USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.90

СБУ затримала екс-міністра юстиції Лукаш. ОНОВЛЕНО

5 Листопада 2015 14:40
Служба безпеки України (СБУ) затримала екс-міністра юстиції Олену Лукаш. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

"На 15.00 скликаємо брифінг у зв'язку з затриманням Службою безпеки України Олени Лукаш, яка перебувала у розшуку за причетність до злочинів проти Майдану", - написала Гітлянська.

На 15.00 скликаємо брифінг у зв'язку із затриманням Службою безпеки України Олени Лукаш, яка перебувала в розшуку через її причетність до злочинів проти Майдану

Posted by Гітлянська Олена on 5 ноября 2015 г.


Колишню міністра юстиції України Олену Лукаш затримали сьогодні, 5 листопада, близько пів на другу годину дня. Про це повідомив ТСН адвокат екс-чиновниці Андрій Смирнов.

Як повідомив адвокат, Лукаш було затримано у її власному будинку, де вона мешкала. Вона перебувала в Україні.

Смирнов додав, що викликав наряд поліції на місце події і зараз чекає на приїзд правоохоронців. Адвокат скаржиться, що його не було повідомлено - у якому напрямку повезли підзахисну, тому затримання він називає "викраденням".

СБУ відзвітувала, що Лукаш затримали через причетність до злочинів проти Майдану.

Нагадаємо, Лукаш оголосили у розшук у вересні поточного року. На сайті МВС значилось, що екс-міністр "зникла" 28 липня 2015 року.

Судячи з сайту МВС, звинувачували її за статтею 191 частина 5 Кримінального кодексу України – "присвоєння, розтрата чи заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем".

Раніше Печерський районний суд Києва арештував три квартири, що належать міністру юстиції часів Януковича.

Лукаш – одна з осіб, у відношенні яких Євросоюз вводив санкції.

У травні 2015 року Генеральна прокуратура розпочала розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього міністра юстиції Лукаш у заволодінні за попередньою змовою групою осіб коштами держбюджету України у розмірі понад 2 мільйони гривень шляхом їх безпідставного перерахування компанії «Європейська правова група».

28 травня Лукаш повідомили про підозру. Після цього адвокат Лукаш Юрій Іващенко заявив, що його підзахисна не отримувала повідомлення Генпрокуратури про підозру, і заявив, що справа проти неї має бути закрита через безпідставність звинувачень.

У липні 2013 року Олену Лукаш призначили міністром юстиції, 28 січня 2014 року Лукаш пішла у відставку.

Лукаш каже, що при затриманні на неї не тиснули:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
ковель Показати IP 5 Листопада 2015 15:03
Не чіпайте Лукаш поки Ахметов не сидить!!:)
Анонім до ковель Показати IP 5 Листопада 2015 16:09
І газова принцеса також, а чому ні?
ковель до Анонім Показати IP 5 Листопада 2015 18:47
погоджуюсь задовбала ця популістка
Директор Показати IP 5 Листопада 2015 15:59
Луцький зоопарк готовий дати приют цій скотині
злий до Директор Показати IP 5 Листопада 2015 17:39
Нащо ж наших звірів лякати?
бурий ведмідь Показати IP 5 Листопада 2015 17:47
Візьму на квартиру(вольєр) членів партії ригионів
СБУ Показати IP 5 Листопада 2015 18:24
А вона і не втікала, жила собі спокійно в столиці і горя не знала. Зате лапшу нам на вуха вішала влада про Лукаш, що вона десь в Росії в бігах разом з яником, азіровим , а вона під боком у вальцмана жирує.
Анонім Показати IP 5 Листопада 2015 18:55
ця гнида така спокійна - якщо її не посадять по максимуму з конфіскацією то рошена з кулявлобами і пшокіними треба гнати в шию
123 Показати IP 5 Листопада 2015 21:30
Адвокат скаржиться, що його не було повідомлено - у якому напрямку повезли підзахисну, тому затримання він називає "викраденням". - а ВІПам можна до вітру без адвоката?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus