USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

На піар дадуть 660 тисяч

15 Грудня 2011 14:19
Засоби масової інформації повинні висвітлювати діяльність обласної ради та адміністрації на паритетних засадах.

Таку пропозицію «свободівця» Віталія Собка 15 грудня підтримали члени комісії облради з питань духовності, релігій, освіти й науки, культури, засобів масової інформації під час обговорення проекту програми економічної підтримки ЗМІ на наступні 3 роки.

Мова про те, щоб на висвітлення діяльності облради і облдержадміністрації у ЗМІ передбачати однакову кількість коштів з обласного бюджету. Свою позицію Віталій Собко аргументував тим, що цього року на висвітлення роботи ради було виділено менше грошей, ніж на ОДА.

Втім, спочатку депутат поцікавився, скільки точно було передбачено грошей. Начальник відділу інформаційного забезпечення діяльності ради Оксана Лукашук відповіла, що 200 тисяч гривень – на раду, а заступник начальника головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ОДА Віра Фамуляк-Зелінська продовжила, що на ОДА – 365 тисяч.

Остання відразу ж додала, що, відповідно до програми економічної підтримки ЗМІ та забезпечення відкритості у діяльності органів державної влади й органів місцевого самоврядування, на наступний рік грошей на висвітлення діяльності обох органів влади Волині передбачено однаково – по 330 тисяч.

Крім того, Зелінська-Фамуляк розповіла, що наступного року заплановано збільшити обсяг фінансування двох місцевих газет: «Волині-нової» та «Волинської газети». Якщо у 2011-ому вони отримали по 70 тисяч гривень, то в наступному – у планах по 300 тисяч.

Загалом, згідно з проектом рішення, на підтримку редакцій друкованих ЗМІ, засновниками яких є органи влади й місцевого самоврядування, у наступні три роки заплановано виділити з обласного бюджету понад 2 мільйони 700 тисяч гривень, а з місцевих – майже 11 мільйонів гривень.

6 з 9 членів профільної комісії облради, які з’явилися на засідання, одноголосно погодили проект рішення з врахуванням пропозиції Собка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Микола Показати IP 15 Грудня 2011 14:22
А ще б розділили порімно друковані площі і ефірний час між депутатами, а в ОДА між управліннями...
Наталі Показати IP 15 Грудня 2011 14:44
Жах!!!! 11 млн.грн. на газетки, які будуть писати так, як треба нашим депутатам!!!! А на підтримку дітей та молоді, соціально незахищених груп населення скільки?
Цікавий Показати IP 15 Грудня 2011 15:09
Скільки буде опубліковано рішень, розпоряджень тощо, а скільки буде привіткнь, "голова оре, сіє, жне, рибу ловить, промисловість розвиває..."? А головне в скількох матеріалах за кошти платників податків їх же (бо вони не знають) будуть переконувати, що жити стало краще?
писака Показати IP 15 Грудня 2011 15:15
А як же. Потрібні жертви, адже в наступному році вибори.
дупутат Показати IP 15 Грудня 2011 16:37
Собко, напевно, запропонував 666 тисяч. Крєпко любить цю цифру.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus