USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині директорів культзакладів хочуть призначати «зверху»

9 Жовтня 2013 16:39
Питання про призначення на посаду директорів культурних установ Любомльського району терміном на один рік розглядалося під час сесії Любомльської районної ради 3 жовтня. Про це повідомили у прес-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Цей проект рішення став черговою спробою влади поставити під свій контроль керівників бюджетних установ напередодні виборів Президента, - йдеться у повідомленні.

На попередній сесії Любомльській РДА не вдалося провести через раду рішення про передачу повноважень з призначення директорів закладів культури у відділ культури та туризму.

«До переліку керівників, які влада хотіла призначити по суті на тимчасовій основі терміном на 1 рік, щоб перевірити рівень їхньої лояльності напередодні виборів, входять керівники будинку культури, краєзнавчого музею, музичної школи, спортивної школи, бібліотек. Справа в тому, що Партія регіонів дуже бажає тримати під контролем директорів, а отже і чинити через них тиск на робітників бюджетних установ, які вони очолюють. Цілком зрозуміло, що за таких умов влада оцінюватиме не так їх фаховість, як відданість існуючому режиму. І через рік, якраз напередодні початку виборчої кампанії, робитиме відповідні висновки», - пояснив ситуацію депутат Любомльської райради Микола Сушик.

Тому під час сесії опозиційні депутати вимагали призначити більший термін договору, щоб захистити керівників цих установ від свавілля влади. У підсумку, владі все ж не вдалось проштовхнути свій проект рішення, і його зняли з порядку денного.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Александр Показати IP 9 Жовтня 2013 17:13
Ух, какие вы злые..."свавілля влади"...помнится, "великий" министр культуры Оксана Билозир задачей номер один ставила снять Михаила Резниковича, директора киевского театра русской драмы им.Леси Украинки с более чем 40-летним директорским стажем)))
лучанка Показати IP 9 Жовтня 2013 23:27
Звичайно коли світить безробіття то радості чи добра мало а владу взагалі проклянуть найшли на кому відігратись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus