USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Ковельщині хочуть заборонити георгіївську стрічку?

30 Квітня 2014 19:00
Сьогодні під час сесії Ковельської районної ради одноголосно підтримали запит депутата від фракції ВО «Батьківщина», священика Української православної церкви Київського патріархату Василя Мичка до Служби безпеки України з тим, щоб на День Перемоги правоохоронці стали на перешкоді провокаціям на території міста та району, коли люди пов’язують на одяг георгіївську стрічку.

«У нас по місту та району вже п’ятий рік дуже сильно пропагується георгіївська стрічка, яка немає абсолютно ніякого відношення до Дня Перемоги, і до Великої Вітчизняної війни. Більше того, радянські війська просто знищували тих людей, хто мав георгіївську стрічку. Її носили власовці. Під час війни був орден Слави, який мав кольор георгіївської стрічки, що почала своє існування знову в 2005 році Указом Путіна. Чи повинні ми її прославляти? В радянський час на 9 травня ніхто не носив цю стрічку. Зараз її носять так звані «тітушки» та сепаратисти, які окупували Крим, захопили державні та правоохоронні структури у Донецькій та Луганській областях», – говорить Василь Мичко.

Народний обранець просить СБУ встановити осіб, які протягом останніх років займаються на Ковельщині проросійською пропагандою, розповсюдженням «ганебної для українців стрічки», та вжити заходів, щоб цих провокацій не було.

«Ми всі розуміємо, що ця пропаганда була від місцевих організацій, не буду називати їх, які мають центр у Москві», – зауважив Василь Мичко.

«Треба цю символіку на Ковельщині взагалі заборонити!» – додає депутат районної ради від Соціалістичної партії Петро Мякота.

Василь Мичко також цікавиться в СБУ, хто був організатором встановлення торік у Ковелі на перехресті вулиць Незалежності та Володимирської біл-борду, на якому «красувався» останній російський імператор Микола ІІ, та чи діє на теренах Ковельщини «Рускоє єдінство».

Як Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло раніше, «георгіївську стрічку» в Україні пропонують замінити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Ковельчанин Показати IP 30 Квітня 2014 19:19
А що, правильно.... Хоча, в останні роки її у місті мало видно....
Історик Показати IP 30 Квітня 2014 19:33
георгіївська стрічна з'явилася вперше в історії, коли була зруйнована Січ, Катерина ІІ нагороджувала рос кавалерів саме цією стрічкою, як відзнака за знищення Січі
око Показати IP 30 Квітня 2014 19:46
Нарешті прозріваємо...
Память. Показати IP 30 Квітня 2014 19:47
Давно пора мати гідність.
Анонім Показати IP 30 Квітня 2014 21:31
БАШКАЛЕНКУ ТА КУРИЛЮКУ ЦЕ ПОЯСНІТЬ ЯКІ ЗАВЖДИ ФІНАНСУВАЛИ ЦЕ ПОЗОРИЩЕ!!!!
Лучанка до Анонім Показати IP 1 Травня 2014 09:18
башкалієнко це хто?
Вдаримо маразмом по Показати IP 30 Квітня 2014 21:40
Заодно відмінити такі символи русскості, як чай, горілку, чорний хліб, валянки, ватники (фуфайки), березові віники, русскую баню, чорну і червону ікру, балалайку, баян, гармошку, свідоцтва про народження по 1992 рік включно разом з їх власниками, житлові, громадські, виробничі об'єкти, збудовані та введені в експлуатацію в період Московського царства, Російської імперії та СССР, Ковельський район з совєтською радою, утворені комуністами, а також сільради, як пережитки колективізації.
111 до Вдаримо маразмом по Показати IP 30 Квітня 2014 22:34
Браво, хоч хтось ще не втратив глузд і не опустився до маразму. А в додаток до Вашого переліку - в Ковелі ще треба зруйнувати гімназію і 5 школу, як колишні російські, і освятити з отцем Василем Мичком місце, де вони стояли. А після цього передати Петру Мякоті під черговий торговий заклад. А якщо святий отець не в курсі - то георгіївська стрічка була не тільки на ордені Слави, а й на медалі " За победу над Германией", найбільш масовій нагороді за всю війну. Всі наші діди, хто воював, звичайно, а не ховався по лісах, її мали, при чому тут Путін і його укази.
ніхао до Вдаримо маразмом по Показати IP 30 Квітня 2014 22:56
На рахунок чая ти москалику лоханувся. Та і будували все українці, поки кацапи 'баяришнік с бражкой сьорбали'.А інше з твого переліку нам і дарма не потрібно.
Шило до ніхао Показати IP 1 Травня 2014 01:02
Ото саме такі, як ти , дурнуваті, бігають і руйнують все підряд. Ще й не миються, бо не знають що таке баня з віником. Про ікру вобще мовчу - крім сала більше нічого не їси, мабуть:))
до ковельських .... Показати IP 1 Травня 2014 00:00
уйо*ків !!!! не розпалюйте ворожнечу перед травневими святами. Лучани на 9 травня йдуть на заходи з георгіївськими стрічками............
Ти дурко до до ковельських .... Показати IP 1 Травня 2014 01:50
Візьми повісь бантика на свого пісюна з огидної георгійовської стрічки і йди розказувати жінці про великую побєду.для чого людям ті стрічки?яка різниця,хто там думає про тих ветеранів, та й скільки їх лишилось, крім тих що людям в спину стріляли, нквдешників, смєршів?А ті що в лісах воювали, за незалежність воювали, українську!
Микола до до ковельських .... Показати IP 1 Травня 2014 09:20
побачимо кого з тим гівном на лацкані то як мінімум травматолог допоможе! жарти закінчилися. чемодан-вокзал і обійми пуделя!!!
erh Показати IP 1 Травня 2014 08:16
Багата украінська земля ідіотами.Треба заборонити не тільки георгієвські стрічки. а взагалі Велику Вітчизняну війну -ну не було іі .А був Великий бандера . який і виграв другу Світову Війну. Слава хероям , Бред . Але таке приходить на думку . коли послухаєш деяких волинських діячів. То заборонити Украінську православну церкву.то відмінити день Перемоги. Таке враження . що проходить конкурс на найбільш дебільну пропозицію
11 Показати IP 1 Травня 2014 08:37
То точно. І взагалі, визволителями були нацисти а також поляки, які вирізали більше волинян, ніж загинуло на фронтах. Зате зараз - найближчі друзі. А москалі разом зі Сталіним, які вперше в історії зібрали докупи всі українські землі, в т.ч. Волинь, яка століттями була під Польщею ( і зараз такою поляками вважається лише кресами всходніми) - лише загарбники.
Анонім Показати IP 1 Травня 2014 09:01
Ну і які підстави у правоохоронців зривати чи вимагати, щоб зняли ці стрічки, що і на яких підставах може зробити міліція. Мичко і Мякота просто мелють полову язиками.
1231 до Анонім Показати IP 1 Травня 2014 21:08
на простій підставі ,в ВВВ геогіевську стічки носили тількі фашисти зрадники З власовської армії , а кремль щоб показати свої імперські амбіції назваї її георгіевською ,а не гвардійскою , тим більша трошкі вони відрізняються
Ковельчанин Показати IP 1 Травня 2014 10:21
Ого, оце розкудахталися... Заборонити школи, свідоцтва...... Георгіївська стрічка має якесь відношення до Другої Світової? Ні. От і все. А з пасажирами, які будуть помічені з нею, будуть проводитися профілактичні бесіда.
erh Показати IP 1 Травня 2014 10:45
Щоб проводити профілактичні бесіди .особливо з ветеранами. требамати моральне право.А яке моральне право може мати Ковельчанин. який соромиться назвати Велику Вітчизняну війну Вітчизняною, а називає іі Другою світовою Який не може відрізнити Георгієвську стрічку. від орденськоі стрічки ОрденаСлави, і медалі За перемогу над Германією ?Івани . які не пам.ятають своєі історіі.
Ковельчанин до erh Показати IP 1 Травня 2014 13:39
Я десь згадав ветеранів? До них я ставлюся толерантно, не більше. Яка ще ВВВ??? Не було ніякої ВВВ, була Друга світова! Георгіївську стрічку як символ "вєлікай пабєди" відродили після розвалу союзу, а Орден Слави і медалі за перемогу над Німеччиною нагороджувалися Гвардійською Стрічкою, яка має інакшу кольорову гамму....
777 Показати IP 1 Травня 2014 11:57
Та ви п"ята колона,а не українці,начепіть ці колорадські стрічки і валіть в Росію і там хизуйтесь не знати чим.Не знаєте ні історії,не маєте поваги ні до себе,ні до свого народу.Раби.
777 Показати IP 1 Травня 2014 11:57
коментар було видалено
На росію Показати IP 1 Травня 2014 13:00
Дорога тим хто хоче тут фашистську символіку пропихнути, замотайтесь в полоски і валіть геть, скінчились ваші гбешні часи, була одна війна світова, а з вітчизною своєю опреділись, імперський імбецил!
до на Росію Показати IP 1 Травня 2014 14:05
Порозганяйте усіх, які мають свою думку, яка відрізняється від вашої. І хто ж тоді в країні залишиться? З ким житимете?Яка б наша історія не була, як би її не перекручували б, вона такою була, є і буде. Давайте краще думати і будувати майбутнє, а не гавкати один на одного. В одній країні ж живемо.
НОНА Показати IP 1 Травня 2014 17:43
Минулого року на День Перемоги і священник Мичко і Мякота напевно з георгіївськими стрічками ходили, а зараз "патріотами " стали. Георгіївська стрічка це символ солдатської відваги. В Російській армії тільки за особистий подвиг під час бойових дій нагороджували офіцерів георгіївським хрестом, а солдат георгіївською медаллью. Під час Великої Вітчизняної війни солдат та сержантів нагороджували за особисту хоробрість орденом Слава, колодка якого повязується георгіївською стрічкою. Сепаратисти спаплюжили зміст георгіївської стрічки яка крім солдатської мужності і патріотизму при захисті Батьківщини не несе. Таких священників гнати з церкви треба, які замість християнської любові закликають до розбрату. А Мякота говорити буде, що завгодно тільки б любій владі підспівувати
Ковельчанин до НОНА Показати IP 2 Травня 2014 14:26
Під час Другої Світової до ордену слави пов'язувалася ГВАРДІЙСЬКА(!!!) стрічка, яка нічого спільного з колорадською не має. ГВАР-ДІЙ-СЬКА! колорадською стрічкою кріпилися ордена, які катерина друга вручала за розвал Запорізької Січі, а потім її відродили як "сімвал вєлікай пабєди" тільки після розвалу союзу.
Свет Показати IP 7 Травня 2014 19:12
извините Ковельчанин мой коментарий общий после прочтения всех высказываний.
Свет Показати IP 7 Травня 2014 20:41
Я так понимаю на русском языке посты не проходят?? Смешно и грустно читать ваши тексты. особенно, что касается истории. Родом я с ковельщины, но живу и работаю в далеких странах, где никто и не слышал об великих украх. Я не стала настаивать и упрекать людей в их несведении о своей великой родине, ведь вокруг полно иностранцев и никого не интересует с какой ты страны, главное, что ты умеешь делать, главное что ты специалист. Так вот уважаемые, учитесь ценить то, что вам досталось от ваших предков, если вы конечно не - спите и видите себя под поляками, то вы особый патриот, или может ваши предки воевали с мирными волынянами выползая пожрать из схронов? Тогда вы конечно патриот. Только расскажете про свой патриотизьмъ когда поедете пахать на польских панов. А вот как вы умеете друг друга уничтожать я слышала от стариков!!! Оставьте их в покое и дайте им право выбрать с какими знаками отличия выйти в День великой победы. Не устраивайте исход из канадских схронов. Победители заслужили хотя бы уважения.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus