USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

НАБУ відкрило кримінальне провадження проти судді у справі Насірова

30 Березня 2017 08:10
Національне антикорупційне бюро України після звернень народних депутатів відкрило кримінальне провадження проти голови Солом'янського райсуду Києва Людмили Шереметьєвої через те, що вона самоусунулася від своїх обов'язків у справі голови Держаної фіскальної служби Романа Насірова та розпустила суд.

У НАБУ уточнили, що до Єдиного реєстру досудових рішень внесено відомості про вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.364 Кримінального кодексу України, та розпочато кримінальне провадження. Про це інформує «Українська правда».
Нагадаємо, у скарзі нардепів до НАБУ йшлося, що голова суду Шереметьєва не виконала свої посадові обов'язки – не призначила чергового суддю для розгляду клопотання захисту Насірова про відвід судді Олександра Бобровника, який вів засідання про обрання запобіжного заходу відстороненому голові ДФС Насірову.

Повідомлення про підозру детективи НАБУ на виконання доручення прокурора САП вручили Насірову 2 березня. Його підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Слідство вважає, що голова Державної фіскальної служби протягом ‎2015-2016 років, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, особисто прийняв безпідставні та незаконні рішення про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ «Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр». Ці рішення Насіров прийняв із порушенням визначеної законом процедури, тобто за відсутності належного обґрунтування та законних підстав, що спричинило державі підтверджену висновком експерта шкоду близько 2 млрд грн.

Як повідомлялося, кримінальне провадження проти Насірова відкрив і Луцький міськрайонний суд.

6 березня громадські активісти пікетували будівлю суду в Києві, побоюючись, що Насіров може втекти.

8 березня Солом'янський райсуд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці з можливістю вийти на волю після внесення рекордної для України застави в 100 млн грн. Щоправда, сторона обвинувачення прохала суд призначити заставу в 2 млрд грн.

16 березня родичі Насірова внесли за нього заставу в 100 млн грн.

Тим часом юристи прокоментували можливі наслідки для медиків «Феофанії» за історію з «інфарктом» Насірова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus