USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Недоторканність депутатів не має хвилювати людей, - нардеп з Волині

17 Травня 2013 11:15
Нардеп Григорій Смітюх в інтерв’ю каналу «Рада» заявив, що для українців депутатська недорканність - десятичергове» питання і що євроінтеграційні закони Верховна Рада приймає надто поспішно. Про це інформує «Волинський інформаційний портал».

Український парламент цього тижня розглядає низку важливих питань, що, мовляв, мають колосальний вплив на подальшу долю країни. Чимало з них були прописані у програмах політичних партій і депутатів. Серед питань порядку денного – скасування недоторканності та євроінтеграційні закони.

Однак скасування недоторканності, обіцяного багатьма, так і не сталося. Опозиціонери, автори законопроекту, пропонували позбавити спецстатусу не тільки нардепів, а й Президента і суддів. Однак Конституційний суд України не рекомендував знімати недоторканність із глави держави і суддів, бо це, мовляв, вимагає змін в Основному законі. Таким чином опозиція сама відмовилася скасовувати недоторканність в урізаному вигляді. Парламенту так і не вдалося ухвалити навіть постанови про подальшу роботу над відповідним законопроектом. Народний депутат з Волині Григорій Смітюх (фракція «Партії регіонів») в інтерв’ю каналу «Рада» заявив, що скасування недоторканності - не на часі.

«Як свідчать соціологічні дослідження, депутатська недоторканність не є першочерговою проблемою для українців. В Україні є дуже багато соціальних і економічих питань, які справді важливо вирішити. А це питання уже останні три скликання - виключно політичне. І його піднімають, завчано знаючи, що 300 голосів не буде. Я вважаю, що це питання треба зняти, бо воно не принципове, а спекулятивне, і хвилювати суспільство не потрібно. При теперішньому політичному, економічному і соціальному розвиткові України передчасно ставити це питання. Недоторканність дає можливість депутатам, зокрема й опозиційним, бути більш впевним у висловленні своєї думки, критики, у тому числі в адресу Уряду і Президента», - пояснив він свою позицію.

Крім того, Смітюх зазначив, що Верхвона Рада надто швидко ратифікує різноманітні конвенції та приймає закони, які мають євроінтеграційний характер. Депутат стверджує, що депутати не мають можливості детально вивчити усі наслідки цих законів.

«Верховна Рада настільки швидко це робить, що можуть і бути помилки, які не на користь Україні. І я вважаю, що такі питання, як євроінтеграція або приєднання до іншого союзу, повинен вирішувати народ. Якщо ці питання прискорювати, то ми можемо опинитися в такій ситуації, як зараз перебуває економіка України після вступу у Світову організацію торгівлі. Ми пам’ятаємо, як Україна поспішно ратифікувала протоколи до вступу у СОТ і в результаті економіка України втратила у багатьох секторах, товарах, конкурентоспроможності. Тому такі важливі питання не можна прискорювати, треба дати всім можливість дискувати, а особливо надати народним депутатам хороший аналіз, який дозволяє побачити, що перспектива - ближня і далека, є справді позитивна», - наголосив співрозмовник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
))) Показати IP 17 Травня 2013 14:44
по-моєму, по недоторканності їх пора тупо п...ти. можна ногами.
Ковлє Показати IP 17 Травня 2013 16:11
Гріша, не свисти... Якби не недоторканість, то ти би вже давно... не був би дупутатом)))
Німфа Показати IP 21 Травня 2013 14:47
А чому вони повинні мати недоторканість вониж такі самі люди як іми і нехай відповідають за свої вчинки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus