USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Проти Медведчука відкрили кримінальне провадження за сепаратизм і держзраду

5 Лютого 2019 14:25
Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження про державну зраду та посягання на територіальну цілісність України головою політради партії «Опозиційна платформа – за життя» та кумом Путіна Володимиром Медведчуком.

Про це у Facebook написала прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

Відповідне провадження відкрили через те, що на з’їзді політичної організації «Український вибір – право народу» Медведчук заявив про необхідність утворення так названого «автономного регіону Донбас» з утворенням власного парламенту та уряду, а також про закріплення такого статусу в Конституції України.

«Голова проросійської організації «Український вибір – право народу» і голова політради партії «Опозиційна платформа – за життя» Віктор Медведчук зробив гучну заяву на партійному з’їзді 29 січня 2019 року в місті Києві, заявивши про необхідність утворення так названого «автономного регіону Донбас» з утворенням власного парламенту та уряду, а також про закріплення такого статусу в Конституції України. Його план–концепція передбачає утворення на Донбасі автономного регіону «Донбас» у складі України.

Враховуючи, що відповідно до ст.1 Конституції, Україна є унітарною державою, територіальний устрій закріплено у ст.133 цього Закону, а також те, що Російська Федерація шляхом забезпечення самопроголошених Донецької та Луганської народних республік (ДНР, ЛНР) живою силою, озброєнням та іншими матеріалами проводить агресивні дії стосовно України, проголошення концепції утворення автономного регіону Донбас сприяє законодавчому закріпленню тимчасово окупованої території всупереч Основному Закону та надає іноземній державі допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, в тому числі і інформаційної підтримки.

За таких обставин, в діях Медведчука вбачаються ознаки злочинів – посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та державна зрада», – повідомили в ГПУ.

Натомість журналіст програми розслідувань «Схеми» Михайло Ткач наголошує, що той факт, що проти Медведчука ГПУ відкрила справу за два місяці до президентських виборів, вплине на зростання рейтингів його політсили. Зокрема, Медведчук апелюватиме, що це, мовляв, переслідування владою.

Про це журналіст-розслідувач написав у Фейсбук.

Зауважимо, від політсили Медведчука на президентські висунули Бойка.

Разом з тим, як зауважує журналіст, буде рости рейтинг Порошенка. Який спекулюватиме на тому, що він і Медведчук, буцімто не друзі і не партнери по бізнесу під назвою «Україна-Росія», і нібито не узгоджують санкційні списки та «шатуни» в АП або вдома в Козині.

«Кум для кума відкрив справу проти кума, щоб всі куми були щасливі», - наголошує Михайло Ткач.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Василь Михайлович Показати IP 5 Лютого 2019 14:35
Що раніше : - день виборів , чи день сміху ???
Корiнний лучанин Показати IP 5 Лютого 2019 14:40
Мать добавить статью " за кум Путiна"
Анонім Показати IP 5 Лютого 2019 14:58
А раніше ніхто не бачив, що він ВОРОГ!
Анатоль_ до Анонім Показати IP 5 Лютого 2019 15:02
Людям ціну за газ та комуналку не медведчук підняв?
Корiнний лучанин до Анонім Показати IP 5 Лютого 2019 15:35
А в чому виражаеться йогой " ворожiсть"?
Реаліст Показати IP 5 Лютого 2019 17:40
Мда... *Чорні ворони* ночами скоро їздити будуть? Бачу, що 1937 рік відпочиває.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus