USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Самопоміч» у Луцьку: відповіді на гострі питання

31 Березня 2015 22:05
У Луцьк приїхали нардепи, які розповіли шахтарям, що відбувається з вугільною галуззю. Вони також пояснили переселенцям, якої допомоги можна чекати від держави, а ще заслухали законотворчі пропозиції волонтерів, які опікуються АТОшниками.

Про це йшлося під час прес-конференції народних депутатів України від фракції ПП «Об’єднання Самопоміч», яка відбулася в готелі «Україна» сьогодні, 31 березня.

Член Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Тетяна Острікова поінформувала, що вона опікується у ВР питаннями реформи, митниці, податками і зборами, намагається контролювати коаліційний Уряд в реалізації їхніх передвиборчих програм.

.


Голова підкомітету з питань організації роботи Верховної Ради України, Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Кишкарзауважив, що, як і обіцяв перед виборами, – він знову і знову буде їздити в регіони, аби знати про проблеми в державі з вуст першоджерел. Він наголосив, що «Самопоміч» була і є послідовною у своїх діях. А маленькими перемогами вважає те, що вдалося зберегти фінансування вищих навчальних закладів перших і других рівнів акредитації, є успіхи й у військовій сфері, вдалося допомогти погасити борги волинським шахтарям.



ПРОБЛЕМИ ШАХТАРІВ ВОЛИНІ ДОСІ НЕ ВИРІШИЛИ

Один із шахтарів, які прийшли на прес-конференцію, поінформував, що від завтра припиняє роботу шахта «Бужанка», мовляв, склади повні й немає куди продавати вугілля.

«Це буде катастрофа, робота шахти просто зупиняється. Є у нас ще одна проблема по шахті №5, там з вересня люди не отримують зарплати по реструктуризації. Вже є бюджет, а гроші 23 особам досі не дають», – повідомив чоловік.

Павло Кишкар пояснив, що поки зі сторони держави немає системної роботи в розвитку енергоринку, втім, певні зрушення на краще таки є.

«Складно сказати, коли буде продаватися вугілля із Волинсько-Львівського басейну, адже на сьогодні не існує системної роботи щодо енергоринку. Ми виступали й виступаємо за розробку такого проекту, бо є багато варіантів, куди це вугілля можна направити чи в що його трансформувати, але чомусь рішення ніхто не приймає. Частково питання із виплати зарплат шахтарям на Волині вирішили. Окрім того, у банку «Київська Русь» зависли 300 мільйонів гривень зарплатних грошей і ваш губернатор, з яким ми сьогодні балакали, запевнив, що державні гроші віддадуть», – розповів нардеп.



Пізніше члени профспілки шахти «Бужанка» передали гостям свої напрацювання. У документах, кажуть гірники, розписали план розвитку підприємства.

ПРОБЛЕМИ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

Ті, хто вимушено покинув рідний дім і знайшов прихисток на Волині, найбільше цікавилися тим, чи законотворці у Києві планують компенсувати збитки за втрачене майно на сході України.

«Зараз держава і так слабка, ми вже платимо за втрату території, тому щодо відшкодування складно говорити. Окрім того, хто ж буде рахувати збитки?! А де ми візьмемо кошти на компенсацію?! В Україні є більше мільйона людей – внутрішніх переселенців. Якщо говорити відверто – не чекайте від держави поки цього. Бо завтра прийде Ахметов і скаже, що і він переселенець, щоб йому компенсували збитки. Це все складно», – прокоментував Павло Кишкар.

Втім, необхідну допомогу на Волині переселенці таки отримують. «У селі Угринів зараз вивчають питання про те, аби передати школу під житло для переселенців, це гарний варіант. Цей проект можна реалізувати й показати іншим сільрадам приклад», – розповідає керівник ініціативної групи ГО «Самопоміч» Юлія Вусенко.

НЕНАЛЕЖНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВОЛИНСЬКИХ УЧАСНИКІВ АТО

Дмитро Василенко із «Автомайдану» повідомив нардепам, що волинських бійців неналежно забезпечують усім необхідним на Тучинському полігоні під Рівним. Нардеп запевнив, що Генштаб вже поінформував.

«Там дійсно є проблема з забезпеченням. Цю інформацію ми донесли в Генштаб. Зокрема виникла ситуація, коли люди, яких демобілізували, не могли отримати новий одяг, на них вирішили зекономити. Знос їхньої форми – 9 місяців, а хлопці два роки вже в ній. Втім, таки добилися нового одягу. Окрім того, на цьому полігоні медичне забезпечення на 99% – в руках волонтерів. Якби цього не було, то як би вони тоді лікувалися?! Гроші на все це є, питання у виконавчій гілці влади», – пояснив Павло Кишкар.

Волонтер Костянтин Зінкевич розповів, що зараз їм дуже складно допомагати бійцям АТО, бо є труднощі з митницею. «Ми більше року допомагаємо армії: від шнурівок для берців до техніки. Тому ми підготували поправки до законів України щодо гуманітарної допомоги, бо багато допомоги до нас йде з-за закордону, але отримуємо ми її з великими труднощами, ніби якісь злочинці», – розповів Зінкевич.



Як запевнила Тетяна Острікова, з цього приводу вже готовий законопроект і найкращі пропозиції волинян теж врахують.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
Анонім Показати IP 31 Березня 2015 22:28
Садовий бабло не жаліє само поміч піариться просто пісец
Лучанин до Анонім Показати IP 31 Березня 2015 23:09
А до чого тут Садовий? наскільки я знаю народні дерутати та іхні робочі поїздки фінансуються державою
777 до Анонім Показати IP 31 Березня 2015 23:29
і де піар?
Лучанин Показати IP 31 Березня 2015 22:31
"откуда дравишки?" Олігарх один веселий вирішив кинути грошенят на цю силу. Так може й колись президентом допоможе стати йому
777 до Лучанин Показати IP 31 Березня 2015 23:40
дурень ти,люди справді роблять добру справу і не за гроші і піар,а реально хочуть в тій країні щось змінити.Я говорю про те що знаю,і сам по мірі можливості їм допомагаю. А сидити і с-ти в коментах може тільки обмежена особа ,що не може сама нічого зробити та щей інших об-є Вибачте що трохи грубо
незря Показати IP 31 Березня 2015 22:57
у вусенко такий вид, ніби їй другий раз машину підпалили ахахахх
молодці Показати IP 31 Березня 2015 23:14
Класна команда у Вусенко, і справи в них хороші і люди гуртуються достойні.
куку Показати IP 31 Березня 2015 23:15
депутати приїхали не під час виборів,???? ого,новина
петро Показати IP 31 Березня 2015 23:16
молоді депутати. не маразматики комуняки
антон Показати IP 31 Березня 2015 23:20
Павло Кишкар казав правду ,а не то що хотіли почути. солдат
Олександр Показати IP 31 Березня 2015 23:25
Дивують мене деякі коментарі,таке враження,що сидить кілька ненормальних і хрєнь всяку пишуть бо немає більше чим зайнятись.Адекватні депутати приїхали відзвітуватись за свою роботу.Це погано?Скільки в Луцьку таких було?Нормальні люди,нормальна сила,підтримати їх треба,а не обливати брудом.
Цікаво Показати IP 31 Березня 2015 23:27
А куди конкретно можна звернутись за допомогою від Самопомочі?
777 до Цікаво Показати IP 31 Березня 2015 23:32
вул.Винниченка,67А, 2 поверх,офіс 2
Знаємо до Цікаво Показати IP 31 Березня 2015 23:32
Ти що чайник? Напроти старого корпусу унівєра, там де бюст Лесі. Винниченка, 67.Вони там недавно вивіску замаклачили, як їдеш в маршрутці то видно.
або або до Цікаво Показати IP 31 Березня 2015 23:33
виниченка 67а 2 поверх офіс 2,-юлія вусенко ( номер784544),або коперника 25-тарас яковлев
Цінитель жінок Показати IP 31 Березня 2015 23:27
А мені Острікова більше сподобалась. Красива, і розумна, а ще не говірка. Але мабуть теж, як і Юля Вусенко заміжня. Блін чому красиві і розумні так рано заміж виходять.
Жінка до Цінитель жінок Показати IP 31 Березня 2015 23:37
Я незаміжня. Приходь
жовчнийлучанин Показати IP 31 Березня 2015 23:35
Не годиться! Навіть не пообіцяли мені низькі ціни на комунальні.... Радикальніше тра мислити!
Анонім до жовчнийлучанин Показати IP 31 Березня 2015 23:38
вже один мислить радикально,а тут по правді...
жовчнийлучанин до Анонім Показати IP 31 Березня 2015 23:40
нафіг мені їх правда. ХЛЄБА І ЗРЄЛІЩ ДАВАЙ!!! або гречку.
діна Показати IP 1 Квітня 2015 00:02
А чому за спиною Острікової ховаються волинські лідери Самопомочі: Кропива та Бровін
Анонім до діна Показати IP 1 Квітня 2015 00:04
що за брєд?
Анонім до діна Показати IP 1 Квітня 2015 00:04
ігорь гузь це ти?
Цінитель жінок до діна Показати IP 1 Квітня 2015 00:05
А яке відношення до моєї Острікової має Бровін? І хто така Кропива?
Світло Показати IP 1 Квітня 2015 01:01
Партія "Самопоміч" "Блок Порошенка""Фронт змін" "Радикальна партія" та інші зникнуть з політичної арени бо їх немає стратегії розвитку країни, області, районів, бо за 24 роки незалежності таких партій було і згуло і згуде і так доки Держава невтратить свою незалежність. Бо, в такій Державі як наша вирішують на кроваві,грязних грошах судьби міліонів людей, моніполюючи нами, а хто цоьму не піддається то їх 0,0001тис. людей, бо як, що їх було більше то вони до такого краху Державу не допустили,би.
Світло Експерт Показати IP 1 Квітня 2015 02:14
Які, б не були реформи кадри будуть вирішувати долю реформ. В яих голод.І тому до реформ, повинна йти держ-стратегія кожного регіону з начиткою з забовязаними виконаними планами і держ-бюджетами. За олігархів. Тож наш призидент теж олігарх? І думка коли закінчиться олігархат і прийде такий приздент і правітільство як сусідній Білоруссі.
Федір Показати IP 1 Квітня 2015 12:27
Кожен з нас, коли зробить добре діло, хоче що бпро це всі знали.) Звинувачувати Політичну силу в піарі - безглуздо. Піар буває не тільки "Чорний". На рахунок стратегії теж хотілося б почути хочаб від однієї політсили реальне стратегічне бачення розвитку країни. Як вони збираюця зробити Україну топ-10 країн світу за 10-20 років. Загрузли в реформах і вирішенні нагальних проблем. Я за "Самопоміч"!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus