USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Новопризначений Порошенком суддя КС допомагав Януковичу узурпувати владу

28 Лютого 2018 08:58
Петро Порошенко за президентською квотою призначив суддями Конституційного Суду Сергія Головатого і Василя Лемака.

Перший відомий тим, що 2010-2011 роках практично жив в адміністрації Януковича і виконував всі дрібні доручення її чиновників. Про це на своїй сторінці в мережі написав колишній перший заступник глави Адміністрації Президента України Андрій Портнов.

"Щоб особливо сподобатися Януковичу і зайняти хоч який-небудь важливий пост, фігурант взяв участь в розробці, просуванні, а потім і особистому підписанні Конституційного подання про скасування Конституції 2004 року (узурпація Януковичем влади), яке зараз розслідується ГПУ і за що низку людей заарештовували і розшукували.

Сергій Головатий особисто проголосував за Харківські угоди про продовження перебування російського Чорноморського флоту в Криму, завдяки чому з'явилися умови для втрати Україною Криму.

Тепер він знадобився Президенту Порошенку в Конституційному Суді. З такою біографією з ним навіть не обов'язково вітатися. Можна відразу смикати за хвіст, дзвонити і давати доручення", - йдеться у дописі політика.

До слова, як пише Українська правда, Сергій Головатий був міністром юстиції (1995-1997, 2005-2006 роки), депутатом Верховної Ради ІІ-VI скликань (від фракцій Блоку Юлії Тимошенко, Блоку "Наша Україна" і Партії регіонів). На початку грудня 2017 року він був обраний віце-президентом підкомісії з верховенства права Венеціанської комісії.

Василь Лемак, своєю чергою, є завідувачем кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету Ужгородського національного університету.

У Конституційному Суді вакантними залишилися дві посади суддів за квотою парламенту.

Як повідомлялось, 21 лютого головою Конституційного Суду України було обрано Станіслава Шевчука.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ВВ Показати IP 28 Лютого 2018 09:25
Бачу Порошенко іде тим самим шляхом, що і його попередник. Цього разу люди розумніші, не дадуть втікти за кордон.
аргентинський порошо до ВВ Показати IP 28 Лютого 2018 10:44
"цього разу" люди ще більш "обалванені". Вже тривалий час існуюють підстави для того, щоб взяти владу "за вухо", однак немає фінансування "громадських хвилювань". На цьому тлі Портнов буде стібатись до тих пір поки не займе місце у зоні комфорту українського політикуму (що має відбутись доволі скоро при нинішних реаліях). Тому, за кордон нікому не треба втікати, хіба що на Мальдіви вчергове відпочити. C'est La Vie. Питома вага субєктивної інформації Портнова носить компроментуюючий характер нинішних "можновладців".
007 Показати IP 28 Лютого 2018 10:07
Зі слів Портнова, який чомусь переховується в Росії ця інформація є не дуже переконливою. Портнов був автором попереднього закону про судоустрій, який запровадив спеціалізовані суди замість єдиного Верховного суду України. Ця новація забезпечила стабільну корупцію в судовій системі. Було створено судові вертикалі, завдяки яким суддя першої ланки міг спокійно ухвали неправосудне рішення, знаючи, що ані апеляція, ані касація цю ухвалу не скасують. Натомість суддя касаційної інстанції міг «попросити» суддю прийняти незаконне рішення і суддя першої інстанції це старанно виконував, в порядку страхування своєї колишньої і майбутньої протиправної діяльності. Прикладом є адміністративні суди. Скажімо, за домовленістю з вищим адміністративним окружні суди відновили на посадах сотні міляціянтів, яких забракували атестаційні комісії.
888 до 007 Показати IP 28 Лютого 2018 12:22
Портнов в Австрії... а не в Росії( це так для загального розвитку)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus