USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Не всі чиновники на Волині підтримують електронне урядування

27 Листопада 2014 08:15
До спротиву частини держслужбовців впровадженню системи електронного управління на Волині готові в облдержадміністрації.

Про це стало відомо під час прес-конференції, присвяченої презентації проекту «Цифровий порядок денний для України. «Зелена книга»: стратегія політики е-урядування», що відбулася 26 листопада у Луцьку.

Як повідомив керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Дубняк, планується, що представники Національної академії державного управління при Президентові України частіше приїздитимуть на Волинь для співпраці з облдержадміністрацією. Так, підвищення кваліфікаційного рівня – дуже важливе завдання, зокрема, йдеться про керівників районного рівня. Як зізнався посадовець, якщо в області є кадровий резерв, то у районах із цим є проблеми.

Серед стратегічних завдань щодо впровадження електронного управління є завдання підготовки держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування та їх мотивація.

«Є проблема вмотивованості державних службовців. Справа у тому, що це не лише додаткове навантаження на відповідному етапі, а й ще для нерадивих державних службовців – це втрата реальної влади над вирішенням різних питань і застосування специфічних механізмів спілкування між бізнесом та владою», - зауважив директор Інституту вищих керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України Андрій Семенченко.

Дмитро Дубняк запевнив, що електронне урядування буде впроваджуватися у кожній міській, селищній та сільській радах. Він визнав, що чимало держслужбовців не готові до цього, але позиція голови ОДА, мовляв, полягає у тому, що тих, хто заважатиме цьому, будуть відсторонювати.

«Я впевнений, що буде спротив впровадженню такої системи. Але ми її повинні впровадити і почати працювати», - підсумував Дмитро Дубняк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
йог Петя Показати IP 27 Листопада 2014 08:27
Електронне самоврядування - підстава для звільнення великого штату чиновників, які займаються бумагомарательством. Де таке неподобство бачено, щоб отримати 1 довідку треба обійти і вистояти в чергах у 5 кабінетах. Звільнити! Чиновник немає отримувати гроші за те, що робить відписки і посилає з кабінету в кабінет
обс до йог Петя Показати IP 27 Листопада 2014 09:34
демагогія,загальні набиті фрази

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus