USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Новий дипломатичний скандал між США й Росією – через прапори

13 Жовтня 2017 08:14
Російські прапори зняли з будівель у Вашингтоні і Сан-Франциско, в яких до початку вересня працювали російські дипломати.

Як повідомляє ВВС, Міністерство закордонних справ Росії через це висловило протест, повідомляє Укрінформ.

Вашингтон раніше заявляв, що всі дії з російськими дипломатичними об'єктами проходять в рамках міжнародних конвенцій.

"Зрозуміло, ніякої згоди на зняття прапорів російська сторона не давала", - заявила офіційний представник МЗС Марія Захарова, назвавши зняття прапорів "ворожої акцією".

У Москві розцінили це як "наругу над державним символом Росії", додала Захарова. За її словами, Росія зробить відповідні дії, але якими вони будуть, в МЗС поки не вирішили.

У держдепартаменті США, коментуючи заяву російського посольства, заявили, що з прапорами при знятті поводилися акуратно.

Таку реакцію на заяви в РФ щодо "зриву" прапорів висловила у четвер речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Прапори з колишньої власності російського консульства в Сан-Франциско були шанобливо зняті та зберігаються в безпеці в кожній із цих будівель. Думаю, що немає жодної країни у світі, яка б не ставилась з великою повагою до власного прапору та прапорів інших націй. До таких моментів ми ставимося серйозно", - зауважила представник Держдепу.

Вона також повідомила, що прапори з колишньої дипломатичної будівлі торгового представництва РФ у Вашингтоні також були зняті й поміщені на збереження. Більше того російській стороні було запропоновано повернути прапори, однак Москва відповіла скандальними заявами.

"Російській стороні повідомлено, що ми можемо повернути ці прапори в зручний для них спосіб", - зазначила представник Держдепартаменту США.

Американська влада у відповідь на суттєве скорочення дипломатичного складу США в Росії 3 вересня припинила роботу торгового представництва РФ у Вашингтоні та його відділення в Нью-Йорку. Крім того, була висунута вимога до РФ згорнути діяльність генконсульства в Сан-Франциско та звільнити там резиденцію генерального консула. Росіяни були змушені виїхати з цих будівель, однак залишили там свої прапори.

Після того, як прапори були зняті з закритих об'єктів американською владою, російська сторона виступила з протестом, заявивши, що вони були "зірвані" та зажадала повернення прапорів на заблоковані будівлі.

У російській Держдумі заявили, що через інцидент із прапорами відкладається поїздка делегації депутатів у США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus