USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Претенденти на посади заступників голови ОДА не пройшли Майдан

9 Березня 2014 18:37
Одностайного схвалення кандидатур на посади заступників Григорія Пустовіта не відбулося під час Народного віча у Луцьку.

Раніше претенденти на владні крісла зустрічалися з представниками громадських організацій, де до них виникло чимало питань. Тоді ж з вимогою вийти на Майдан та звернутися до громади Волині вимагав від кандидатів лідер «Правого сектору» Волині Павло Данильчук.

Отже, 9 березня на Театральному майдані у Луцьку під час Народного віча голова облдержадміністрації представив претендента на посаду свого першого заступника Сергія Кудрявцева та претендента на посаду заступника голови облдержадміністрації з питань гуманітарної політики Романа Карпюка. Раніше на місце заступника голови ОДА з питань економіки претендував Олег Тарасюк, проте його кандидатуру зняли, як стало відомо під час віча. Ще одне вакантне місце – посада заступника голови ОДА з питань агропромислового комплексу.



Сергій Кудрявцев зізнався, що вперше виступає на такій сцені, тому трішки хвилюється. Кандидат від ВО «Свобода» розповів, що все свідоме життя мешкає у Луцьку, протягом п’яти років працював економістом у міськвиконкомі, має 14 років досвіду роботи в банківських установах, брав участь у заходах, пов’язаних із революцією. Він заявив, що готовий оприлюднити декларацію про доходи, інформацію про квартиру, машину та земельну ділянку.



Кандидата від ВО «Батьківщина» Романа Карпюка частина учасників віча зустрічала вигуками «ганьба» та свистом. Він розповів, що народився у Горохівському районі на Волині, багато років був тренером, підготувавши багатьох майстрів спорту. З 2000 року працює ректором Луцького інституту розвитку людини, з його допомогою понад 40 працівників захистили кандидатські, 6 – докторські дисертації, приблизно 10 тисяч студентів стали випускниками вишу. На роботі в ОДА займатиметься напрямками культури, медицини, освіти та внутрішньої політики.

Заступник голови Волинської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка» Ігор Алєксєєв зазначив, що його політична сила вирішила зробити свою квоту відкритою, долучитися до процесу формування нової влади він закликав усіх охочих волинян,які готові брати на себе відповідальність. Він зазначив, що жоден політик нині не має права відповідати за всіх людей, в тому числі тих, хто поліг на Майдані. З його слів, перш за все люди повинні визначати, хто ними керуватиме, їх не повинні просто ставити перед фактом, повідомляючи, хто віднині буде керівником. Як повідомив Ігор Алєксєєв, вчора зняли кандидатуру Олега Тарасюка, оскільки він не зміг відповісти на всі запитання, які йому поставили під час наради ВО «Майдан».



Принцип розподілу владних крісел за партійними квотами зустрів несприйняття з боку громадських організацій. Так, проти кабінетного призначення керівників області без широкого обговорення кандидатур з громадою виступив лідер «Правого сектору» Волині Павло Данильчук.



Керівник штабу Автомайдану Волині Ігор Оборонов зачитав заяву Автомайдану, у якій йшлося про те, які кроки у кадровій політиці роблять ті, кого до влади привів народ. Так, спочатку оголосили про призначення голови облдержадміністрації.

«Автомайдан запитує – за яким правом були забуті обіцянки, які давали з цієї сцени та сцени київського Майдану? З якої причини хтось вирішив, що може не запитувати у волинської громади її думки стосовно такого призначення? За такою ж схемою нам намагаються нав’язати нового головного міліціонера області та прокурора», - йдеться у заяві.

Прес-конференцію, під час якої громадським діячам представляли кандидатів на посади заступників голови ОДА, він назвав фарсом, адже Майдану, вочевидь, виділили роль смиренного спостерігача. Для вибору кандидатів громадські діячі пропонують використовувати ЗМІ, у яких розмістять відкриту інформацію про вакансії чиновників. Після того, як сформують реєстр кандидатур, вони будуть зобов’язані пройти громадську люстрацію. Лише після такого фільтру пропонується, щоб претенденти пройшли тест на інтелект, моральність, професіоналізм тощо. По тому, зі слів громадського активіста, коло громадськості прийматиме рішення щодо того, хто керуватиме областю.



Начальник штабу Самооборони Майдану на Волині Андрій Хведчак наголосив, що Самооборона – надполітична структура, метою якої є контроль влади. Вона не впливає на призначення, нікого не просуває на посади. Він підтримав ідею Ігоря Оборонова щодо формування нових кадрів, проте зазначив, що цей процес займатиме тривалий відрізок часу, а заступник голови ОДА з питань АПК потрібен вже, а не через місяць.


Загалом, громадські діячі висували думку про те, що кандидати на посади, яких щойно представили громаді, повинні бути призначені лише виконувачами обов’язків доти, доки триватиме конкурс серед громадськості на заміщення керівних посад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 50
lutsk Показати IP 9 Березня 2014 18:46
дайте відео виступу правого сектора , самооборони та автомайдана
іван Показати IP 9 Березня 2014 18:50
краще б думали як жити далі як крим захистити
Анонім Показати IP 9 Березня 2014 18:55
У заступники потрібно брати людей, які працюють у облдержадміністрації, або працювали раніше!!!! Моя така думка потрібно взяти першого заступника та заступника і досить!!! На посаді заступника, який відповідатиме за комуналку "проблемну галузь усієї України" добре б дивився нинішній директор КП "Луцькводоканал" Корчук І.М. людина все своє трудове життя присвятила цьому!!!! http://vd.lutsk.ua/ua/korchuk_ivan_mykolayovych/ - я думаю цим багато сказано!!!!
Вірно до Анонім Показати IP 9 Березня 2014 19:35
Потрібно на посади брати професійних заступників голови. Так? На посади начальників управлінь, теж потрібно брати професійних людей. Так? Тоді можна брати людей, які працювали в ОДА, але не були вірні режимам, просто мудро і якісно робили свою роботу у різні часи, а вибирати бажано з тих, хто не був біло-блакитний чи помаранчевий, а з нейтральних і розумних. Та таких не багато може й справді, або ж їм не завжди ставленики партій на роботі життя давали.
Анонім до Вірно Показати IP 9 Березня 2014 19:45
Цілком погоджуюсь!!!! Є люди які все своє життя віддали державній службі, а держава натомість мала їх десь!!!! Неодноразово доводилось чути у місті, громадському транспорті, як добре і легко працювати в ОДА мовляв там нічого не робиш і зарплати високі!!!! Так зарплати високі, але лише в губернатора і його заступників, а в простих клерків навіть менше як має прибиральниця у банку!!!! Знаю людей які пропрацювали по 20 років і отримують на сьогоднішній день 2200 грн!!!!
222 до Анонім Показати IP 9 Березня 2014 19:52
Значить справді хотіли працювати. Бо на державній службі зараз головне патріотизм і ентузіазм.
Толя до Вірно Показати IP 9 Березня 2014 21:16
А чим Горбенко не вгодив ??? Він як заступник з АПК толковий дядько . Чи під гусів стандартне підходить ?
Вірно до Толя Показати IP 9 Березня 2014 21:30
Толю, я не знайома з Горбенком і про нього не пишу. В свому коментарі на особистості не переходила. До відома заступником АПК був Віталій Карпюк, а не Горбенко,
Ирина Показати IP 9 Березня 2014 18:58
В какой цивилизованной стране должности обговаривают на улице?! европа отдыхает в сторонке! уже все там в шоке от *** радикалов наших- никому мы там не нужны, пока их не изолируем!!!!
преса Показати IP 9 Березня 2014 19:24
кандидати бред просто потрибно побильше кричати
точно Показати IP 9 Березня 2014 19:28
маразм крепчает.
Лучанин Показати IP 9 Березня 2014 20:01
Не майданний натовп, а усі виборці мають право обирати керівників влади
жоден Показати IP 9 Березня 2014 20:20
з цих кандидатів немає ніякого розуміння того, ХТО він перш за все буде на займаній посаді і яку роботу він повинен виконувати.Ніякого уявлення немають про економічну ситуацію Волині і за рахунок яких чинників її потрібно розвивати.По пару хвилин промичали,розказали про сон рябої кобили і чекають коли Пустовіт віддасть наказом про призначення,"Робота" почалась,зарплата нараховується.Нова владо,вперед, так тримати.
Патріот Показати IP 9 Березня 2014 20:22
А хто такий Правий Сектор?Дикуни в камуфляжах? Як ми можемо вірити такому діячу як Данильчук, коли його керівником є Сашко Білий з Рівного. Чесно принизливо, що люди стоять на площі перед цією зграєю шакалят. А саме головне, що режисує цього Данильчука Ігор Гузь. Хоча швидше за все нам звичайним громадянам прийдеться залізти в окопи. От тоді і побачимо цих "героїв" на повну. В Криму захоплюють військові обєкти люди в камуфляжах, а в нас люди в камуфляжах роблять театралізовані вистави щонеділі!Люди не ведіться на цих "революціонерів!!!"
Анонім до Патріот Показати IP 9 Березня 2014 20:43
А ви подивіться там же 80% пенсіонерів-це найпалкіші прихильники Правого сектору а нормальних людей нема-вони на ці зборища не ходять.
Оля до Анонім Показати IP 9 Березня 2014 21:46
Нормальні люди на роботу ходять і піклуються про свої сімї, а не на майдані горлопанять. З яких доходів наші революціонери живуть? Як можна стільки часу не ходити на роботу? Чи майдан це новий вид працевлаштування? А що до пенсіонерів, то слід їм адресну компенсацію на проїзд раз в місяць в грошовому еквіваленті виплачувати, відмінити безкоштовний проїзд в громадському транспорті. Тоді будуть думати чи лишній раз кудись їхати, чи щось купити за ті гроші.
Ірина до Оля Показати IP 10 Березня 2014 17:05
цілком підтримую Вас, Оля!!!!
лучанка до Анонім Показати IP 9 Березня 2014 22:41
цілком вас підтримую. це вже називається "загралися в демократію". то може нам взагалі відмінити виконавчу владу та всіх криками на майдані обирати? це ж абсурд! а всі проблеми від нестачі освіти.... і елементарного знання формування владних гілок в Україні. Данилюк за освітою політолог???? соромно, бо я теж... а правий сектор, якщо він дійсно правий, має бути на Сході і доводити свою позицію там, а не в військовій формі в мирному Луцьку, ганьбити людей, які намагалися будувати державу, коли їх ще не було на світі...
володимир Показати IP 9 Березня 2014 20:36
цирк на дроті. поставили придурків з пес перед сценою. для чого? кожному по вінику і підмітати стікло біля УМВС.
Colonel до володимир Показати IP 10 Березня 2014 15:46
Стікло в тебе між ногами! А в українців скло!
Економіст Показати IP 9 Березня 2014 20:55
Вони хоч мають розуміння про управлінський менеджмент, про макроекономічні показники, про прийняття управлінських рішень, про запобігання і розв'язання конфліктів, про конституційно-правові засади діяльності органів виконавчої влади? Чи тут головне глотка і наглість, прикриття революцією? Технічна влада - це СПЕЦІАЛІТИ, а не кон'юнтурщики.А ні - то спасайся, хто може!
333 Показати IP 9 Березня 2014 22:00
Вже цей безпредел в камуфляжах починає надоїдати. В Луцьку пора вже його дівати, але це владі вигідно мати перед собою щита. Так до того всього ще й таке саме б...дло появилося в Горохові. Люди їх не сприймають. Дивляться як на цирк .Зібралася всяка непотріб. Нехай їхній лідер Заєць, розкаже як гроші збивав з підприємців як був інспектором праці у попереньої влади. За що магазини повідкривав. Як колись говорив Папанов - якщо ідіот, то це надовго.
Економісту Показати IP 9 Березня 2014 22:06
От такі як ви, а то й фаховіші, економісти при владі мають поняття і про еластичність попиту, і про прискорену амортизацію, галопуючу інфляцію та індекс альтмана... І куди вони нас з вами завели? Чи це папєрєднікі?Чого варті знання будівельника, у якого будинки падають через один? В управлінні господарством (прозорим,чесним управлінням, а не чорній бухгалтерії,різноманітних схемах обходу і виводу) немає нічого такого, з чим би не могла розібратись середньостатистична здорова розумово людина. Звісно треба мати певні задатки, а ще краще певну базу, але лякати людей складними термінами,які пояснюють прості явища, не варто.
За нас, за чабанiв! Показати IP 9 Березня 2014 22:15
"На майдані коло церкви революція іде. — Хай чабан! — усі гукнули,— за отамана буде." А ведь Тычина в 1918 году написал)) но как прав-то,а?))
луцьк Показати IP 9 Березня 2014 22:17
бестріше вже утилізацію відмінили щоб такі актевісти в оранжевих жилетках занімались своєю роботою да це до тебе бородатий
я Показати IP 9 Березня 2014 22:39
кудрявцев на зама а чому працює на бандитський банк брокбізнес.ГЕТЬ ГАНЬБА Це працівник банку партії регіонів БРЕХУН ГАНЬБА
kew Показати IP 9 Березня 2014 22:53
Невже ніхто не знає, як Карпюк захищав свою кандидатську, а плотім докторську дисертацію.. Ганьба такому кандидату. до чого він довів СВІЙ університет, як затримував зарплати працівникам!!!
Сolonel до kew Показати IP 10 Березня 2014 15:52
Карпюк патріот і професіонал. Університет (третій на Волині за чисельністю працівників і студентів) створив сам з нуля! А що створив ти. І яка твоя дисертація? Мабуть " Повышение яйценоскости курей в средней полосе России под влиянием решений ХХIV съезда КПСС"
Науковець до Сolonel Показати IP 10 Березня 2014 17:08
Позвоніть мені. І я особисто розкажу скільки я сама курсових та дипломних, наукових робіт - написала в цей інститут. Уж я то знаю, хто і як там викладеє, без зайвих слів. Мене дивує, чому туди взагалі батьки відправляють своїх дітей. Побачите скільки звідти зараз горе-викладачів вилізе. ВСЕ-Все купляється. О, горе цій країні. Горе-горе!!!
Алла Косинська Новов до Сolonel Показати IP 10 Березня 2014 21:22
Роман-справжній украінець!!!Знаю дуже добре його маму,яка врятувала багато мирненських людей від смерті.Знала Карп юка-СТАРШОГО-ПРЕКРАСНУ ЛЮДИНУ,ВИСОКОКВАЛІФІКОВАНОГО АГРОНОМА.яК У ТАКИХ БАТЬКІВ МОЖЕ БУТИ ПОГАНИЙ СИН?з НУЛЯ ПІДНЯВ УНІВЕРСИТЕТ,ПЛАТА ЗА НАВЧАННЯ-НАЙНИЖЧА У лУЦЬКУ!!!тАМ ВЧАТЬСЯ РОЗУМНІ ДІТИ,БАТЬКИ ЯКИХ НЕ МОЖУТЬ ПЛАТИТИ ПО 15 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ,ЯК У сХІДНОЄВРОПЕЙСЬКОМУ.а ЩО ЗРОБИЛИ ДЛЯ вОЛИНІ ТІ,ЩО КРИЧАЛИ?і І ЩО ВОНИ ВЗАГАЛІ ВМІЮТЬ РОБИТИ?
ХАОС Показати IP 9 Березня 2014 23:04
Я перечитав декілька коментарів, статей, а особливо дивлюсь 5 канал і просто висновок проситься сам собою УКРАЇНО!!! ВОЛИНЬ !!!! СХАМЕНИСЯ ..!!!!! нас роздирають на шматки неуки лізуть до влади бо робити нічого не вміють, лише грались в конрастрайк а тепер втілюють це в життя !!! Потрібно щоб кондидатури подавали працівники ОДА та відповідні структурні підрозділи і без різниці чи це БЮТ, Свобода, ПР, КПУ, Удар.....головне щоб розумна та відповідальна особа!!!!!!!!!!!!! а оце слів нема!!!!! ще гірше як було
Анонім до ХАОС Показати IP 9 Березня 2014 23:50
Полу-милорд, полу-купец, Полу-мудрец, полу-невежда, Полу-подлец, но есть надежда, Что будет полным наконец. А. С. Пушкин.
.Юля Показати IP 9 Березня 2014 23:46
Во дурні волиняки - слухають тількі самі себе, нагнали знову поліщуків , та впиваються тимчасовою срачкою - готуйтеся до гіршого бо навала їде....
Десь у наш час Показати IP 10 Березня 2014 00:37
...Доборолась Україна До самого краю. Гірше ляха свої діти Її розпинають Заміс[т]ь пива праведную Кров із ребер точать. Просвітити, кажуть, хочуть Материні очі Современними огнями. Повести за віком, За німцями, недоріку, Сліпую каліку. Добре, ведіть, показуйте, Нехай стара мати Навчається, як дітей тих Нових доглядати. Показуйте!.. за науку, Не турбуйтесь, буде Материна добра плата. Розпадеться луда На очах ваших неситих, Побачите славу,...
Лучанин - до за нас Показати IP 10 Березня 2014 03:59
Друже, Тичина в 1918 році написав: "Хай Чебан усі гукнули за отамана буде". Перейменували конкретного Чебана в чабана ті фальсифікатори, котрі кухарок ставили до влади. А доля конкретного Чебана була трагічна - він був репресований, як більшість тодішніх палких революціонерів. Сьогодні по майданах таких чабанів вистачає, їх найкраще використав імперіаліст Путін для розвалу України. З таких чабанів походять Данильчук і йому подібні дармоїди.
За нас, за чабанiв Показати IP 10 Березня 2014 06:50
Де це Ви таке знайшли за якогось Чебана? Данильчук бiльше схожий на iншого персонажа Тичини: "Тож нехай собі як знають Божеволіють, конають, — Нам своє робить: Всіх панів до дної ями, Буржуїв за буржуями Будем, будем бить! Будем, будем бить!"
волинянам Показати IP 10 Березня 2014 07:13
Григорій команду бере під себе, але жодного нормального, розумного з стратегічним мисленням нема, так і буде працювати, без ніякої стратегії
з Волині до волинянам Показати IP 10 Березня 2014 16:27
Яка стратегія може бути у замполіта і секретаря міської ради? :) Там одна стратегія - забезпечення виборів і результату для Тимошенко!!! Це вся їх діяльність буде!!!
Брокбізнес Показати IP 10 Березня 2014 08:21
Кудрявцев не вміє організувати роботу в банку бездара, ніякий управлінець, не має стратегічного мислення, х********й керівник. З нього не вийде зама ,бо він повний лопух. Терміново міняйте кандидатуру на професіонала. Люстраційний комітет запитайте враження і на його попередніх роботах. він на майдані не був, а працював в брокбізнесі курченка. цього бездаря геть
Брокбізнес Показати IP 10 Березня 2014 08:21
Кудрявцев не вміє організувати роботу в банку бездара, ніякий управлінець, не має стратегічного мислення, х********й керівник. З нього не вийде зама ,бо він повний лопух. Терміново міняйте кандидатуру на професіонала. Люстраційний комітет запитайте враження і на його попередніх роботах. він на майдані не був, а працював в брокбізнесі курченка. цього бездаря геть
бан(д)ера Показати IP 10 Березня 2014 10:01
http://guzj.info/komanda/ Про що тут ще говорити? Гусь керує самообороною та правим сектором. Гусь - у Крим. Чого тут сидиш?
колега Показати IP 10 Березня 2014 11:00
Карпюка заступником!!Ха-ха-Ха, він говорити толком не вміє, сам добрий хабарник у себе в Універі, а ще заявляє що з поборами буде боротися, з себе починати треба шановний
Ант Показати IP 10 Березня 2014 11:04
Хватить грати в войнушки на Волині. Весь майдан, небесна сотня не простить нам всім, коли не захистимо Україну, не буде достойного життя дпя людей, . Для цього вже повинні працювати державні органи і правоохоронні структури. Де взяти кошти? Чому намайдані ніхто не каже про олігархів. . ГоловІ облради і облдержадміністрації - дайте завдання міліціі .прокуратурі, СБУ перевірити тендера , митницю, оборутки з землею. лісом, податки і тд. і.тп і згідно закону повернути в бюджет Волині сотні мільйонів . а громадським організаціям кожної неділі питати їх. що робиться,
НЕЗНАЮЧИЙ Показати IP 10 Березня 2014 16:06
а голова ОДА - це нормальне призначення хто знає
Олена Показати IP 10 Березня 2014 16:22
"Претенденти на посади заступників голови ОДА не пройшли Майдан" А Пустовіт пройшов?:) Це амба області буде повна! Він як Клімчук не буде їздити до Києва і лоббіювати гроші для області!
антон Показати IP 10 Березня 2014 19:05
революцію зробив простий народ .використали партійні вожді .владу ділять під вибори президента .після виборів буде перезагрузка. повинні прийти професіонали люди чесні і порядні.
333 Показати IP 10 Березня 2014 22:08
Революцію зробили сміливці для всіх нас.А нам треба ставити на пости професіоналів вони в нас е треба найкращого фермера області призначити замом по агробізнесу найкращого промисловця керувати промисловість але при контракті домовлятись ніяких партій ти працювати повинен на народ а не на партію!!!
Сучасний Тичина Показати IP 11 Березня 2014 09:56
На майдані, коло церкви, люди все гудуть, гудуть...Та невже всім засліпило, що державу у безодню ПАСТУХИ ведуть!!!!!!!!!!!!!!!!
Наталя до сучасного Показати IP 11 Березня 2014 13:58
Якщо ви вважаєте що державу в безодню тягнуть чого ж не вийдеде, не розкажете куди йти, що робити, як правильно жити. Що, було краще коли вся держава за "понятіями" жила? Лише той, хто рухається - долає шлях - не я сказала, а хтось із мудрих. Якщо не будемо рухатись то і далі сидітемо в лайні, в яке нас запхали по самі вінця. А я особисто горда, що є люди які не пошкодували здоровя і життя, щоб у нас був шанс. Аби ним виважені люди скористались, оце питання.
Невідома Показати IP 13 Березня 2014 22:11
Якби вміла свистіти - засвистала би Кудрявцева! Це невмілий керівник і слизька людина. Про корупційні схеми він не знає, і знати не хоче, але буде з їх відсікати )))) як завжди несе нісенітницю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus