USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Порошенко розкритикував діяльність Саакашвілі на чолі Одеської ОДА

12 Січня 2017 22:08
Представляючи нового очільника ОДА Одеської області, Президент України Петро Порошенко розкритикував діяльність команди попередника новопризначеного Максима Степанова, - повідомляє Громадське ТБ Одеси.

Зі слів Порошенка, в Одеській області було провалено всі реформи, а сам регіон займає останні місця відносно інших областей, за всіма показниками.

"В 2016-му році область отримала з усіх джерел, з держбюджету 1 мільярд 320 мільйонів гривень, це другий показник по Україні. Скільки, як ви думаєте, освоєно? Трохи більше, ніж 900 мільйонів. 30% з кров’ю виділених коштів не освоїли. То тендер не провели, то підрядника не знайшли. Я повторю: Одеська область була другою за обсягом фінансування доріг в країні", – заявив він у своїй промові.

Окрім цього, Президент зазначив, що колишній очільник ОДА та його ставлениця Юлія Марушевська, що займала посаду керівника Одеської митниці, не впорались з експериментом з фінансування дорожніх ремонтів за рахунок митних надходжень.

"Минулого разу, коли я був тут, ми почали експеримент, згідно з яким всі кошти, отримані за рахунок перевиконання плану по митниці, поверталися в регіон на ремонт доріг. Однак, за 10 місяців 2016 року, коли працював попередній керівник, перевиконання було всього в одному місяці, в серпні, і 22 мільйони пішли на ремонт доріг. В інші – нуль. Зате в грудні перевиконання склало 400 мільйонів. Що хочете розповідайте, але це документ", – сказав Порошенко.

Серед претензій до команди Міхеїла Саакашвілі, Порошенко також зазначив неправильно оформлені тендери та відсутність організації субсидування населення. Зі слів Президента, на відміну від всієї України, субсидії в області отримали всього 17% населення, в той час як в інших регіонах цей показник сягає 55%.

Варто зазначити, що Порошенко знову повернувся до теми аеропорту, яка відкаладалась у часі командою укс-очільника Одеської ОДА. Президент запропонував організувати спеціальний фонд для фінансування реконструкції злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту «Одеса».

"Чому б нам не створити спеціальний фонд, під цей фонд організувати не бюджетне фінансування, а кредитування, і потім за рахунок кожного зльоту і посадки компенсувати ці кредити", – заявив гарант.

Порошенко також висловив здивування проблемами, що виникли у роботі Центра надання адмінпослуг, у той час, як в інших регіонах подібні центри працюють безперебійно.

"Скрізь ці центри працюють, працюють спокійно, без скандалів і істерик. Скрізь, крім Одеси. Це навіть не рівень губернатора, максимум мера чи голови РДА", – сказав Порошенко.

Цікаво те, що одеські активісти збиралися передати відкритого листа Президентові України, для чого зібралися під будівлею ОДА, всередину якої їх не пропустили силовики та представники ГО, підконтрольних діючому меру. У відкритому листі йшла мова про ситуацію, що склалася із хаотичною забудовою історично важливих районів міста та знищенням зелених насаджень. Активісти просять Порошенка втрутитись у ситуацію і розібратись у діяльності міської ради.

Колишнiй очiльник Одеської ОДА Мiхеiл Саакашвiлi на своїй сторінці у Facebook прокоментував сьогоднiшнiй виступ Петра Порошенка.

"Президент Порошенко нахабно брехав, коли говорив сьогодні про мою роботу в Одесі.

Влада бариг, яка перейшла на банальну торгівлю посадами нібито через «конкурси», представила чергового баригу на посаду голови обласної адміністрації. Порошенко, який сьогодні відкрито підтримав двох місцевих бандитів: сепаратиста Труханова, що вкрав бюджет Одеси і Урбанського, який роздерибанив обласний бюджет через «Облтрансбуд», в їх же присутності, як і в присутності Ківалова, говорив про мою «корумпованость». Що може бути більш цинічно!?

Оскільки адміністрація подбала про те, щоб жоден канал не надав мені ефір для відповіді (на 112 мене швидко перервали, коли я почав говорити про брехню Президента), а сам Порошенко грубо заткнув представника нашої команди, Тараса Бойко, який із залу намагався заперечити, я відповім через фейсбук словами Лінкольна: «Можна обманювати чатстину людей весь час, можна дурити якийсь час усіх, але неможливо всіх обдурити завжди».

Прийшов час, коли на брехню Президента розвинулася алергія у всього суспільства", - йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Страна Показати IP 12 Січня 2017 22:34
Дураков ,навіщо призначав
Андрій Показати IP 13 Січня 2017 09:26
Мені стидно, що маємо такого Президента, який оточує себе базарними гопниками...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus