USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Обіцянка Порошенка не займатись антиросійською діяльністю: в АП спростовують інформацію ЗМІ

14 Січня 2018 09:28
Грузинський телеканал «Руставі-2» 13 січня опублікував на своєму сайті матеріали, які назвав «зверненням» президента України Петра Порошенка до російської ФСБ. В Адміністрації президента України ці матеріали назвали «низькопробною підробкою та фейком», пише ТСН.

«Грузинський телеканал «Руставі-2» зробив Петру Порошенко новорічний подарунок - опублікував факсиміле його заяви і зобов'язання в ФСБ РФ, датовані 2007 роком, в яких він давав зобов'язання не займатися антиросійською діяльністю», - професор Державного університету Ілії у Грузії Олег Панфілов у своєму блозі.

У матеріалах, які опублікував грузинський телеканал (російською мовою їх оприлюднив професор Державного університету Ілії у Грузії Олег Панфілов), Порошенко начебто заявляв ФСБ, що заборона необґрунтована, оскільки він «не має стосунку до антиросійської кампанії Ющенка, діє в інтересах Росії —займається залучення крупних інвестицій, створює робочі місця для росіян. Є одним із засновників «Партії регіонів».

Серед іншого у «зверненні» йдеться, що Порошенко регулярно відвідує Санкт-Петербург, «де проживають батьки дружини мого сина Олексія».

Водночас «Страна» опублікувала фото цих же начебто документів, де написано, що Порошенко літає в Петербург до батьків дружини старшого сина. Проте у повідомлення ЗМІ зазначено, що старший син Олексій познайомився з майбутньою дружиною лише під час навчання в міжнародній школі INSEAD - тобто у 2011-2012 роках. А весілля у них було лише у 2013 році.

«Оприлюднені так звані «документи» від імені Петра Порошенка є низькопробною підробкою та фейком, виготовленим і закинутим телекомпанії «Руставі-2» спецслужбою Росії», - йдеться у заяві, оприлюдненій у ніч проти 14 січня.

«Найкрасномовніше про провал ФСБ свідчить факт, який легко перевірити. Олексій Порошенко одружився у Києві у вересні 2013 року, тому у старшого сина Петра Порошенка у 2007 році не було дружини», - додають в АП.

Прес-служба Адміністрації президента звернулася до ЗМІ з проханням «не поширювати фейкову інформацію, що носить явно замовний з боку країни-агресора характер». Також у президента розраховують на публічне вибачення від медіа, які поширили неперевірену інформацію. Зокрема називаються «Українська правда» і Newsone.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Уважний Показати IP 14 Січня 2018 09:35
АП вже офіційно назвала це фейком.
Василь. Показати IP 14 Січня 2018 09:53
Фейк. Спеціально гуглив. Син Порошенка одружився в 2013 році. Більше навіть немає що коментувати......
Зірян Шкуряк Показати IP 14 Січня 2018 10:54
А по-вашому, він що, мав пообіцяти кремля спалити чи в мавзолєї напудити?
геращенко Показати IP 14 Січня 2018 17:37
А у синка не могло буть ГРОМАДЯНСЬКОЙ жинки? Або петька просто набрехать погранцам?
петро Показати IP 14 Січня 2018 17:57
А ви думаєте АП прям і скаже : "Ну було діло та й було. Хто старе помяне тому глаз долою"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus