USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Навального позбавили можливості балотуватися в президенти Росії

3 Травня 2017 14:44
Кіровський обласний суд в середу, 3 травня, визнав законним 5-річне умовне покарання опозиціонеру Олексію Навальному у справі про розтрату понад 16 мільйонів рублів компанії «Кіровліс», фактично позбавивши політика можливості балотуватись в президенти.

Про це повідомляють РИА Новости.

Захист опозиціонера знову оскаржить в Європейському суді з прав людини цей вирок суду.

Крім того, суд визнав законним рішення нижчої інстанції примусово доставити Навального на процес в Ленінському суді Кірова, оскільки опозиціонер неодноразово пропускав засідання без поважної причини.

За версією слідства, Навальний разом із бізнесменом Петром Офіцеровим організували укладення договору поставки лісопродукції з підприємством «Кіровліс» на свідомо невигідних для останнього умовах, після чого розтратили передані за цією угодою лісоматеріали на 16,1 мільйона рублів.

Раніше суд під час повторного процесу визнав Навального винним і засудив до п'яти років умовно, інформує ТСН.

Тим часом адвокати вважають, що судимості закривають Навальному можливість балотуватися в президенти РФ. При цьому захист Навального вважає, що навіть з двома умовними термінами він має право висуватися на цю посаду.

Сам Навальний має намір звернутися за роз'ясненнями закону до Конституційного суду.

Як повідомлялося, у грудні 2016 року засновник Фонду боротьби з корупцією, опозиціонер Олексій Навальний оголосив про намір стати кандидатом на пост президента Росії в 2018 році.

Читати ще: у Кремлі визнали шкідливою участь Навального в президентських виборах

Раніше Навального засудили на умовний термін за звинуваченням в розкраданні коштів компанії «Ів Роше». Сам політик всі звинувачення категорично відкидає і називає своє переслідування політично мотивованим.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року російський Верховний суд ухвалив рішення скасувати рішення нижчої інстанції у справі «Кіровлісу», згідно з яким яким було засуджено опозиціонера Олексія Навального і Петра Офіцерова. Рішення Верховного суду було ухвалене з урахуванням рішення Європейського суду з прав людини у цій справі.

Навальний в жовтні 2013 року отримав умовний термін п'ять років у справі «Кіровлісу», під час яких він позбавлений права брати участь у виборах. Навального, який працював в 2009 році радником губернатора Кіровської області на громадських засадах, і підприємця Офіцерова визнали винними в розкраданні майна державного підприємства «Кіровліс».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus