USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Сейм Польщі не визнав Волинську трагедію геноцидом. ОНОВЛЕНО

12 Липня 2013 12:57
Польський Сейм не прийняв основних поправок до резолюції, присвяченої Волинській трагедії 1943 року. У своїй резолюції парламент Польщі не вживає термін «геноцид» замість «етнічної чистки з ознаками геноциду».
Про це інформує «Газета.ua».

Цю поправку підтримали 212 депутатів, 222 висловилися проти і 6 утрималися.
Фактично Сейм залишив відому формулу, прийняту у 2009 році після офіційного примирення української та польської сторін.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликав депутатів «не принижувати Україну».
«Що змінилося з 2009 року, коли парламент прийняв значно менш радикальну резолюцію? А число жертв? Хіба змінилося наше обурення? Чи змінилося міжнародне право? 2013-й рік визначатиме геополітичне розташування України на кілька поколінь. Це залежатиме від результату про прийняття асоційованої угоди між Україною та Європейським Союзом», - звернувся він за декілька хвилин до голосування за внесення поправок.

Врешті, після обговоренння парламент Польщі ухвалив спеціальну заяву щодо Волинської трагедії, яку назвав «етнічною чисткою з ознаками геноциду», - пише УНН.
За це рішення проголосували 263 депутати з 422, які взяли участь в голосуванні. Проти проголосували 33 депутати, утрималось - 146.
Напередодні голосування про те, що не може підтримати заяву в цьому вигляді заявили представники найбільшої опозиційної партії у Польщі «Закон та справедливість» (PiS).
«Організований та масовий вимір Волинського злочину надає йому характеру етнічної чистки з ознаками геноциду», - відзначено у документі.
У заяві згадується, що жертвами тих подій на Волині та Східній Галичині з 1942 по 1947 рік стали понад 100 тисяч польських громадян. Зачитане польський Сейм слухав стоячи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Че Показати IP 12 Липня 2013 12:38
Як там не було, а їх парламент показав свою політичну мудрість. А частина нашого по цьому питанню - політичну муда...іь
Українці Показати IP 12 Липня 2013 12:55
Dziękuję Polakom! Dobrze wiedzieć, że są racjonalne. Przepraszam za ból, że Ukraińcy spowodowały wiele lat temu, ale przyszłość jest zawsze większy niż przeszłość.
віцлав до Українці Показати IP 12 Липня 2013 13:55
ой ой ой
WWW Показати IP 12 Липня 2013 14:00
Спочатку перевіряйте інформацію, а потім публікуйте!!! Як вже дістали ці безграмотні "писаки" з ВН!!! "Сейм обвинил украинцев в "этнической чистке с признаками геноцида" http://www.pravda.com.ua/rus/news/2013/07/12/6994143/
NNNN до WWW Показати IP 12 Липня 2013 19:29
Вам теж, перед тим, як звинувачувати когось у чомусь, варто перевіряти інформацію. Сейм розглядав 2 варіанти ухвали: про те, що це був геноцид, і про те, що це була етнічна чистка з ознаками геноциду. Більшість проголосувала за друге. Будьте мудрішими по відношенню до ближніх.
Аrtur Показати IP 12 Липня 2013 14:27
polskie dranie
Олександр Показати IP 12 Липня 2013 18:06
Яка там мудрість - ледь половину голосів нашкребли. Хай спершу скажуть, скільки українців поляки побили і чому ж розпочалася ця різня. Чи не тому, що Друга Річ Посполита постійно принижувала український народ і не давала йому вільно розвиватися у польщі? Чи не тому, що протягом д.п. 1930-их років знищено чи забрано сотні православних храмів? Чи не тому, що українець завжди був длдя них "бидлом". І я вже не говорю про 16-18 століття... Скільки цей народ буде таким гордим і сліпим?
Надія Показати IP 12 Липня 2013 22:55
Поляки горді і мудрі.Спасибі, що хоч мякшого звучання винесли вердикт щодо Волинської трагедії. Досліджуючи цей матеріал, в тому числі дані в архівах, поляки почали першими це людиновбивство. Їня стратегія полягала в тому, що вони хотіли залишити за собою "східні креси". Керував поляками шовіністичний Уряд в Лондоні екзилі. Втрутились і запроектували цей конфлікт як Берлін, так Кремль.Тому ці події набули такого трагічного відтінку.Поляки – брати наші!
Зіна Показати IP 12 Липня 2013 23:00
Досить жити минулим. Висловлюємо співчуття колишнім покійним як українцям, так полякам! Боже! Простиїм, бо вони не знали, що творять.У поляків обкатана ця тема давно. А в Україні ворожа влада не дає можливості розповсюдити книги, де теж досліджено чимало сторінок тих подій.Знали би правду, не принижували б Україну як свої, так сісіди.
Надія Показати IP 12 Липня 2013 23:07
Колишнє Пшебраже на Ківереччині( тепер Гайове) було столицею, опорним пунктом поляків.Сюди з'їжджались зі всієї Волині ( хоч були й в інших місцях їхні "пляцувки") У Пшебражі було 25 тисяч осіб, з них 12 тисяч армії; цивільні теж були при зброї. Тепер там священне місце пам'яті, дуже упоряджене.На цвинтарі 107 хрестів, бо там хоронили з різних причин, в т.ч. з вояків АК, вмерлих з тифу та ін. А у наших, цвіту нації, за висловом самих противників на той час, яких загинуло в липні 1943рю несть числа! Навіть таблички чи Хреста пам'яті досі ніхто не поставив. Браво, українці, ми тільки багато говорити вміємо. І шукати причину в комусь, а не у самих себе.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus