USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Польське місто-побратим Луцька отримало почесну відзнаку Президента України

22 Травня 2022 21:35
Президент України Володимир Зеленський присвоїв польському місту Жешув почесну відзнаку «Місто-рятівник».

Про це Зеленський сказав у виступі в межах спільної з президентом Польщі Анджеєм Дудою участі в пленарному засіданні Верховної Ради, інформує пресслужба глави держави.

Зокрема, президент повідомив про підписання указу № 355/2022 про встановлення почесної відзнаки «Місто-рятівник» і заявив, що першим цю відзнаку отримав польський Жешув.

«Перед цим виступом я підписав указ, який відзначає особливу роль польського міста Жешув. Я запровадив спеціальне почесне звання «Місто-рятівник» для міст-партнерів нашої держави, які сьогодні роблять неможливе для допомоги нам, для допомоги нашим людям, для допомоги нашій армії. Від імені всього українського народу я висловлюю велику подяку місту Жешуву – першому Місту-рятівнику», – зазначив президент.

Він підкреслив, що майже всі українські міста є побратимами польських, як і наші народи, а також назвав обидві країни сестрами. За його словами, спершу між Україною та Польщею з’явиться спільний митний контроль, а згодом – єдиний умовний кордон, коли Україна вступить в ЄС.

Глава держави також подякував польським діячам культури, спорту, духовенству й іншим людям, які підтримують українців. Зокрема, які дають великі концерти, виходять на змагання з українською стрічкою або приїжджають з Познані в Бучу, щоб пекти хліб.

Читати ще: Громадяни Польщі отримають особливий статус в Україні

Також відзначив рішення польського Сейму, яке надає українцям, які були вимушені тимчасово переїхати до Польщі, майже такі самі права й можливості, як і полякам: легальне проживання, працевлаштування, навчання, медичну опіку, соціальні гарантії.

Зауважимо, угоду про партнерство місто Луцьк Волинської області та польське місто Жешув підписали 20 листопада 2001 року. Відтоді між обома містами відбувалася активна співпраця та налагоджувалися партнерські відносини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus