USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

СБУ – «легені» Волині, ОДА - «серце». ФОТО

10 Січня 2012 13:43
Волинську ОДА та облраду назвали «серцем» регіону, а волинське управління СБУ та обласне управління лісового і мисливського господарства – «легенями» краю.

Про це йшлося 10 січня під час різдвяних віншувань в облдержадміністрації.

До «білого дому» завітали священнослужителі-колядники на чолі з керуючим Волинською єпархією УПЦ митрополитом Луцьким і Волинським Ніфонтом.

Вони прийшли, аби привітати працівників ОДА та облради з Різдвом.

«Дозвольте знову і знову привітати з різдвяними святами. Ми прийшли до вас, щоб принести вам цю радість, що прийшов на землю той, хто вказав дорогу до спасіння… Приклад життя Ісуса Христа – це приклад смирення і великого терпіння», - сказав Ніфонт.

Він подарував губернатору Борисові Клімчуку та голові облради Володимиру Войтовичу образи Ісуса Христа та пожартував, назвавши регіональне управління СБУ та обласне управління лісового і мисливського господарства – «легенями» краю, а обласну адміністрацію та раду - «серцем».


Тоді губернатор поцікавився, як називати податківців. «Я знаю, що ви зараз підете до податкової служби. Як їх назвати? Може, митарі», - з усмішкою сказав чиновник.

Клімчук та Войтович подарували колядникам «трошки грошей» для будівництва храму на честь Всіх Святих землі Волинської.

Також священнослужителі вручили чоловікам, присутнім на дійстві, іконки Георгія Змієборця, а жінкам – зображення Божої Матері. «А знаєте чого? Бо рік Змія наступив. Щоб Змій не кусав нас… Матінка Божа завжди покриває нас любов’ю. Дай, Боже, тої любові до нашого краю у людей, які тут працюють», - пояснив митрополит Ніфонт.

Хор Волинської духовної семінарії виконав декілька церковних гімнів та колядок.


Згодом чиновників та посадовців віншувала хорова капела луцьких організацій УТОС «Лісова пісня». Представники об’єднання сліпих вручили Клімчуку та Войтовичу почесні грамоти та подякували за допомогу, яку ті надавали протягом 2011 року.

Посадовці, своєю чергою, подарували гроші та цукерки від волинських виробників.


О 12.00 в «білий дім» завітали священики Свято-Троїцького кафедрального собору та архієпископ Луцький та Волинський УПЦ КП Михаїл.


Він зауважив, що сьогодні начальники повинні відпустити підлеглих на обід раніше.

Водночас, владика розповів, чому на Україні більше святкують Різдво, а в Росії – Великдень. «Українці – працьовитий нарід. З народження Христа вони бачать можливість щось здобути та змінити. А в Росії - чекають чудо. В них «скатєрть-самобранка», «сапоги-скороходи», - з усмішкою сказав владика Михаїл.

На його думку, аби чудо сталося, треба багато працювати та молитися.

«От ми молилися за Україну… Думали, що газ нам щось зробить. А в нас - така тепла погода… Газу зекономили. Конкретно відпрацьовуємо колядкові гроші», - пожартував священнослужитель.

Насамкінець для присутніх заколядували двоє хлопчиків з Камінь-Каширського району – Дмитро та Василь Палюхи.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Тарас Показати IP 10 Січня 2012 14:04
Клімчук -молодець!!!!
Хатуль Мадан до Тарас Показати IP 10 Січня 2012 14:47
клімчук і молодець - це антоніми, а от слово тарас у вашому випадку дуже цікаво рифмується...
VCS_ Показати IP 10 Січня 2012 15:00
Хатуль Мадан Тобі сюда http://www.youtube.com/watch?v=uGSL71iZSVQ
Хатуль Мадан до VCS_ Показати IP 10 Січня 2012 16:28
задорнов цю хохму не видумав сам, а вкрав в ізраїльського автора, за що потім публічно вибачався.
Zavtramen Показати IP 10 Січня 2012 21:50
Когда "легени" и "сердце" поряжены раковыми метастазами коррупции, кумовства, необразованности и лизоблюдства, единственное, что может ЭТО - так только хвалить себя и думать, что ЕЩЁ находятся ЛОХИ, которые в это поверят да молиться, что УКРАИНЦЫ забудут все последние 20 лет деградации и уничтожения украинской идеи, и, вдруг ИХ простят, когда наступит естественный конец этой СИСТЕМЕ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus