USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

СБУ та МВС мають два плани розгону Майдану, - ЗМІ

19 Лютого 2014 15:37
Для зачистки Майдану були розроблені дві спецоперації - «Хвиля» і «Бумеранг». Можливість застосування "Хвилі" і "Бумеранга" проти мітингувальників неодноразово обговорювалася протягом усього періоду акцій протесту, однак запрошений з Росії спеціаліст різко розкритикував запропоновані спецоперації. Про це повідомляє «УНІАН».

Нардеп, перший заступник голови Комітету ВР України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, генерал міліції Геннадій Москаль назвав імена силовиків, які керують кривавим штурмом Майдану, що вже призвело до загибелі більше двох десятків мітингувальників і близько тисячі отримали поранення. Про це повідомили у прес-службі депутата.

«Першу операцію під назвою «Хвиля», відповідно до нормативно-правових актів, може ввести в дію тільки міністр МВС Віталій Захарченко. Готували і здійснюють керівництво «Хвилею» заступник міністра МВС Віктор Ратушняк, начальник департаменту громадської безпеки МВС Олександр Крикун, виконувач обов’язків начальника ГУМВС у Києві Валерій Мазан і начальник головного управління - командувач внутрішніх військ МВС Станіслав Шуляк», - процитувала прес-служба слова депутата Москаля.

«Друга операція під назвою «Бумеранг» виконується силами Антитерористичного центру СБУ. Розробляють і керують операцією перший заступник голови СБУ Володимир Тоцький, начальник управління департаменту "Т" СБУ Сергій Потієвський, начальник УСБУ Києва та Київської області Олександр Щеголєв, а також керівник антитерористичного центру та керівник центру спеціальних операцій "Альфа" П", - додав народний депутат.

Прес-служба Москаля також повідомила, що можливість застосування "Хвилі" і "Бумеранга" проти мітингувальників неодноразово обговорювалася протягом усього періоду акцій протесту.

«На одну з нарад в Адміністрації Президента запросили відомого фахівця з антитерористичних операцій з Росії, героя Російської Федерації. Росіянин різко розкритикував запропоновані МВС і СБУ спецоперації, назвав їх авторів професійно непридатними і застеріг від застосування "Хвилі" і "Бумеранга", вказуючи на високу ймовірність значних жертв з обох сторін і непередбачувані наслідки в майбутньому. Як бачимо, ці поради виявилися слушними, проте до них ніхто не прислухався", - сказав Москаль.

Нагадаємо, 18 лютого в Києві поновилися зіткнення між протестуючими на Майдані і силовиками. За попередніми даними, загинули 25 людей, понад тисячу поранено, сотні госпіталізовані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
клава Показати IP 19 Лютого 2014 16:49
Нада арестовать трех жлобов и растрелять. Всё это что делается из-за них.
имя Показати IP 19 Лютого 2014 16:50
Тягныбока повесить на Европейской площади.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus