USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Порошенко вдруге не прийшов на допит

6 Вересня 2019 11:21
П’ятий президент Петро Порошенко не прийшов на допит у ДБР.

Про це журналістам повідомила прессекретар ДБР Анжеліка Іванова, передає Gazeta.ua.

«Станом на зараз є повістки для допиту Петра Порошенка у кримінальних провадженнях слідчими ДБР на 10, 13, 18, 27 вересня і 3 жовтня» – повідомила вона.

«Коли особа не з’являється двічі на допит, слідчі мають право клопотати до суду щодо застосування до цієї особи примусового приводу. Однак розуміємо, що ця особа є народним депутатом України, на яку розповсюджується депутатська недоторканність. Тому до січня 2020 року слідчі нічого не зможуть зробити з тим, що він не з’являється на допит», – додала Іванова.

Як повідомив директор Держбюро розслідувань Роман Труба в Телеграм каналіолишнього президента, нардепа від Євросолідарності Петра Порошенка викликали на допит 6 вересня у справі про можливе втручання в діяльність суддів Окружного адмінсуду Києва.

«Як і передбачалося, п’ятий президент України знову проігнорував допит у ДБР. До речі, направляти повістки тепер стало простіше – ми робимо це через Апарат Верховної Ради України», – написав він.

«Відхід від допитів з використанням сумнівних причин – сценарій не дуже ефективний як для людини, якій нема чого приховувати і є що сказати на свій захист. Тим більше, коли ходити на допити все одно доведеться, якщо не зараз, то з січня 2020 року», – додав Труба.

Своєю чергою адвокат Порошенка розповів журналістам, що повістка не могла бути оформлена на 6 вересня, передає Кореспонент.

«Вона оформлена з порушенням процесуальних термінів», – сказав він і назвав те, що відбувається, фарсом.

За словами адвоката, сьогодні мало йтися про втручання в роботу суду. «Дуже б хотілося, щоб Держбюро розслідувань не ганьбило країну», – заявив він.

Зазначається, що під будівлею ДБР зібралися журналісти, була посилена охорона.

Як повідомлялося, в ДБР чекали Порошенка на допит 3 вересня, але він на нього не з’явився, бо був зайнятий роботою народного депутата і перебував у сесійній залі Верховної Ради. Тоді його хотіли допитати у справі про зловживання владою при прийнятті рішень щодо землі в Миколаївській області.

Нагадаємо, що останній допит Порошенка у ДБР відбувся 12 серпня. Він був пов’язаний зі справою про можливе ухилення від сплати податків при придбанні телеканалу Прямий, в якій колишній президент проходить в якості свідка. Крім того, 25 липня він давав пояснення, що стосуються угоди про купівлю-продаж заводу Кузня на Рибальському. При цьому після допиту четверо невідомих чоловіків намагалися напасти на Порошенка, коли той вийшов з будівлі ДБР.

Наразі Порошенко фігурує у 13 справах ДБР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іванка Показати IP 6 Вересня 2019 20:54
А чого туди і ходити? Який допит про зраду Януковича може бути??? Всі соратники розгрому майдану повертаються і навіть дехто і до влади дібрався, повернеться і Янукович згодом, то ж навіщо з цим так піаритись? Уже і так зрозуміло, що Зеленський Януковичу трон готує, тому і на 5 років тільки, а потім Януковича героя народ на літ 20 вибере в президенти. 100%!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus