USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Помпео заперечує спроби США тиснути на Україну

20 Жовтня 2019 22:49
Держсекретар США Майк Помпео ніколи не бачив свідчень того, що Вашингтон намагався домогтися будь-яких дій від Києва в обмін на надання фінансової та військової допомоги.

Про це інформує Кореспондент.

Відповідаючи в інтерв’ю телеканалу ABC на питання про те, чи керувалася адміністрація США таким підходом, Помпео відповів: «Я ніколи не бачив подібного в тому, що стосується процесу вироблення рішень, в якому я брав участь, рішень щодо того, чи слід надати допомогу за лінією Міністерства оборони США, а також Держдепартаменту, щоб дати відсіч Росії».

«Завжди йшлося про те, якими будуть стратегічні наслідки, чи дійдуть кошти туди, куди слід, чи будуть вони спрямовані куди потрібно в світлі корупції в Україні, як ми можемо гарантувати це. Чи доцільно для нас надавати оборонні озброєння», – сказав він.

Держсекретареві також було поставлено питання про те, чи звітував перед ним про свою діяльність в Україні адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані. «Я не обговорюю процеси прийняття рішень всередині адміністрації», – відповів Помпео. Він також нагадав, що «приватні особи часто беруть участь в проведенні американської зовнішньої політики».

Помпео підтвердив, що Джуліані передавав до Вашингтона зібрану ним в Україні інформацію. «Це правда, я отримав деякі матеріали, що містилися в запечатаному конверті, я передав його відповідальним особам в Держдепартаменті на розгляд. Я ніколи їх не переглядав», – повідомив держсекретар.

Нагадаємо, в США у вересні спалахнув великий скандал навколо телефонної розмови президента Дональда Трампа із президентом України Володимиром Зеленським, який в підсумку став підставою для оголошення Палатою представників про початок процедури імпічменту щодо американського лідера. Передбачається, що Трамп під час дзвінка намагався переконати Зеленського почати розслідування діяльності в Україні сина Джозефа Байдена Хантера в обмін на надання фінансової та військової допомоги Києву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Непомпео Показати IP 21 Жовтня 2019 10:02
Та ти що.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus