USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

«Порошенко отримає покарання за усі злочини», - Купрій

19 Квітня 2018 21:41
Чинний президент України невдовзі отримає заслужене покарання за всі тяжкі злочини, у цьому немає сумнівів – заявив на брифінгу у Верховній Раді укропівець Віталій Купрій, виступаючи спільно з представником ГО «Маємо Право!» Сергієм Кобріним.

На думку парламентаря, представникам влади доведеться відповісти і за небажання чинити правосуддя над вбивцями Небесної сотні, і за спроби рейдерства, і за інші дії, що грубо порушують закон.

Про це йдеться на сторінці УКРОПу у Facebook.

"Хотів звернути увагу і депутатів і громадськості на те, який президент керує нашою країною. Жага до власного збагачення затьмарила йому розум, його ненаситність призвела до того, що він сам і його оточення у вигляді народного депутата Кононенка та інших вчиняють злочини особливої тяжкості, за якими стоять людські жертви", - розпочав брифінг Купрій.

З його слів, багато хто з учасників революції Гідності зараз задаються питанням: «А чому ті, хто призвів до цієї трагедії, ті, хто винен у вбивстві Небесної сотні, досі непокарані? Чому оточення Януковича не понесло заслуженого покарання?».

На думку депутата справа ось у тому, що згідно із опублікованими вчора на одному з телеканалів плівок Олександра Онищенка, президент продав Україну, він продав надбання революції Гідності. З першого дня призначення на свою посаду саме цим він і займається, що не переслідує злочинців, а намагається відібрати у них награбоване майно.

Зокрема мова йде про «газового короля» Злочевського. Усі вже чули про те, що газу на суму 10 мільйонів доларів було безкоштовно поставлено на компанію Кононенка, на 100 мільйонів доларів було оплачено хабар, щоби Злочевський уник відповідальності. І це лише один епізод.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПЛІВКИ ОНИЩЕНКА З ПОРОШЕНКОМ ПРО СХЕМУ ЗЛОЧЕВСЬКОГО. ОПУБЛІКУВАЛИ ПЕРШИЙ ЗАПИС З ГОЛОСОМ ПРЕЗИДЕНТА

Зі слів представника ГО «Маємо право» Сергія Кобріна, його організацією було подано заяву до правоохоронних органів щодо наданих депутатом Онищенком показів стосовно спроб рейдерства мережі АЗС «БРСМ-Нафта», яка належить колишньому міністру уряду Януковича Ставицькому.

"За наявною та отриманою від Онищенка інформацією, Порошенко разом з Ігорем Кононенком давали вказівку на вчинення злочинних дій, а саме підпалу нафтобази, яка знаходиться у Київській області. В результаті цих злочинних дій та цього підпалу було знищено не лише майно компанії «БРСМ-Нафта» а також ця трагедія призвела до загибелі 6 людей", - заявив Кобрін.

Він зауважив, що відповідно до діючого Кримінального кодексу України вказаний злочин кваліфікується як важкий, а покаранням за нього є довічне позбавлення волі. "Наша організація сьогодні, у судовому порядку, зобов’язала правоохоронні органи, зокрема Національне антикорупційне бюро України, внести відповідні відомості до ЄДРДР, тобто наша заява зареєстрована та за нею розпочинається слідство", - повідомив юрист.

Підсумовуючи, Віталій Купрій сказав, що у багатьох в нашому суспільстві немає довіри до правоохоронних органів. "Але ми ніколи не забудемо те, що творить зараз Порошенко. Пройде час, декілька місяців, можливо рік і він отримає заслужене покарання, сумнівів у цьому немає", - заявив нардеп.

З його слів, в будь-якій цивілізованій країні після появи подібних плівок, правоохоронні органи самостійно відкривали би кримінальні справи, президент був би усунутий зі своєї посади, але, на жаль, в Україні таких традицій немає. Проте, західні партнери України, які допомагають нам боротися з корупцією мають відреагувати на цю інформацію. "Повинні бути введені персональні санкції проти оточення Порошенка для того, щоби зупинити це свавілля", - підсумував Купрій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Віталя Показати IP 20 Квітня 2018 00:11
Ну що ж тут сказати, купрій - дов*ойоб

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus