USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Регіонали готуються до виборів: російській мові - статус державної

27 Березня 2014 15:09
Представники Партії регіонів вийшли з Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з підготовки законопроекту про розвиток та застосування мов в Україні. Про це повідомила під час брифінгу депутатка від Партії регіонів Світлана Фабрикант, інформує УНІАН.

"Нашою фракцією і мною як представником фракції у цій комісії було ухвалено рішення про вихід зі складу комісії та призупинення роботи представників фракції Партії регіонів у комісії з мовного питання", - сказала депутатка. З її слів, склад комісії утворений "тенденційно". Крім того, вчинок представників ПР вона пояснила тими рішеннями, які, "скоріш за все, завтра, на останньому засіданні комісії, будуть ухвалюватися".

"Ми подали всі пропозиції, які стосуються статусу російської мови. Максимально, на чому ми наполягаємо - російська мова має стати другою державною", - сказала Фабрикант. Також вона заявила, що це питання не може вирішуватися ТСК, і фракція Партії регіонів зібрала підписи та направила конституційне подання до КС, тому що "це 10-та стаття Конституції, і вона вимагає референдуму. Це довгий шлях".

Зі слів Фабрикант, новий мовний закон розробляється на основі законопроекту про порядок застосування мов в Україні, розроблений групою експертів під головуванням екс-президента Леоніда Кравчука. Проте, зі слів депутата, їхні пропозиції при розробці "не враховані і не будуть враховуватися".

"Плюс до всього: там звужуються конституційні права не лише російськомовного населення, але й національних меншин. У попередньому законі було 10% (представників національної меншини) для того, щоб регіональна мова могла існувати як мова національної меншини, сьогодні готується в цьому новому законі поріг 30%", - сказала Фабрикант.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Антон Вікторович Показати IP 27 Березня 2014 15:11
живете в Україні розмовляйте українською. Не подобається їдьте в Росію там державна мова російська. Як так можна не любити свою державу а дбати про москалів
Свобода на смак до Антон Вікторович Показати IP 27 Березня 2014 15:27
Якщо людина розмовляє російською - це ще не є показником того, що вона не любить свою державу. Досить вже вчити народ як ПРАВИЛЬНО любити Україну! Ми здається тут за демократію боремось, а виходить диктатура
Александр до Антон Вікторович Показати IP 27 Березня 2014 15:28
Россия тоже любит и дбает про украинцев. И едет сюда. Не заметили еще?
Боголюбы до Антон Вікторович Показати IP 27 Березня 2014 15:57
Пусть проведут референдум и народ решит (вопросов для референдума уже достаточно и я зык и федерализация и Юлю на нары) и как решит большенство пусть так и будет, а меньшенство должно смиренно подчиниться.
Антон до Антон Вікторович Показати IP 27 Березня 2014 16:36
Не порядно прикриватись чужим іменем
Олег до Антон Вікторович Показати IP 27 Березня 2014 17:15
Це російськомовні УКРАЇНЦІ!!!!!!!!!!!!! Через таких козл**в як ти країна роздерта та вже без Криму!!!
РОЗУМНИКУ до Антон Вікторович Показати IP 27 Березня 2014 20:38
Свистун ек свисти. Мы пойдем от таких как ты со своей территорией. Ты и такие как и занимаются развалом страны планомерно с расстановкой. Будет у вас велика держава від ЛЬВОВА ДО ТЕРНОПІЛЯ.
Артем до Антон Вікторович Показати IP 28 Березня 2014 09:08
Уважаемый,вы уже показали,на что способны "настоящие украинцы".Ваши западенцы довели страну до ручки и дальше катитесь в пропасть.А если Россия вам еще отключит все поставки газа,нефтепродуктов и ядерного топлива для атомных станций(только российские стержни подходять для украинских АС) то вас ждет полный розвал.И 3.8 млн.украинцев сегодня работает в России пересылая на Украину ежегодно до 18 млрд.долларов.Может и их погнать с нашей земли?У вас есть для стольких ваших соотечественников работа?Думаю,что нет?Вы сами гробите свою страну и все спираете на русских.Устроили истерию с войной,на вас еще никто не напал,а вы уже в штаны наложили.Сами себя продажными СМИ пугаете и сами же в это верите.Про ваше "новое" правительство вообще молчу:)И переименуйте вашу "Верховну раду" в "Верховну зраду" так будет правильнее.Так что мозги включи и не пиши ерунды...
Анонім Показати IP 27 Березня 2014 16:42
Російська мова в нинішніх реаліях сьогодення, особливо ригів це безглуздо. якщо у вас є хоть капля совісті будьласка не піднімайте ви це питання, воно в часі, а УКРАЇНСЬКА МОВА має бути на вустах кожного громадянина України!!!!!!!!!!!!
Петро Показати IP 27 Березня 2014 17:43
Я за Русский язык!
Наталя Показати IP 27 Березня 2014 19:18
Хватить уже закривати рота російськомовним українцям! Це їхня материнська мова і ніхто не в праві заставляти їх розмовляти іншою мовою, хоча вони мають знати українську мову навіть для того, щоб вільно спілкуватися з іншими громадянами, а для цього українська мова повинна вивчатись в усіх школах України! Про цю проблему та негайне її вирішення нинішньою українською владою сьогодні говорили всі виступаючі на сесїї Генеральної асамблеї ООН при розгляді питання по Україні! Це ж якесь дикунство - забороняти говорити російською аж до кримінальної відповідальності (заяви Свободи), а тому ми маємо відторгнення Криму і гострі проблеми на Сході та Півдні!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus