USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Не займайтесь популізмом»: реакція соцмереж на заяву очільника БПП Волині

9 Червня 2017 13:40
Волиняни у соцмережах розкритикували заяву очільника обласного осередку партії БПП «Солідарність» Романа Романюка про те, що, відмовляючись безкоштовно розміщувати рекламу «Без віз» на білбордах у Луцьку, виконком міськради буцімто ганьбить Волинь на всю Україну. А лобіювання такої реклами Волинською ОДА користувачі Facebook назвали дешевим популізмом.

Нагадаємо, 7 червня виконком Луцької міської ради відмовив облдержадміністрації у проханні безплатно розміщувати рекламу з інформаціїє «Без віз» на білбордах, оскільки це можливо лише для соціальної реклами. Втім, чітке дотримання правил виконкомом не сподобалося певним політсилам, які звинуватили членів виконавчого органу у зраді та прирівняли їх до російських лобістів.

Після цього очільник волинської «Солідарності» Роман Романюк на своїй сторінці у соцмережі звинуватив виконком у тому, що, заборонивши біл-борди «Без віз», вони начебто виявили неповагу до події, на яку українці чекали від влади аж три роки.

«Виконком міської ради прийняв рішення, яке здивувало ледь не усю України. Нова влада вирішила не погоджувати розміщення біл-бордів, що стосуються надання Україні безвізу. Фактично, цим самим, вони показали своє ставлення до однієї, чи не найважливішої події останніх трьох років! Саме задля європейського майбутнього мільйони людей вийшли на Майдани, сотні молодих українців віддали свої життя там... А сьогодні в обласному центрі Волині, європейському регіоні, вирішують, що безвіз - не важливий... Вважаю таке рішення виконкому - ганебним! А нова влада ще раз показала своє обличчя!» - написав Роман Романюк у Фейсбук.

Після такої заяви у мережах почали з’являтися публікації з реакцією на висловлювання представника президентської партії. Зокрема, прихильників розміщення біл-бордів закликали не займатися підміною понять та не спекулювати на темах нещодавніх трагічних та героїчних подій у державі.

Своє слово волиняни сказали самому очільнику «Солідарності», назвавши його дії дешевим популізмом, та попросили Романа Романюка не спекулювати на темі революції «Гідності» та загибелі українців за цілісність України у протистоянні з російською агресією.

«А до чого тут «розміщення біл-бордів» до надання Україні безвізу??? Вже все місто в тих біл-бордах. Популізм», - наголосила в мережі Тетяна Єремеєва.
«Бачила ці борди дорогою на Тернопіль. Як колись казали «Ни уму, ни сердцу». Вони страшні, не інформативні та й не зрозуміло, НАВІЩО. Якісь гроші знову «розпилити» вирішили?» - коментує Svitlana Dragan.
«Сумніваюсь, що життя віддавали за те, щоб на біл-бордах про безвіз писали. Не займайтеся підміною понять. Я теж можу запропонувати на всіх біл-бордах Гімн України написати, а тих хто не згоден звинуватити у зраді і підтримці сєпарів», - Роман Патріот.
«Пане Романе, а чому ви вважаєте, що лучани такі недалекі, як вам би хотілося? Безвізовий режим вже вступив у дію, всі про це давно почули в новинах. Чим ваше намагання приліпити ці плакати по всіх дорогах відрізняється від того, що Янукович ліпив себе сонцесяйного на тих самих стовпах кілька років тому? Безвіз - не подарунок царя-батюшки українцям. Не вашою кров'ю він оплачений. Не спекулюйте...», - наголосив Olena Ger.
«Я не розумію навіщо витрачати гроші на рекламу безвізу? Всі про безвіз знають. Краще б ті кошти, що ви на бігборди збираєтесь витратити, спрямувати б родинам Героїв Небесної Сотні. Бо безвіз - це заслуга народу України, але аж ніяк не влади. Правильно зробили, що не дозволили розміщувати цю безкорисну інформацію», - вважає Роман Мазурець.
Зауважимо, з приводу безплатного розміщення реклами виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук пояснив, що такі пільгові умови надаються лише для розміщення соціальної реклами.

«Якщо говорити про безплатне розміщення соціальної реклами, то, перш за все, варто розуміти, що саме є соціальною рекламою. А це популяризація культурно-мистецьких заходів, ідей, спортивних подій, здорового способу життя тощо. Що означає реклама «без віз» і для чого її безплатно розміщувати?! Бо ж що ми нею досягнемо, що популяризуємо, що важливе хочемо донести лучанам? Безвізовий режим вже прийнятий, тому розміщення цієї інформації - це констатація того, що вже відбулося», - зазначив виконувач повноважень Луцького міського голови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Петро Показати IP 9 Червня 2017 14:10
написав Роман Романюк у Фейсбук: " Саме задля європейського майбутнього мільйони людей вийшли на Майдани, сотні молодих українців віддали свої життя там..." Ось йому відповідь: - Не липни до Майдану! - Тебе і Гунчика в грудні 2013 - лютому 2014 на Майдані не було, і в Луцьку на Театральному за цілу зиму жодного разу не повідомив про свою нині "активну" громадянську позицію.
Вано до Петро Показати IP 10 Червня 2017 12:24
Ну так - це важливий показник, був чи не був на Майдані :) Якщо хтось не був - все, не людина? А зараз більшість тих хто був на Майдані і жалкують, що після того таке життя настало!!!
Петро до Вано Показати IP 11 Червня 2017 15:47
Жалкують ті, хто лоханувся голосуючи "протипсіх" або "вадінтур", Охєндуй за ЦЕ орден отримав.
Nazi Показати IP 9 Червня 2017 15:12
Я вважаю що Ваш "Без Віз" пане Романюк не вартий піску по якому ходили герої-що захищали країну від сепаратистської наволочі, не кажучи вже про їхні життя! А трикольорова наволоч якраз і є спонсором вашої політ сили чи не так? А що думає з цього приводу чотирилапий слугунчик шоколадного? Пождіть трохи - буде вам безвіз полетите з країни аж пух посиплеться! До легітимного!
pozzi до Nazi Показати IP 10 Червня 2017 12:26
А ваш олігархат у що Україну перетворив і надалі грабує і чвари вносить, ще не понаж...набирались?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus