USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

На Волині відроджують сільський футбол*

7 Жовтня 2014 18:05
«У селах є багато гравців-футболістів, які без підтримки не можуть пробитися на вищий рівень», - зазначив кандидат у депутати до Верховної Ради по округу №20 Юрій Цейко. На його думку, держава приділяє мало уваги розвитку і фінансуванню футболу в селах. Гру мільйонів на Волині потрібно підтримувати і відроджувати.

Один із засновників боратинського клубу «Ласка» активно популяризує спорт в області, вболіває за сільські команди, яких фактично залишили без підтримки держави. З його слів, кожна команда виживає, як може, шукаючи постійних або тимчасових спонсорів. Та найчастіше хлопці і чоловіки, які хочуть грати у футбол, самі купують м’ячі, форму, взуття, наймають суддів і самостійно займаються вирішенням усіх організаційних питань.

Кандидат у депутати до Верховної Ради від округу №20 Юрій Цейко вже 7 років допомагає футбольному клубу «Ласка» з Боратина Луцького району.

До складу клубу входить 5 команд: три дитячі і дві дорослі. Спортивним директором ФК Юрій Феодосійович призначив батька відомого футболіста з Волині Анатолія Тимощука, Олександра Івановича.

Він, як довірена особа кандидата у народні депутати Юрія Цейка, взяв на себе усі організаційні питання футбольного турніру серед сільських команд.

Так, 5 жовтня у Рожищенському районі відбулися півфінальні зустрічі між ФК «Копачівка», НК «Луків» та командою «Юність-Переспа» і ФК «Духче». Любителі футболу змагаються за Кубок Юрія Цейка.

Матчі заплановані у чотирьох районах: крім Рожищенського, також ігри відбудуться у Локачинському, Горохівському і Турійському районах. Команди-переможці зустрінуться між собою у півфіналах, а головний переможець – у фіналі з командою із Луцького району.

«Для мене футбол дуже важливий, бо він об’єднує людей», - сказав Юрій Цейко, відкриваючи матч у селі Копачівка.

З його слів, у селах є багато талановитих гравців, які без підтримки не можуть пробитися на вищий рівень.

«Моя думка така: держава дуже мало уваги приділяє спорту. Так, народна самодіяльність – різні ансамблі, музичні колективи, що діють при будинках культури, фінансуються доволі добре. Хоча артисти самі можуть заробити на хліб і до хліба, виступаючи на весіллях, урочистостях. А як на себе заробить футболіст із села? Ніяк. Тому й розпадаються команди. Я намагаюся підтримувати тих хлопців, які хочуть грати, вчитися, пробиватися», - говорить Цейко.

Зізнається, що саме для цього й організував футбольний турнір у районах виборчого округу №20. Всі команди-учасники отримують у подарунок якісні м’ячі, адже на хороший спортінвентар у сільських футболістів, яких навіть сільради не підтримують, грошей не вистачає.

У селі Переспа команди, які зійшлися на полі, також отримали від Юрія Цейка набори м’ячів. Гравці запевнили кандидата у нардепи, що сільський футбол живе і розвивається, мовляв, вистачає і вболівальників: подивитись на матчі своєї команди приходять по 200-300 чоловік. Кажуть, якби було хоч мінімальне фінансування із держбюджету чи від сільради, цей вид спорту, який у світі називають грою мільйонів, у волинських селах став би ще популярніший.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
123 Показати IP 7 Жовтня 2014 18:08
Цейко наш нардеп ! Ми вірим у вас Юрій !
сусід Показати IP 7 Жовтня 2014 18:13
Ми знаємо Цейка у нього чудова сімя , трудолюбиві , патріоти України ! Ми за вас Юрій Феодосійович!
Працівникі Показати IP 7 Жовтня 2014 18:24
Дякуємо вам Юрій за те що ви в нас є , ви добра і справидлива людина і ми важаємо що саме ви достойні бути депутатом України! Ви дійсьно можете змінити країну на краще!
воїни з АТО Показати IP 7 Жовтня 2014 18:57
Ми захісникі вітчизни дуже вдячні Цейку Юрію за допомогу нам матерільну і духовну з такими людьми як Цейко ми подолаємо ворога і пободуємо крепку країну!
негатив Показати IP 7 Жовтня 2014 20:22
якби не вибори і кандидат Цейко на цих виборах,ніхто і слухом не чув би про відродження сільського футболу.
555 до негатив Показати IP 7 Жовтня 2014 20:33
Видно що ти неосвітчений у футболі ! Цейко дуже багато зробив для сільського футболу івсі про це знають !
негатив до 555 Показати IP 7 Жовтня 2014 21:14
А чому до того ніхто не чув про допомогу Цейка футболістам?Проти Цейка,я немаю нічого проти,але чому зараз, перед виборами цей піар.Невже не зрозуміло,що піар перед виборами тільки знижує рейтинг кандидата.Люди вже натішилися цим популізмом і визначились за кого проголосують.А Цейку я від щирого серця бажаю перемоги.Хай щастить.
555 Показати IP 7 Жовтня 2014 21:30
Дуже приємно вести діалог з культурною людиною! Цейко є головним меценатом команди Ласка село Боратин він фінансує також дитячий футбол Він є засновником цієї команди і за пять років команда стала першою в області . Директором команди Ласка є Олександр Тимощук батько відомого футболіста Анатолія Тимощука!
777 Показати IP 8 Жовтня 2014 14:13
а в нас для повного щастя тільки футболу і не вистачає, особливо сьогодні, коли йде війна і повно горя матерям, дружинам, дітям- в кого не стало близької людини. Чому не інтернатам допомога, лікарням, де убоге лікування та харчування, багатодітним де проблема з житлом і т.д., але ж - там же не проголосують....
я до 777 Показати IP 8 Жовтня 2014 18:59
ти в душі консерватор,якщо про таке пишеш.А консерватизм сьогодні це шлях в нікуди.Я думаю,що маєш інформацію.як під час Другої світової війни артисти виїжджали на фронт і давали бійцям концерти.Життя- це і трагедія і -тріумф.Так,що спорт мусить розвиватись.Нація повинна бути здоровою і непереможною.
До 777 Показати IP 8 Жовтня 2014 16:01
Спорт потрібно розвивати для того щоб молоде покоління думало що краще м'яча поганяти чим іти сидіти за комп'ютери чи пити за кодами, якби кругом був розвинутий спорт то і мене хвороб було бо як не крути а спорт це здоровий спосіб життя, а лікарнями повинна займатися держава, народні депутати повинні дбати про це а не вихвалятися розставленими мусорними баками по області і залучати державні кошти сама на лікарні і не тількі під час агітації а впродовж всіх 5 років, а то в нас все робиться тількі протягом агітаційного місяця і то кожний показує скількі він зробив за власні кошти а де ж ділись кошти виділені державою?
укачко Показати IP 8 Жовтня 2014 23:54
хай вам цейко розкаже скількі він набрав землі коли був депутатом сільскої та районої ради,якщо він такий чесний то чому платить зарплату в конвертах,чому в нього немае перевірок з податкової-мені такий депутат не потрібний
ПАТРІОТ до укачко Показати IP 9 Жовтня 2014 11:06
що ти бредятину тут пишеш ? хто тобі повірить морда ти мартиняковська! цейко чесна людина і головне патріот!
155 до ПАТРІОТ Показати IP 14 Жовтня 2014 23:15
і не тільки землі, і як біг з найбільшим букетом волошенюка вітати,і про газетку регіонів нехай розкаже, і про податкову яка до нього не доїзджала він перехоплював її на київській площі,пишіть пишіть переконаний на виборах реально 5%
Який позор Показати IP 9 Жовтня 2014 20:33
Ще такого позору не бачив: "Цейко наш.... Цейко наш..." Стидалися б такий дешевий піар робити. Ще скільки живу, такої "рекламної кампанії" не бачив. Думаєте, що хтось дурний)))
122 до Який позор Показати IP 9 Жовтня 2014 22:28
Напевно ти дурник!) Усім хороший не будеш)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus