USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

В Україні замінять «георгіївську стрічку»?

26 Квітня 2014 16:24
Стартувала незалежна всеукраїнська акція, ініційована ВГО «Союз «Народна Пам'ять»: стрічка, виконана в кольорах орденської планки ордена Вітчизняної війни I ступеня, як символ нашої пам'яті про тих, хто не повернувся з полів битв ІІ світової війни. Про це повідомляє прес-центр ДП "Волинські старожитності".

Досить довго символом пам'яті про наші перемоги і втрати в роки ІІ світової була «георгіївська стрічка» - стрічка, виконана в кольорах орденської планки ордена Слави. А його, в свою чергу, розробляли, надихаючись однією з найпочесніших нагород Російської імперії - орденом Святого Георгія, звідси й назва акції.

На жаль, цей ефектний символ, що об'єднував на пострадянському просторі всіх, хто був небайдужим до пам'яті про другу світову війну, в наші дні намагаються використовувати в своїх цілях ряд політичних сил деструктивного характеру. Пам'ять про полеглих на полях битв - свята; вона поза політикою, поза боротьбою будь-яких соціальних чи політичних сил. Використовувати її символи та образи, як політичну зброю - це святотатство.

В рамках акції «Стрічка пам'яті» пропонується заснувати стрічку, виконану в кольорах орденської планки ордена Вітчизняної війни I ступеня - як символ пам'яті про загиблих і зниклих безвісти у роки ІІ світової війни.

І ще: Українські пошуковці докладуть всі сили для того, щоб Стрічка пам'яті залишалася незалежним символом, який ні в якому разі не перетворювався в символіку будь-яких політичних партій і сил. Стрічка пам'яті - це оберіг, знак нашої, народної, пам'яті про полеглих і зниклих безвісти у роки війни.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
НЕЛУЧАНИН Показати IP 26 Квітня 2014 17:28
ЗНОВУ ЗА ВЗІРЕЦЬ БЕРЕТЬСЯ ОРДЕН ОКУПАНТІВ. ТА ЧИ ВИ НІЧОГО УКРАЇНСЬКОГО НЕ ЧУЛИ ?
автор до НЕЛУЧАНИН Показати IP 26 Квітня 2014 19:24
Своєї клепки не вистачає!
НЕЛУЧАНИН до автор Показати IP 26 Квітня 2014 19:30
вистачає, в Україні є свої символи, тільки декому дуже хочеться навязати проімперські. колорадська лєнточка викликає рвотний рефлекс - от і видумують щось подібне
Павло до НЕЛУЧАНИН Показати IP 26 Квітня 2014 22:32
В СССР часів війни був орден Богдана Хмельницького. У Вікіпедії так описані особливості цього ордену: "Орден Богдана Хмельницкого — последний из учреждённых советских «сухопутных» полководческих орденов во время Великой Отечественной войны. Это единственный советский полководческий орден, одной из степеней которого могли награждаться рядовые, а также партизаны. Орден Богдана Хмельницкого — единственный орден СССР, надпись на котором сделана не на русском языке (укр. Богдан Хмельницький). Учреждён в период освобождения Украины по предложению члена Военного Совета 1-го Украинского фронта генерал-лейтенанта Н. С. Хрущёва; среди участников его создания были деятели украинской культуры: кинорежиссёр А. П. Довженко и поэт Микола Бажан. Само название ордена и украинский язык надписи указывали на его преимущественную приуроченность к УССР, хотя официально в статуте это нигде оговорено не было. Фактически им награждались в основном отличившиеся на четырёх Украинских фронтах. Широко им награждались партизаны (указом от 4 января 1944 года многие руководители партизанских объединений Украины были отмечены орденом Богдана Хмельницкого первых двух степеней).". ПРАВДА Є ОДИН МІНУС В ЦЬОМУ ОРДЕНІ. В ОРДЕНУ СТРІЧКА .... СИНЬО-БІЛА !!!!!
виновок. Показати IP 26 Квітня 2014 17:31
Гени меншовартості знову беруть реванш. Другий сорт!
де Показати IP 26 Квітня 2014 17:46
Ви бачили,щоб жиди жили Україною.Жид в Україні,це в серці житель без держави,тому вони тут є заробітчанами,а живуть поза Україною.Засліплюючи нам українцям очі,клеять з себе дурня,що вони без України ніхто і життя готові віддати.А насправді бачимо протилежне.ВЛАДА і ГРОШІ,ВЕЛИКІ ГРОШІ,оце іє їхня стратегічна мета.
Анонім Показати IP 26 Квітня 2014 19:44
На стрічку СНІДу похоже.
Анонім Показати IP 26 Квітня 2014 20:22
НА Волині георгієвську стрічку просував башкаленко ..... росіянин за національістю скользяк за сутю... тому ця акція інчого путнього не зробить як і його заклики голосувати за добу та тигіпа....
Анонім Показати IP 26 Квітня 2014 20:59
БАШКАЛЕНКО КУРИЛЮК МЕЛЬНИК - це ті особи які сприяють насіюваню думки окупантів..... підніміть попередні роки подивіться ВОНИ і тільки ВОНИ несли цю імперську гадість в розум людей.... фотодоказ http://www.volynnews.com/files/news/2010/05-07/14958-2u.jpg
Павло Показати IP 26 Квітня 2014 22:25
За великим рахунком, певна логіка в цьому є. Але знову ж таки, червоно-малиновий колір стійко асоціюється з червоними прапорами, комуністами і Сталіним. Тобто доволі важко ця стрічка сприйматиметься поза політикою.
Проти Показати IP 27 Квітня 2014 00:14
Георгіївська стрічка була і буде - це історія! І не за те воювали наші діди щоб зараз цю історію переписували під себе так звані патріоти.
800 до Проти Показати IP 27 Квітня 2014 00:25
Якщо згадати історію, то цю стрічку носили військові в армії Власова, яка воювала разом з німцями проти Радянської армії. Якщо ваші діди воювали саме за це, то звичайно ви мусите вимагати від ригівських так званим патріотів не переписувати історію.
НЕЛУЧАНИН до Проти Показати IP 27 Квітня 2014 11:00
колодська стрічка - історія для холуїв, а для українців - це символ окупанта

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus