USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Парламент Каталонії вперше збереться 17 січня

29 Грудня 2017 21:32
Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой скликав перше засідання новообраного парламенту Каталонії, яке має відбутися 17 січня. Про це він заявив у п’ятницю, 29 грудня, у своєму зверненні до іспанців, повідомляє DW.

На засіданні депутати парламенту мають висунути кандидата на посаду голови регіонального уряду, яку раніше обіймав усунутий від влади Карлес Пучдемон. За словами Рахоя, затвердження кандидатури голови уряду має відбутися упродовж десяти днів з моменту першого засідання парламенту.

"Я сподіваюся, що ми якомога швидше отримаємо каталонський уряд, який буде відкритим до діалогу, і спроможним представляти усіх каталонців, а не лише половину з них", - заявив Рахой, цитує агенція Reuters. Він назвав "абсурдною" ідею, що усунутий від влади Пучдемон може керувати урядом з Бельгії.

Нагадаємо, позачергові парламентські вибори в Каталонії завершилися перемогою прихильників незалежності регіону. Більшість здобули три партії, які виступають за самостійність Каталонії. Загалом вони отримали 70 зі 135 депутатських мандатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus