USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Німецький концерн готовий постачати газ в Україну, - ЗМІ

12 Квітня 2014 15:42
Німецький концерн RWE готовий у будь-який момент готовий почати постачання газу в Україну, інформує «Кореспондент» з посиланням на Deutсshe Welle.

Повідомляється, що керівництво концерну 11 квітня повідомило, що відповідні переговори з компанією Нафтогаз України вже ведуться.

Також наголошується, що укладений в 2012 році п'ятирічний контракт між RWE та Нафтогазом робить можливим поставку українській стороні до 10 мільярдів кубічних метрів газу щорічно.

У той же час, партнери поки не обговорювали питання про дату початку реверсних поставок і ціною на газ для України. За повідомленням німецького концерну, після вирішення цих питань потрібно лише кілька днів, щоб почати прокачування газу в Україну.

«Поки невідомо, який газ RWE збирається постачати на Україну. У структурі газового балансу німецького концерну 31% становить газ, отриманий з Росії, 24% - норвезький і 21% - голландський газ», - наголошується в повідомленні.

Напередодні в Нафтогазі заявили, що планують імпортувати природний газ за договорами з німецькою та французькою газовими компаніями.

Також про готовність організувати реверсні поставки газу в Україну, заявив Міністр закордонних справ Угорщини Янош Мартон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дід Панас Показати IP 12 Квітня 2014 21:30
коментар було видалено
Дід Панас Показати IP 13 Квітня 2014 00:05
Европейская комиссия заявила о невозможности реверсивных поставок российского газа на Украину. По мнению министра иностранных дел Словакии Мирослава Лайчака, закупки российского газа Киевом через страны Евросоюза нарушают соглашения с "Газпромом", а, значит, юридически невозможны. "Ни украинская, ни европейская сторона не являются владельцем, пока газ не пересек словацкую границу. Мы долго и детально изучали возможность виртуального реверса, но в итоге Европейская комиссия пришла к выводу, что в настоящее время это юридически невозможно без согласия "Газпрома". А его согласия, как вы понимаете, нет", — подчеркнул он. Ранее кандидат в президенты Украины Петр Порошенко заявлял о том, что в случае победы, он планирует отказаться от закупок российского газа посредством реверсивной покупки его у западных соседей. Словакия была одной из стран, с которыми Украина могла осуществить этот план. Но теперь в ЕС признают, что не хотят нарушать договоренности с Россией

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus