USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Радник Путіна: угода з ЄС закриє для України двері в МС

27 Квітня 2013 16:55
Угода про зону вільної торгівлі з Європейським союзом закриває назавжди можливість участі України в Митному союзі з Росією, Білоруссю і Казахстаном.

Про це заявив радник президента Росії Сергій Глазьєв в ефірі програми «Шустер Live», - пише Українська правда.

«Угода про зону вільної торгівлі з Європейським союзом, яку ви плануєте підписати в листопаді, закриває назавжди можливість участі у Митному союзі з Росією, Білорусією та Казахстаном», - заявив він.

«Якщо Україна входить нехай навіть у незбалансовані відносини, дискредитаційні для себе з Європейським союзом, з втратою приблизно на 1,5 мільярда доларів умов торгівлі - за розрахунками, на цю суму погіршиться торговельний баланс України...», - сказав Глазьєв.

«Україні це не вигідно. Але Україна в це входить. Для чого? Єдиний результат, який від цього відбувається - це закриття дверей до Митного союзу. Більше нічого ця угода не дає", - вважає він.

«Я міг би вам із задоволенням сказати, що ми готові переглянути угоду щодо газу. Але є ж правила торгівлі. Є здоровий прагматизм, заснований на економічних інтересах сторін. Тут говорилося про торговельні війни...», - додав Глазьєв.

«Ми повинні розуміти, що ми живемо в умовах ринку. А ми не живемо в умовах єдиного соціалістичного братерства. А умови ринку такі, що там конкурують господарюючі суб'єкти. Конкурують за свій прибуток, за свої інтереси. Якщо ми хочемо, щоб Україна отримувала ті переваги, які мають учасники єдиного економічного простору, - Білорусія і Казахстан, значить потрібно бути всередині, а не ззовні», - зазначив радник президента РФ.

«Митний кордон - це лінія барикад. Якщо ви з одного боку барикад, всередині єдиного економічного простору, значить ви отримуєте всі ресурси і все своє виробництво такі ж, як всі інші. На основі добросовісної прямої конкуренції. Якщо ви з іншого боку барикад, то ви природно отримуєте всі принади сучасних ринкових відносин. І нікуди від цього не подітися», - підкреслив він.

«Найголовніше - навіть не вигода, яку отримає український споживач щодо газу і нафти. Найголовніше - це доступ на ринок», - заявив Глазьєв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
степан Показати IP 27 Квітня 2013 19:34
Ну коли вже ті двері закриються раз і назавжди? Менше протягів було б з боку північного сусіда.
Наталія Показати IP 27 Квітня 2013 21:46
В нашій державі зараз буде не дивно, якщо все таки знову повернуться головою до Росії. Нам же треба знову совковські устої, а не рухатися вперед
монах Показати IP 28 Квітня 2013 00:03
Да задрала уже та Рассєя!!!!!
Українець Показати IP 28 Квітня 2013 08:43
Хочемо в Польщу , або Німечину. Хочемо щоб нас називали бидлом, швайн, і т. д. Учіть історію з підручників і з уст ваших дідів і прадідів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus