USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Парламент не працює, а обслуговує керівництво країни

7 Жовтня 2016 20:27
Замість економічних законів, діючий парламент приймає більшість популістських законів. Про це заявив голова облради, член президії політради партії УКРОП Ігор Палиця під час програми «Протилежний погляд» у прямому ефірі каналу «Нова Волинь» сьогодні, 7 жовтня.

Так, на запитання ведучого «Як ви оцінюєте роботу парламенту?», Ігор Палиця відповів : «Ніяк». На його думку, на сьогодні замість нагальних, важливих для українського народу рішень, нардепи обговорюють популістські рішення, концентруючи на них увагу населення.

«Я вважаю, що парламент зараз не працює, а обслуговує керівництво країни. Я не бачу стратегії в прийнятті законів. Ось останній приклад: замість прийняття економічно важливих, нагальних рішень, днями вносять пропозицію про введення візового режиму з Росією. Але треба було це робити ще під час «Іловайсього котла» в 2014 році. Більш того, це має бути рішення Кабміну і Президента. Економічні закони не приймаються, а парламент підкидає народу «кістку», - наголошує голова облради.

Якщо говорити про коаліцію, продовжує він, то там немає ані єдності, ані стратегії. Насправді, вони не працюють, як належить парламентарям, а існують, бо бояться перевиборів. І, на думку Ігоря Палиці, сьогодні вони навряд чи щось змінять.

«Я не переконаний, що вибори змінять щось на краще. Бо люди, на жаль, досі голосують вухами, а не серцем і головою. І нові вибори можуть до влади привести коаліцію двох партій: Оппоблок і БЮТ, що призведе до ймовірності повтору сценарію 2008 року: тоді майже відбулася конституційна зрада і ледве не відбувся розподіл країни на дві частини. Парламенту треба міняти принципи роботи», - зауважив він.

Крім того, він додав, що є чіткі шанси приходу представників УКРОПу до парламенту в разі дострокових виборів.

Власне, виборча система, на його думку, має бути такою, аби люди знали, кого вони обирають і хто перед ними відповідає за ті чи інші дії. Це можуть бути, приміром, відкриті списки з прив’язкою до округів. Адже депутати повинні відчувати відповідальність перед виборцями, які їм довірили керувати країною. Що ж до рейтингів, якими нині нібито володіють різні політсили, як то «Батьківщина» Юлії Тимошенко, про яку запитав ведучий програми, то Ігор Палиця пояснив: всім відомо про те, як ці рейтинги створюються. Адже на сьогодні це – така собі філософія керування людською думкою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатоль Показати IP 7 Жовтня 2016 20:52
Я в шоце!
а ще Показати IP 8 Жовтня 2016 10:30
не потрібно краіні обслуговувати 450 лежнів та дармоідів з десятками псевдо "помічників та помічниць" які абсолютно не думають ні про людей ні про державу!
до Анатоль Показати IP 8 Жовтня 2016 10:55
А вся краіна в д*пі!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus