоторканними залишаються і віце-прем'єри - як мінімум Андрій Клюєв, Борис Колесніков і Юрій Бойко", - пишеться у статті.

Окрім того, після свят можливі ще кілька відставок в уряді, на які українці можуть взагалі не звернути уваги. Так, Ганна Герман може зайняти посаду міністра культури замість Михайла Кулиняка, а Віктор Тихонов - залишити пост віце-прем'єра.

Цілком імовірна також заміна керівників МОЗу і Міноборони - Іллі Ємця та Михайла Єжеля, однак тут не визначилися з наступниками.

"Зазвичай уряд відправляють у відставку тоді, коли проведено найболючіші заходи, необхідні для здійснення реформ. Щоб відповідальність за погіршення життя взяли на себе відставники, а плодами їхньої діяльності скористалися ті, хто залишиться при владі (у нашому випадку - президент). Але в тому-то й річ, що ніякі глибинні, якісні реформи за рік так і не було розпочато. А "погіршення життя вже сьогодні" - це не ціна модернізації, а скоріше підсумок бездіяльності влади. І критична - з точки зору суспільної довіри - точка насправді все ще попереду. Викидати найбільший козир у цих умовах просто необачно. Потрібно жертвувати кимось менш значущим", - відзначає автор.

"Втім, навіть ті, хто наполегливо рекомендують провести хоча б косметичні перестановки, розуміють, що мова йде в основному про демонстрацію. Імітації діяльності. Здатної навіть політично стурбовану публіку зацікавити хіба що в разі звільнення Табачника. Про решту, мабуть, і не згадають. Бо від зміни табличок на міністерських кабінетах ніхто насправді не чекає ніяких принципових змін. Ніхто змін, взагалі-то, і не обіцяє", - резюмує автор статті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus