USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Новий президент Австрії виявився росіянином

6 Грудня 2016 08:14
Незалежний кандидат, колишній лідер "Партії зелених", Олександр Ван дер Беллен здобув перемогу на президентських виборах в Австрії, - повідомляє euronews.com.

Відповідно до попередніх результатів повторного голосування у другому турі, він набрав понад 53% голосів, його суперник, кандидат від ультраправої "Австрійської партії свободи" Норберт Хофер - близько 46%.

Хофер вже визнав свою поразку і привітав майбутнього президента з успіхом: "Я завжди говорив, що переможець буде гідним переможцем, а хто програв - гідним переможеним. І я прошу всіх людей, які голосували за мене, визнати, що в демократичній державі виборець завжди правий, завжди. Врешті-решт ми всі повинні об'єднатися. Це дуже важливо".

Олександр Ван дер Беллен сказав, що на президентській посаді хоче стати своїм для всіх громадян країни: "Я хочу, щоб люди, коли будуть дізнаватися мене на вулиці, на сільській площі або в метро Відня через 6 років, в кінці мого мандата, говорили:" Дивіться, це наш федеральний президент". Не просто "федеральний президент", а "наш президент".

72-річний Ван дер Беллен вважає, що Австрії потрібна спільна Європа і метою республіки має стати підтримка хороших відносин з усіма країнами-сусідами. Його перемогу багато європейських аналітики трактують як перемогу здорового глузду і стабільності.

Як зауважує видання 7dniv.info, згідно з даними Вікіпедії, предки Олександра Ван дер Белла по батьківській лінії переселилися з Голландії в Росію в кінці XVII століття і з XVIII століття жили в Псковській губернії. Прадід Олександра ван дер Белл (по батьківській лінії) Георг Максиміліан Рейманом народився в 1826 році - на території сучасної України - в Полтавській губернії. Його дід, Олександр фон дер Беллен (1859-1924), народився в Пскові і позначав свою національність як "росіянин", займав різні адміністративні посади в Пскові і в губернії (зокрема, в березні-липні 1917 року був губернським комісаром тимчасового уряду). При цьому він дав своїм дітям російські імена. Батько, Олександр Олександрович (ван дер) Беллен (1898-1966) народився в Пскові. Після Жовтневої революції переселився в Естонію. Вивчав правознавство в Тартуському університеті. Після приєднання Естонії до СРСР в 1940 році разом з дружиною переїхав до Німеччини. Після періоду проживання в таборі для біженців, сім'я переїхала до Відня. Олександр Ван дер Беллен народився у Відні в 1944 році. В кінці Другої світової війни з наближенням радянських військ до Відня сім'я, побоюючись репресій з боку радянської влади, переїхала в західну частину Австрії - в комуну (Gemeinde) Каунерталь в Тіролі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
це Показати IP 6 Грудня 2016 09:04
фольксдойч а не руски

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus