USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцький суд відкрив нове кримінальне провадження проти Насірова

29 Березня 2017 19:00
Відстороненого главу фіскальної служби підозрюють у кришуванні нелегального бізнесу скандального екс-заступника міністра.

Проти Романа Насірова відкрито нове кримінальне провадження.

Про це свідчить ухвала Луцького міськрайонного суду, повідомляє Главком.

Цим рішенням суд зобов'язав прокурора області Максима Киричука, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про можливі зловживання керівником ДФС Романом Насіровим в інтересах третіх осіб.

Підставою стала заява особи (ім`я не розголошується), про можливе сприяння керівником фіскальної служби фірмі «Галичина-Табак» (Луцьк) в оптовій торгівлі контрафактними підакцизними товарами. Також, у заяві йдеться про те, що Насіров начебто «не забезпечив детінізацію доходів, повноту сплати податків усіма СПД та фізичними особами, не забезпечив відповідність доходів громадян їхнім видаткам, вчинив шкоду економічній безпеці України».

Згідно з держреєстром юросіб, одним із власників та кінцевим бенефіціаром «Галичина-Табак» є Любов Сухомлин – за даними ЗМІ, дружина колишнього міністра економічного розвитку лучанина Олександра Сухомлина.

До недавнього часу за адресою реєстрації цієї фірми знаходився офіс компанії зі співзвучною назвою: «Галичина-Табак». Її співвласницею також була Любов Сухомлин. З 2007 року через «Галичина-Табак», вона займалась дистрибуцією горілки, виробленою на держпідприємстві «Укрспирт». Фірма ліквідована рік тому.

Як відомо, Олександр Сухомлин у різні роки обіймав високі державні посади. У тому числі, начальника Управління Міністерстві промполітики та двічі – заступника міністра економіки. Спочатку цей портфель він отримав у 2010 – 2011 роках, потім – у 2014 році, щоправда, востаннє він протримався у кріслі кілька днів і був звільнений за «неправомірні рішення у сфері держзакупівель».

У середині нульових він керував концерном «Укрспирт», а за часів президентства Віктора Януковича також очолював Аукціонний комітет із продажу нафти, газового конденсату, скрапленого газу та вугілля (при Кабміні).

У червні минулого року його затримала Генпрокуратура за участь у «схемах Курченка». Генпрокурор Юрій Луценко повідомляв, що учасники злочинної групи на розкраданні коштів «Укргазвидобування» і «Укрнафти»заробили більше 5 мільярдів гривень. Сухомлин перебував під арештом до кінця минулого листопада. Розслідування триває.

Нагадаємо, 2 березня ввечері до Феофанії, де перебував Роман Насіров, прибули, за даними ЗМІ, представники НАБУ і САП. Главу Державної фіскальної служби затримали у так званій справі Онищенка.

Медичний персонал КЛ «Феофанія» намагався обмежити доступ детективів НАБУ до палати, в якій перебував голова ДФС, посилаючись на важкий стан його здоров’я. Після вирішення питання про доступ до палати, в якій перебував голова ДФС, детективи НАБУ повідомили йому про підозру. Однак підозрюваного не було переведено до установи тимчасового тримання у зв’язку з інформацією про нібито різке погіршення стану його здоров’я. Проте обстеження в іншому спеціалізованому медичному закладі діагноз лікарів із КЛ «Феофанія» не підтвердили. Клініко-експертна комісія Міністерства охорони здоров'я України також не підтвердила діагноз, встановлений у клінічній лікарні «Феофанія».

Під час засідання суду 6 березня у Солом'янському райсуді Києва захисту відстороненого голови Державної фіскальної служби відмовили у проведенні судово-медичної експертизи. За словами представників захисту Насірова, які виступали за проведення цієї експертизи, судмедексперти повинні були встановити, які саме хвороби має Насіров, чи може від перебувати у залі під час судових засідань, відповідно до його стану здоров'я, а також, чи може він брати участь у процесальних діях.

Зауважимо, медик із Інституту кардіології імені академіка М.Д. Стражеска Андрій Соколов стверджував, що у Насірова - гіпертонія, як і у мільйонів українців.

У ніч на 7 березня Солом'янський райсуд Києва обрав Насірову запобіжний захід - тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою застави 100 млн грн.

САП просила суд призначити 2 млрд грн застави.

16 березня дружина Насірова внесла за нього заставу. Відсторонений керівник ДФС вийшов із СІЗО. На нього наділи електронний браслет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus