USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Соромно за нинішню владу»: під Радою мітингують за вибори по-новому

6 Вересня 2018 14:01
Активісти 6 вересня вийшли на акцію протесту під стіни Парламенту. Вони вимагають ухвалити новий виборчий кодекс, який буде впроваджувати вибори до парламенту за відкритими списками. Тобто людина зможе обрати зі списку партії того кандидата, який їй подобається найбільше.

Акція протесту перед Верховною Радою триває вже близько 2 годин. На підтримку виборчого кодексу виступили вже багато депутатів та лідерів молодих партій, повідомляє 24 канал.

Протестувальники вимагають зміни виборчих правил – щоб у другому читанні депутати проголосували за новий виборчий кодекс. Активісти вважають, що після прийняття цих змін зменшиться корупція на виборах.

Люди тримають прапори різних політичних сил та об’єднань. У руках у них плакати з написами: "Ні виборам за законами Януковича", "Ні корупційній виборчій системі" тощо.

Зауважимо, за прийняття нового виборчого кодексу виступає партія УКРОП. Адже в Україні діє змішана виборча система, за якою 50% Верховної Ради обирається з мажоритарних округів і ще 50% – за пропорційною системою із закритими партійними списками. Така система має великі корупційні ризики, пов’язані з підкупом виборців та купівлею місць у списках, наголошують члени УКРОПу.

«Мені соромно за мою нинішню владу. Я втомився від того, що моє місто представляють Ківалови, Труханови, Гончаренки та інші представники «русского мира». Люди абсолютно деструктивні для подальшого розвитку держави. Тому я сьогодні тут, але це суто мій меркантильний інтерес», – сказав активіст одеського «Автомайдану».



Проте, поширюється інформація, що на Банковій вже готуються мажоритарні округи.

Пізніше активісти збираються йти до Адміністрації президента, адже не вірять у слова Андрія Парубія, що всі депутати погодяться на зміну виборчого законодавства.

Також активісти зазначили, що це не остання акція, такі самі будуть проводитися і на час голосування.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Гол Показати IP 6 Вересня 2018 15:15
Виборчій системі ні! А от гречці, борошну, майонезу, сонячного масла, кетчупу, цукру, рису, консервів та інших продуктів харчування , які будуть даватися виборцям кандидатами від партій і мажоритарниками - ДА! Виборчий період повинен стати періодом їдлості зголоднілих виборців. Принцип: Хоч не голосуватиме та наїмся.
Анонім Показати IP 6 Вересня 2018 16:53
Какой-то нелепый, печальный этнос... Суицидальный какой-то.... Вымирающая популяция одной из древнейших, но к сожалению, тупиковых веток развития человечества... Даже грустно как-то... Наверное срок хранения кончился... Слишком древние... Морально устарели...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus