USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Посол Німеччини пояснив, чому Україні не потрібен «план Маршалла»

23 Грудня 2016 08:00
Україна не потребує масштабного фінансування за типом "план Маршалла", оскільки у неї є всі можливості для залучення іноземного капіталу.

Про це заявив посол Німеччини в Україні Ернст Райхель, повідомляє ЕП.

Під час виступу на конференції "Аудит зовнішньої політики України", наданої Інститутом світової політики, він сказав, що не згоден з критикою на адресу ФРН через недостатню фінансову підтримку України. На думку посла, Київ сам повинен зайнятися залученням капіталів на зовнішніх ринках.

"Я не згоден з тими, хто просить "план Маршалла" для України з дуже простих причин. На глобальному рівні дуже багато капіталу з низькою процентною ставкою. Питанням є те, як залучити цей капітал", - сказав дипломат.

"Необхідно зауважити, що Україна має вкрай низький рівень кредитного рейтингу (за підрахунками Fitch, йдеться про рейтинг "B-", "високо спекулятивні облігації"), що унеможливлює вихід держави на зовнішній ринок запозичень", - зазначив Райхель.

Водночас, посол Німеччини вважає, що це не створює нездоланних перешкод. "Якщо Україна запропонує відповідні умови, які будуть хорошими і надійними, то не буде нічого магічного в тому, що міжнародний капітал прийде в Україну і використовує наявні можливості", - заявив він

"Коли ви це зробите, то вам вже не треба буде міжнародної урядової допомоги від платників податків інших країн, щоб підтримувати Україну. Оскільки Україна стане самодостатньою країною для ведення бізнесу", - додав дипломат.

Довідково:

"Планом Маршалла" назвали програму відновлення економіки Західної Європи після Другої світової війни за рахунок допомоги і кредитних коштів, наданих США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 23 Грудня 2016 10:21
в УРКАїні потрібен план Ден-Сяопіна, за яким чиновників-казнокрадів страчували публічно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus