USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вибори в Каталонії: прихильники незалежності отримали більшість місць у парламенті

22 Грудня 2017 08:30
На виборах до парламенту Каталонії партії, що виступають за незалежність регіону, за результатами підрахунку 100% голосів отримали абсолютну більшість у парламенті автономії. Про це свідчать дані Центрвиборчкому, повідомляє РБК-Україна з посиланням на місцеве видання La Vanguardia.

Загалом три партії, що виступають за відокремлення від Іспанії, отримують 70 місць у 135-місному каталонському парламенті.

Лідирує лівоцентристська "Громадянська партія" з 25,37% голосів і 37 мандатами, далі йдуть "Разом за Каталонію" колишнього глави женералітета Карлеса Пучдемона - 34 місця (21,65%) і з невеликим відривом - "Ліві республіканці Каталонії" (21,39%, 32 мандата), обидві виступають за незалежність.

Ще одна партія, яка підтримує відокремлення від Іспанії, CUP отримала 4 мандати. Карлес Пучдемон ще раніше заявив про перемогу прибічників незалежності Каталонії. "Це результат, який ніхто не зможе оскаржити. Я думаю, ми заслужили це право, щоб нас слухали", - сказав він.

Нагадаємо, в іспанській Каталонії у четвер, 21 грудня, минули дострокові вибори до регіонального парламенту, у яких за місця в 135-місцевому законодавчому органі іспанського регіону боролися шість основних політичних партій.


Нагадаємо, парламент Каталонії ухвалив резолюцію про незалежність від Іспанії, а Іспанський уряд оголосив про позачергове засідання Кабінету Міністрів після голосування парламенту Каталонії за незалежність. Згодом сенат Іспанії проголосував за активацію статті 155 Конституції країни, яка призупиняє автономію Каталонії та передбачає введення прямого управління в регіон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus