USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«У нас немає непріоритетних напрямків», – голова партії «Слуга народу» Дмитро Разумков у Луцьку про новий парламент та виборчу боротьбу*

17 Липня 2019 14:15
Кандидати, які борються, аби кожна область була гідно представлена у парламенті, нова Верховна Рада та майбутній Кабмін, підготовка законопроектів, розбудова партії на місцевому рівні та російська мова: на запитання представників волинських ЗМІ у Луцьку відповідав голова політичної партії «Слуга народу» Дмитро Разумков.

Пресконференція голови партії «Слуга народу» Дмитра Разумкова відбулася 16 липня у Луцьку.

«Партійне будівництво варто було розпочати одразу після президентських виборів, але оскільки ми одразу зайшли в парламентські, часу на це не було. Розбудовувати партійну мережу ми будемо переважно у діджитал-форматі, максимально працюватимемо онлайн, але, звісно, частина залишиться в офлайні. Партійним будівництвом займатимемося вже після виборів до Верховної Ради. Зараз це фізично не можна робити – як кажуть, побіжиш за двома зайцями, жодного не спіймаєш. Отже, розбудова партії розпочнеться після парламентських виборів», – розповів Дмитро Разумков щодо розбудови міських та районних партійних осередків.

Він заперечив інформацію про те, що, буцімто, «Слуга народу» «зливає» мажоритарні округи на Волині, зокрема кандидату-самовисуванцю, голові Волиньради Ігорю Палиці.
«З Ігорем Палицею я особисто не знайомий. Ми висували кандидатів від партії в усіх без винятку мажоритарних округах, у нас є 199 кандидатів. Якби ми не виставляли кандидатів, це призвело б до того, що зараз казали б, буцімто ми «злили» округи. Політична партія «Слуга народу» підтримує лише своїх кандидатів, ми нікому нічого не обіцяли і нікому нічого не «зливали» і вважаємо це правильною позицією нашої політичної сили. Ми не висували кандидатів, які були нардепами раніше або є депутатами Верховної Ради зараз», – пояснив голова партії «Слуга народу».

Щодо шансів кандидатів-мажоритарників на перемогу, Дмитро Разумков зазначає, що наразі рано про це говорити, тому що вибори відбудуться в неділю. За даними останніх соціологічних опитувань, партійний рейтинг перевищує 52%. В окремих мажоритарних округах кандидати від партії мають досить високу підтримку, на решті округів кандидати також докладатимуть максимум зусиль для того, щоб перемогти і представляти кожну з областей у парламенті.

Нагадаємо, на Волині від «Слуги народу» балотуються Назар Мисковець (округ № 19), Вячеслав Рубльов (округ № 20), Андрій Лев (округ № 21), Сергій Пісачук (округ № 22) та Максим Приймачук (округ № 23).
Щодо нібито принципового спілкування винятково російською, голова партії зауважив, що його позиція не зовсім правильно озвучена. Він говорив про це ще у 2014 році і йшлося про публічні виступи – поки у нас анексований Крим і окупований Донбас, він часто користується в спілкуванні російською мовою.

«Я казав, що поки я не перебуваю на державній службі, не є народним депутатом, спілкуватимуся російською. Я спілкуватимуся виключно російською мовою під час ефірів, а після виборів 21 липня, я перейду на державну мову, як це передбачає закон для держслужбовців», – повідомляє Дмитро Разумков.
Щодо можливих дострокових місцевих виборів Дмитро Разумков говорить, що варто спочатку завершити парламентські вибори. Наразі питання про дочасні місцеві вибори не порушують. У партії можуть існувати різні точки зору на це питання. Першочерговими завданнями новообраного парламенту буде створення коаліції та призначення нового Кабміну, а вже після цього говоритимуть про доцільність місцевих виборів.

У виборчому списку партії є достатньо професіоналів, які вже добре себе зарекомендували, тож він не виключає можливості, що дехто зі списку згодом працюватиме у новому уряді та інших органах влади. Кандидатури на посаду майбутнього прем’єрміністра, з його слів, наразі не обговорювали, тому що партія займається виборами і на балачки часу немає. Кандидатуру прем’єра обговорюватиме коаліція у новообраному парламенті або партія, яка сформує більшість. Нині щодо жодної кандидатури дискусій не ведуть.

Про співпрацю «Слуги народу» з іншими політичними силами у парламенті Дмитро Разумков зазначає, що рекомендував би політичним опонентам «не ділити шкуру невбитого ведмедя», оскільки досі остаточно не відомо, які саме партії та у якій кількості будуть представлені у новому парламенті.

«Нехай спочатку український громадянин-виборець зробить свій вибір, проголосує за ту чи іншу політичну партію, тих чи інших мажоритарників і, виходячи з цього, ми будемо дивитися. Свої «червоні лінії» ми окреслили давно, це зробив ще кандидат у Президенти Володимир Зеленський. Формування коаліції відбуватиметься тоді, коли належить – коли визначені політичні сили сформують свої фракції у парламенті», – відзначив Дмитро Разумков.
Щодо майбутніх законопроектів, які будуть ухвалені, Дмитро Разумков зазначає, що увагу звертатимуть на усі аспекти – за всіма напрямками зараз у партії працюють внутрішні комітети, за прикладом комітетів Верховної Ради. Вже триває написання окремих нормативних документів, які невдовзі стануть законодавчими ініціативами та будуть винесені на розгляд нової Верховної Ради.

«У нас немає пріоритетних і непріоритетних напрямків, всі напрямки важливі. Так, буде певна градація у плані ухвалення рішень у Верховній Раді, щось голосуватиметься швидше, щось трішки пізніше, але завдань дуже багато і всі вони матимуть рішення», – наголошує голова партії «Слуга народу».

Нагадаємо, нещодавно у Луцьку кандидати в народні депутати від «Слуги народу» говорили про вирішення питань спроможності громад, справедливих тарифів та споживчих цін, перезавантаження правоохоронної системи та підтримку малих сільгоспвиробників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
луцький Показати IP 17 Липня 2019 18:38
Розумаха!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus