USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Опозиція Кот-д'Івуару позбулась президента

5 Квітня 2011 11:32
Колишній президент Кот-д'Івуару Лоран Гбагбо, який відмовився скласти повноваження і розв'язав збройне протистояння з прихильниками обраного глави держави Алассани Уаттари, вирішив здатися законній владі.

Як повідомив помічник Уаттара та івуарійського посла у Франції Аллі Кулібалі, 5 квітня Гбагбо сів за стіл переговорів з представниками обраного президента. Кулібалі зазначив, що Гбагбо намагався знайти контакт з опозиціонерами з учорашнього дня.

Що змусило Гбагбо піти на поступки, поки невідомо. Раніше повстанці зуміли захопити резиденцію колишнього президента в Абіджані. Чи був там Гбагбо в момент нападу, не повідомлялося. По місту ходили чутки, що колишній президент убитий, повідомляє «Gazeta.ua».

Інформацію про те, що Лоран Гбагбо веде переговори з Алассаною Уаттарою, підтверджують і американські джерела. За їхніми відомостями, Гбагбо ховається в бункері під своєю резиденцією і спілкується з повстанцями через французького посла. З цього випливає висновок, що колишній лідер блокований опозиціонерами, які захопили президентський палац.

Спостерігачі пророкують Лорану Гбагбо і його прихильникам неминучу поразку. Уаттара підтримує світова спільнота, в першу чергу Франція - колонізатор Кот-д'Івуара, що зберіг свій вплив на республіку і після проголошення нею незалежності. У країні з миротворчою місією перебувають французькі військові.

Нагадаємо, 4 квітня французи за підтримки миротворців ООН почали в Кот-д'Івуарі військову кампанію, мета якої – нейтралізація загрози для мирного населення. Коаліційні сили розбомбили арсенали і склади Гбагбо, позбавивши його прихильників зброї і ресурсів. Військові дії санкціонувала Рада безпеки ООН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus