USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Правоохоронці повідомили про порушення на виборах в області

27 Жовтня 2015 12:34
Під час передвиборчого процесу та безпосередньо у день волевиявлення, в МВС зафіксували 114 порушень, з них за 5 фактами матеріали внесли до ЄРДР. Про це стало

відомо під час прес-конференції в УМВС області сьогодні, 27 жовтня. Так, зі слів начальника УМВС області Петра Шпиги, вибори на Волині 25 жовтня минули спокійно і без суттєвих порушень.

Так, лише у Любомлі і Шацьку не здані протоколи.

Всього в МВС області зафіксували 114 подій, пов’язаних з підготовкою і проведенням виборів на Волині. До Журналу єдиного обліку внесені всі події, з них по 5-ти дані внесли до ЄРДР.

Зокрема, розпочате кримінальне провадження щодо умисного нанесення легких тілесних ушкоджень одному з кандидатів в депутати у Луцьку. Йдеться про побиття Сергія Рижкова.

Як пояснив заступник начальника УМВС в області Анатолій Петрушин, це провадження внесли до категорії злочинів, пов’язаних з порушенням виборчого процесу, оскільки постраждалий був кандидатом в депутати. Але основна з версій правоохоронців: побиття не пов’язане з тим, що він балотується в депутати.

Крім того, в день голосування у Луцьку на одній із дільниць члени ДВК до закінчення підрахунку голосів підписали чистий протокол про результати голосування. Щоправда, на чистому протоколі не всі члени комісії поставили свої підписи.

Цей факт зафіксували спостерігачі, викликали правоохоронців,які розслідують провадження за статтею 158 ККУ «фальсифікація виборчих документів». На тому протоколі мокрої печатки не було, а члени ДВК пояснили цей факт, що підписували протокол на випадок, якщо частина членів ДВК відлучиться після результатів підрахунку.

Крім того, у Луцькому райвідділі був зафіксований факт самогубства голови виборчої дільниці, але там немає кримінального складу.

Як повідомив Анатолій Петрушин, померлий і раніше намагався покінчити життя самогубством і обстановка на місці події підтверджує, що це було самогубство.

Також у Ковелі в ЄРДР зареєстровані матеріали по двох фактах. Так, один із них щодо перешкоджання здійснення виборчого права, зареєстрований в Журналі єдиного обліку ще у вересні – коли кандидати проводили реєстрацію. Одному з них відмовили в реєстрації, він, вважаючи, що така відмова є незаконною, подав заяву в МВС.

Другий випадок у день голосування зафіксували спостерігачі. Начебто подружжя старшого віку, отримавши свої комплекти бюлетенів, приховали один комплект, а інший вкинули в скриньку. Але під час підрахунку кількість виданих бюлетенів збіглася з кількістю бюлетенів, які були в скриньках. Ще 36 матеріалів, внесених у Журнал реєстрації, волинські правоохоронці перевіряють.

Крім того, додав Петро Шпига, цьогоріч фактів підкупу виборців правоохоронці не зафіксували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2015 12:45
Яке право мають луцькі правоохоронці підставляти міжнародних спостерегачив, які заявили що вибори на Волині пройшли демократично без усяких порушень? Ганьба волинським правоохоронцям!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus