USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині можуть «полетіти голови» земельних чиновників

19 Липня 2011 15:18
На Волині можуть «полетіти голови» земельних чиновників
Начальники управління державкомзему у Горохівському, Локачинському та Камінь-Каширському районах перші у списку на виліт з посад за «недержавницькі позиції».

Про це 19 липня повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Карпюк під час засідання колегії Головного управління Держкомзему у Волинській області.

Така позиція щодо трьох начальників управління визріла за результатами їхньої роботи та допущення порушень в сфері земельних відносин.

Як зазначив начальник головного управління Василь Василенко в ході передачі земель у власність і користування є порушення законодавства і недотримання розпоряджень голови волинської ОДА щодо обов’язковості проведення торгів під час процедури передачі. Таких випадків порушень було зафіксовано протягом першого півріччя 77.

«Абсолютно не годиться та справа, що мало того, що не здійснили контроль в цих 77 розпорядженнях, та в більшості з них готували розпорядження. Зокрема розпорядженням голови Любомської РДА від 19 червня 2011 передано земельну ділянку загальною площею в 7 гектарів для ведення особистого селянського господарства неподалік від озера Згорани. Цікаво, без торгів, без нічого розпорядження готував звісно наш начальник», - зазначив Василенко.

Начальник головного управління Держкомзему повідомив і про інші порушення. Наприклад, в Іваничівському районі передали у власність трьом громадянам земельну ділянку в пів гектара для обслуговування житлового будинку за межами населених пунктів.
Розпорядження голови Горохівської РДА 11 червня без аукціону були передані 75 гектарів землі для створення фермерського господарства. За словами Василенка ситуація у Горохові «цікава» тим, що під час офіційних торгів вартість оренди за гектар доходить до тисяч гривень в рік, а у подібних випадках її передають задарма.
Нині здійснюється перевірка цих 77 рішень про передачу земель без торгів. По її закінченню винних обіцяють притягнути до дисциплінарної відповідальності. Рішення про передачу земель біля озера Згорани вже відмінено, а ще три рішення - призупинені.
«Одні розпорядження встановлює. На основі чого ви встановлює орендну плату в 100 гривень? На основі чого ви встановлюєте одним термін оренди в 49 років, а іншим 1 рік? Я не говорю, що ви там всю свою родину переписали в особисті селянські господарства. Може ви і хочете там господарювати, Бог з вами, це не є злочином…Ви кандидат номер один на виліт із начальників управління держкомзему в районі. Ви не державна людина», - сказав Карпюк до начальника управління держкомзему у Горохівському районі.
Карпюк каже, що у Горохівський район не хоче заходити аграрний бізнес, а там найбільше занедбаних земель. За подібні порушення і створені чиновниками проблеми критиці піддав роботу начальників Локачинського та Камінь-Каширського районів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
VSC Показати IP 19 Липня 2011 19:59
Таблицу умножения выучили, а о таблице деления забыли. А это уже «недержавницька позиція»

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus