USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Порошенку готують нову підозру

5 Грудня 2019 16:07
Директор Державного бюро Роман Труба заявив, що бюро готує ще одну підозру п’ятому президенту, а нині нардепу Петру Порошенку.

Про це розповів Труба на зустрічі з журналістами 5 грудня, передає Українська правда.

«Йде підготовлення другого проєкту підозри Порошенку. Це провадження про незаконне призначення Сергія Семочка. Ми знаходимо на стадії підготовки цього проекту», – йдеться у повідомленні.

За словами Труби, ДБР провело слідчі дії, які кажуть «про можливий злочин в діях Порошенка».

18 листопада Державне бюро розслідувань передало Генпрокуратурі проєкт підозри експрезиденту Петру Порошенку. Слідчі також підготували прохання зняти з Порошенка недоторканність. Їм потрібно спочатку отримати дозвіл Верховної Ради, і лише після цього можна буде вручити підозру.

Порошенко фігурує у багатьох гучних розслідуваннях. Однак поки йому підготували лише одну підозру. Її суть в тому, що колишній глава держави, зловживаючи владою, втручався у роботу Вищої ради правосуддя.

У жовтні 2018 року журналісти оприлюднили результати власного розслідування про статки першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка, який раніше був керівником економічної контррозвідки СБУ. Його сім’я нібито володіє трьома будинками загальною вартістю близько $8 млн, а родичі мають російські паспорти. За даними ЗМІ, родичі Семочка постійно «курсують» між Києвом та анексованим Кримом.

На початку грудня контррозвідка підтвердила, що дружина та дочка Семочка мають російське громадянство. НАБУ відкрило справу Семочка за статтею «незаконне збагачення». Згодом в СБУ повідомили, що розпочали кримінальне провадження за статтею «державна зрада».

Сам Семочко заявив, що не має стосунку до будинків під Києвом вартістю в мільйони доларів, а його дружина є виключно громадянкою України.

У квітні звільнили Семочка з посади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ще не зовсім свідоми Показати IP 5 Грудня 2019 16:39
У порошенка вже стільки підозр. НУ І ЩО?
Хаха до ще не зовсім свідоми Показати IP 5 Грудня 2019 19:37
Портнов старається, але Труба вже сам під підозрою ходить, от така їм _опа. А вони про Порошенка ...
Анонім Показати IP 5 Грудня 2019 18:48
чогось мені здається, оскільки під статтею немає ніяких більше коментарів, то людям аба зовсім пох на оці всякі портновські інсинуації або коментарі здебільшого позитивні для Порошенка і модератор їх просто не пропускає
Та й Показати IP 5 Грудня 2019 19:06
Трубі..ну, думаю всі зрозуміли.
Андрій Показати IP 5 Грудня 2019 21:25
Нагріти за президентства, тепер має відповідати перед народом. Але ж в нас найгуманніше й суд...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus