USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Парламент неефективний, відсутність депутатів у ВР це підтверджує, - аналітик

24 Жовтня 2017 14:05
У жовтні народні депутати побили антирекорд з відвідування засідань Верховної Ради. Так, на засіданнях Верховної Ради в середньому було зареєстровано 318 народних депутатів із 422, що є найгіршим показником за 2017 рік.

Про це заявляють в комітеті виборців України, інформує 112 канал.

«Шкода, що у виборців немає можливості звільнити народних депутатів, Конституція не передбачає такої можливості.

Якість парламенту, вірніше її відсутність, ми усі бачимо. При бажанні у парламенті збирається і 318 голосів, і 336. Інша справа, що таке бажання у владців з’являється вкрай рідко», - прокоментував ситуацію політичний аналітик Дмитро Разумков.

На думку аналітика, вплинути на роботу народних депутатів неможливо навіть з допомогою виборів, оскільки виборці обирають одні і ті ж обличчя.

Зауважимо, загалом лише 33% нардепів (139 із 422) відвідали всі засідання Ради в жовтні. У той же час шестеро депутатів не відвідали жодного засідання, 58 – пропустили понад половину засідань.

Серед фракцій і груп найгірші показники відвідуваності у «Відродження», найкращі – в Блоку Петра Порошенка. В середньому в жовтні в залі було зареєстровано 83% депутатів фракції БПП, 79% - «Народного Фронту» та Радикальної партії Олега Ляшка, 75% - «Самопомочі», 74% - позафракційних, 73% - «Батьківщини», 62% - «Опозиційного блоку», 61% - «Волі Народу», 58% - «Відродження».

Не відвідали жодного засідання ВРУ у жовтні члени «Опозиційного блоку» Євген Бакулін та Вадим Рабінович, позафракційні Дмитро Ярош та В’ячеслав Константіновський (подав заяву про складання мандату депутата), а також нардепи-втікачі Олександр Онищенко і Сергій Клюєв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus