USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Причини поразки Тимошенко та Ляшка

27 Жовтня 2014 13:49
Олег Ляшко та Юлія Тимошенко, хоч і провели свої партії до парламенту, але пишатися результатами аж ніяк не можуть. Якщо Ляшко отримав результат вдвічі менший очікуваного, то Тимошенко взагалі встановила антирекорд популярності своєї політсили.

Еспресо.TV спробувало розібратися, чому на виборах не вдалося досягти бажаного цим двом яскравим політичним гравцям.

Попри те, що згідно з результатами виборів 26 жовтня Радикальна партія Олега Ляшка вперше у своїй історії провела в Раду більше ніж одного депутата, Олег Валерійович навряд чи може записати цю кампанію собі в актив. На виборах в парламент головний радикал не зумів навіть повторити свій сенсаційний результат на президентських виборах у 8,3%. Рейтинг у 15%, який Ляшку малювали соціологи напередодні парламентських перегонів, як виявилося, залишився для вилоносця лише мрією. Сьогодні очевидно, що результат Радикальної партії якщо і перевищить 7%, то ненабагато. Отже можна констатувати, що Ляшко отримає вдвічі менше, ніж розраховував, а це вже можна назвати провалом. До того ж, здається, рейтинги Ляшка в майбутньому будуть лише падати.

Причина невтішних перспектив для Олега Валерійовича, як це не парадоксально виглядає, в його сенсаційному успіху на президентських виборах. Поки радикал Ляшко зі своїми вилами, коровами та поїданням землі на парламентський трибуні залишався в маргінальній ніші політичного блазня, це, за великим рахунком, нікого особливо не напружувало. Коли ж завдяки активному телепіарові на війні та «нещадній боротьбі з сепаратизмом» рейтинг Ляшка зріс як на дріжджах, конкуренти почали сприймати його всерйоз і, як результат, «нещадно мочити». Запасу ж політичної міцності, щоб витримати цей пресинг, у Ляшка не виявилося. І, власне, взятися цій міцності не було звідки. Адже «радикал» залишився тим, ким був - звичайним клоуном, а весь його напускний героїзм розсипався на тлі реальних бойових комбатів із зони АТО, які опинилися в списку мало не кожної більш-менш серйозної партії. Простіше кажучи, завдяки масованій контрпропаганді, виборець почав розуміти, що Ляшко не герой взагалі, а простий клоун з шафою повною скелетів.

Головне питання - чи вдасться Ляшку оговтатися після цього удару. Можна не сумніватися, що він продовжить свою війну і буде йти напролом. Питання тільки в тому, чи виборець знову захоче дивитися ту саму виставу з тим самим актором і тими самими декораціями. Адже, попри всю свою епатажність, Ляшко протягом останніх трьох років грав за одними й тими самими лекалами.

Ще один політик, для кого ці вибори можуть бути останніми відносно успішними стала Юлія Тимошенко. Результат на межі 5-6% став для екс-прем’єрки найгіршим за всю парламентську історію її політсили. Здається, що після звільнення з в’язниці Юлія Володимирівна так і не може потрапити в політичний тренд. Або, якщо бути більш точним, Тимошенко не змогла дати виборцю відповідь на просте питання: "Навіщо йому Тимошенко". На цих виборах, так само, як і на попередніх президентських Тимошенко продавала виборцю не майбутнє, а минуле. Звідси і катастрофічне падіння рейтингу.

Першою помилкою, якої припустилася Тимошенко, стала її участь у президентських виборах. На відміну від Арсенія Яценюка, якого давній соратник лідера «Батьківщини» Олександр Турчинов вмовив не йти в президенти, Тимошенко не дослухалася до порад і програла. Її президентська кампанія продемонструвала, що Юлія Володимирівна не може запропонувати виборцям чогось принципово нового, а негатив, накопичений ще в помаранчеві часи, нікуди не зник і образ жертви злочинного режиму Януковича цьому ніяк не зарадив.

Парламентські перегони показали те ж саме. Не надто нова ініціатива проведення референдуму щодо вступу в НАТО, радикальне оновлення команди «Батьківщини» (викликане, перш за все, переходом значної частини фракції в партію Яценюка) та Надія Савченко на чолі списку особливо українців не зворушили. І сьогодні вже складно уявити, що саме може повернути Тимошенко в обойму найвпливовіших політиків країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Лучанин Показати IP 27 Жовтня 2014 13:50
Усе старе надоїдає, навіть жінка.
ЯСЯ Показати IP 27 Жовтня 2014 14:01
БІЛЯ ОДНОЙ ДИРКІ І МИШКА ЗДИХАЄ ....
СЕРГІЙ Показати IP 27 Жовтня 2014 14:02
У ПАРТІЇ РАДИКАЛЬНОЇ ОЛЕГА ЛЯШКА Є НОВІ ЛЮДИ З МАЙДАНУ З ЗОНИ АТО У ТИМОШЕНКО Є ТЕЖ НОВІ ЛЮДИ З МАЙДАНУ З ЗОНИ АТО ГЕРОЇЧНА ЛЬОТЧИ ЦЯ САВЧЕНКО НАДІЯ ВІКТОРІВНА ГЕРОЙ УКРАЇНИ ТА ЮРИСТ АЛЬОНА ШККРУМ.НОВІ ЛЮДИ -НОВА ВЛАДА.
НН до СЕРГІЙ Показати IP 27 Жовтня 2014 14:51
вах, заурядно, вяло да и вааще...
ще лучанин Показати IP 27 Жовтня 2014 14:04
Та скільки можна брехати.Там (у владі),всі брехуни,але так,як бреше косата відьма,рівних її нема.По брехні вона супер профі.ОМЕГА на порзі.
НН до ще лучанин Показати IP 27 Жовтня 2014 14:51
врать тож уметь надо. Волынянам нравится.
ВОНО Показати IP 27 Жовтня 2014 14:11
у поразки Ляшка є призвіще, і призвіще це Коломойський
льонік Показати IP 27 Жовтня 2014 14:19
а Порошенко не брехун і Яценюк . подивіться які ціни вони зробили!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!які послуги стали дорогі??? люди просніться !!!!!!!!!!!! скільки при Порошенку людей загинуло і він і далі не може зупинити це кровопролиття. А скільки мирних жителів не захищено!!!! колись як і за порошенка тепер так і за януковича проголосували а потім гнали на Майдан!
Льоніку. Показати IP 27 Жовтня 2014 14:29
Порошенко бека то поставте Яроша, Данильчука ,Тимошенко ото буде лафа
555 Показати IP 27 Жовтня 2014 14:32
Все рішають гроші ,люди продажні за копійки від давали свій голос ганьба ,а Тимошенко з Ляшком не здавайтесь!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ваня Показати IP 27 Жовтня 2014 14:33
краще б данильчук молодий ніж порошенко. Вже він своїми цінами і справді загнав людей в тупік ! шоколадний заец хитрий ще той яник буде побачите
шило до Ваня Показати IP 27 Жовтня 2014 15:20
Для вас, полішуків, краще "Данильчук молодий". Бо він, як і ви не має нормальної освіти, досвіду і двох слів зв'язати не може
Анонім до шило Показати IP 27 Жовтня 2014 16:00
А ти шило,яку маєш освіту, тупоголова овца, гуманітрний луцький. Чи може Києво-Могилянську Академію.А де ж ти працюєш в держадміністрації,бумажки перебираєш.Ох і ума там потрібно багато
ОТ Данильчук до шило Показати IP 27 Жовтня 2014 20:46
якраз і має нормальну освіту на відміну від тебе. Нормальна освіта- це коли людина окрім диплому має совість і жене в три шиї бандюків, які сидять біля корита ще з часів кучми і януковича, а не маючи 3 дипломи лиже заднє місце при першій нагоді кожному першому бовдуру при владі і є по суті пристосуванцем.
osa Показати IP 27 Жовтня 2014 14:49
"Причини поразки Тимошенко та Ляшка" ? назва не відповідае дійсності. Тимошенко знала що в неї від 9 до 6 % для того і зробили "народний Фронт" який був колись " Фронт змін" назви дві власник один. Тепер рахуйте 7+21= 28% у Юлі і К. Щодо Ляшко - це його потолок і на наступних виборах він і цого не отримае. Це його зірковий час, ну хіба шо новий майдан. Так що результат закономірний.
олег Показати IP 27 Жовтня 2014 14:57
та поразка бо про ляшка на 1 плюс один говорили всю правду що мае які статки і так далі. А чому ж про Порошенка нічого не говорять що беж грішка чи будуть говорити як про януковича через 4 роки? я нічого проти немаю але ж і дійсно зараз в 100 раз гірше як було за мінімальну зарплату зараз і пенсію вижити навіть не можна ! це ж порошенко так постарався і уряд . А от тимошенко і ляшко не гірші порошенка і яценюка. люди наївні знову роблять нетрверезий вибір а самопоміч це на мою думку те що треба!
Серьога Показати IP 27 Жовтня 2014 14:58
И вот настал великий день, Мне дали в руки бюллетень, Беру и ставлю крестик - э-э-х, Я голосую против всех! Э-э-э-хей, С козлами не играю. Э-э-э-хей, Я вас не выбираю. Э-э-э-хей, Идёт голосование. Э-э-э-хей. Выборы, выборы, Кандидаты - п#доры!
данило Показати IP 27 Жовтня 2014 15:10
якщо ти не перший то не означае що поразка а більше шансів і можна критикувати владу адже вона ще нічого не зробила нормального тільки фронт війна ціни на все не контролюються і ніякого порядку ні в області ніде і крим вже навіть "про------------------ли" то це ще все попереду. а як за пенсію таку жити хто підскаже шановні громадяни люди і сам президент з премєром таблетки від головного болю -5-8 грню. стали ужас
трикаш оленка Показати IP 27 Жовтня 2014 15:25
я за Украину
Сумно Показати IP 27 Жовтня 2014 15:32
За що боролися - на те й напоролися. Бо більшість виборців - то є лохторат для кандидатів, які не втомлюються видумувати нові брехлі, як зроблять рай в Україні. Та більшість не хоче визнати і про президента. що король, виявляється, голий. А що вже в молоді дуже популярний є співак з І-Франківська Василь-Смердюча шкарпетка (гляньте в ютубі), - то яке майбутнє чекає націю? Бидлота - руліт.
Віктор Показати IP 27 Жовтня 2014 16:40
70 депутатів які голосували за " диктаторські закони " знову проходять у Верховну раду! краще б пройшли нові і молоді!
Володимир Н Показати IP 27 Жовтня 2014 16:43
В ВР пройшли казна хто. Там немає ні технарів, ні економістів. Всілякі безробітні, вояки АТО, герої майдану та інші ворюги та придурки. Хто буде країну піднімати? Вони ж всі продалися США. Які ми незалежні? Від чого? Пенсії не піднімають, зарплати теж. Ціни на ліки виросли в на 100%,. Тарифи в ЖКГ на 50-100%. Робити ніде. Не дай Боже попасти до лікарні. Там треба тисячі, щоб проколотися, а не вилікуватися. Що робиться в країні? Якийсь жах, якому немає кінця
Думка Показати IP 28 Жовтня 2014 16:11
Справа у тому, що серед українців переважають емоціонали, а справжніх реалістів бракує. Ми ведемося на красиві обіцянки, гарні гасла, картинки. А прогнозувати, аналізувати - це не про нас. От і маємо те, що маємо. І, напевно, ще довго будемо мати, якщо не завжди. Назвіть мене песимістом, бо емоціоналам правда не до шмиги.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus