USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Реформовану судову систему вважають політично незалежною лише 2% українців

22 Травня 2018 22:22
Абсолютно впевнені у політичній незалежності судової ситеми України лише 2% громадян, ще 7% вважають її скоріше незалежною. Протилежної точки зору дотримуються 82% українців, свідчать дані опитування Соціологічної групою "Рейтинг", проведеного в березні на замовлення Міжнародного республіканського інституту (IRI).

Про це пише Дзеркало тижня.
Таку оцінку прокоментував на своїй сторінці у Фейсбуці політик Андрій Портнов.
Відповідаючи на питання, якими мають бути кроки міжнародного співтовариства, якщо Україна не буде проводити антикорупційних реформ, таких як створення антикорупційного суду, 47% українців схвалили санкції проти українських політиків чи посадовців, відповідальних за відсутність реформ.

Ще 21% схвалюють припинення кредитування МВФ, а 17% - скорочення фінансової допомоги Україні.

І тільки 13% українців вважають, що Захід повинен висловити глибоку стурбованість.
Дослідження проводилося Соціологічною групою "Рейтинг" на замовлення Міжнародного республіканського інституту (IRI) з 15 по 31 березня 2018 року серед 2400 громадян по всій Україні, за винятком окупованих територій. Допустима похибка не перевищує 2.0%. Коефіцієнт охоплення респондентів – 65,4%.

Зауважимо, за словами нардепа Дмитра Добродомова в інтерв'ю Вголосу, уже 24 травня після провального голосування законопроекту про Антикорупційний суд Верховну Раду України можуть розпустити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АНАТОЛЬ_ Показати IP 22 Травня 2018 22:32
Я в шоце, браття

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus