USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Наказ бити людей на Майдані виданий не в радіорозмові, - Генпрокурор

20 Грудня 2013 12:31
Генпрокурор Віктор Пшонка каже, що слідство ще не встановило, хто віддав наказ про силові дії «Беркту» в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання депутатів у Верховній Раді, - повідомляє «Українська правда».

Опозиція зауважила, що для того, щоб зрозуміти, хто може віддавати накази правоохоронцям і внутрішнім військам діяти в такій ситуації діяти, потрібно лише підняти нормативні документи.

В опозиції також закликали Пшонку дати відповідь на те, «хто чинив опір за 500 метрів і за кілометр від Майдану» (як відомо, правоохоронці переслідували і завдавали тілесних ушкоджень активістам). Генпрокурор відповів наступне:

«У слідства є відповіді. Але я не все можу говорити в цій залі, тому що в частині деяких слідчих матеріалів не треба поспішати».

Далі генпрокурор зазначив, що слідство не завершене.

«На сьогодні сказати конкретно прізвище і посадову особу, яка дала наказ, і чи був це наказ на заподіяння того, що Беркут перевищив свою силу, слідство сьогодні відповісти ще не може».

Стосовно записів, які передав слідству депутат Анатолій Гриценко, Пшонка зазначив:

«Це відноситься до радіомовлення внутрішніх війск і не відноситься до тих розмов, які були серед Беркуту».

З його слів, слідство вивчило всі радіорозмови «Беркуту»:

«Там немає ні єдиного слова стосовно того щоб кимось із посадових осіб був виданий наказ. Але ми розуміємо з вами, що наказ може бути виданий не тільки в радіорозмові, а й іншим чином. Це зараз встановлюється слідством», - сказав Пшонка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
иван Показати IP 20 Грудня 2013 13:05
говорили балакали сіли с-ти заплакали-: а коли ще небуло нетак ?
Михайло Показати IP 20 Грудня 2013 13:51
Сівковичу дав вказівку розігнати студентів Євромайдану силою озвірівшого "Беркуту" особисто А.Клюєв, а Попова роблять цапом-відбувайлом.для легковірних.
Задовбали... Показати IP 21 Грудня 2013 02:53
Президент - офіційне лице, представник країни. Він не підписав Угоду. Чому так сталося треба було б добре розібратися і зробити висновки, можливо й з звільненням з посад певних чиновників. Але в даному випадку це непідписання було дійсно на користь державі. Ні, не якимось там дядям чи тьотям, чи тим самим студентам, бо вони щось хочуть, а державі - всім українцям разом. Заключити з Євросоюзом подібні Угоди, враховуючи інтереси своєї країни дуже і дуже важко. А тут сам Євросоюз пропонує це зробити. Люба розумна людина відразу здогадається що тут не все так чисто. Далі після непідписання починається тиск Євросоюзу на Україну. Знову прошу не забувайте що країну представляє не народ, як співають політики, а Президент і Уряд, така практика, норми і закони і як би комусь не хотілося цього ніколи не змінити, бо якщо в вас і є це бажання, то його немає в інших країнах. Продовжу. Вихід людей на майдани лише підсилює тиск інших держав, а це пряма загроза національній безпеці! РНБО, як дорадчий орган просто зобов'язаний радити зробити так щоб цих майданів не було і Україна змогла загасити цей конфлікт і мати можливість отримати вигоду для себе. Навіть слова дані в різкій формі "розігнати майдан" не є прямою вказівкою пускати кров. Ідем далі. Попов, виконуючи обов'язки мера не тільки якогось там міста, а і столиці, відповідає за порядок в місті і відповідно, як порядний чиновник зацікавлений в спокої міста. А тут на майдані толпи народу... І народ нікого слухати не хоче! А на носі Новий рік, ялинку дійсно треба наряджати щоб, принаймні малечі було свято. А час іде. І він змушений відповідно до своєї посади та обов'язків давати вказівку навести порядок на майдані. Повторюю, це його обов'язок! Якби він цього не зробив, то він би був не на свому місці і це повинен розуміти кожен, тим більше якщо хтось прагне потрапити до європейської спільноти. Знову повторюся, любий наказ даний навіть в найжорсткішому вигляді не означає що він повинен бути виконаний або дослівно, або ще жорсткіше. Є правила, закони, норми, в кінці кінців в кожного беркутівця особисто повинна бути якась порядність. Те що ми бачимо на відео не є виконанням наказу! На російській мові це звучить "отсебятина". Звичайний беркутовець отримавши будь-який наказ не міг так себе поводити - ці дії були спровоковані чимось або кимось. Це факт, який і потребує в першу чергу розслідування. Але не народ на майдані, ані опозиція не дають можливості це зробити. Саме так! Лунають лише політичні гасла, а повинна бути конкретика! На даний час майдан лише більше поглиблює кризу (всі разом взяті кризи) і грає на руку Уряду, бо Закон на їх боці. Це лише погляд зі сторони звичайної людини яка може спокійно обміркувати те що відбувається, без емоцій. І мене дуже дивує позиція влади в тому що вони навіть в цій ситуації не спроможні адекватно "розжувати" людям що вони роблять щось не те, а навпаки підігрують опозиції шукаючи винних там де їх немає і не може бути.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus