USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Список від «Батьківщини» - маніпуляція, - експерт

11 Серпня 2011 17:51
Оприлюднений нещодавно у ЗМІ список кандидатів у народні депутати від ВО «Батьківщина» - певна маніпулятивна технологія, яка повинна як змобілізувати до дій, так і шантажувати окремих політиків, - вважає волинський політолог, директор Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу Михайло Наход.

Нагадаємо, що 5 серпня видання «Обозреватель» опублікувало ймовірний список кандидатів у нардепи, буцімто уже складений у «Батьківщині».

Цей список, як пише видання – «набросок партийного списка» для парламентських виборів 2012 року, складений «в недрах резиденции на ул. Туровской».

За інформацією «Обозревателя», у складанні списку з 93 кандидатів брали участь Юлія Тимошенко, Олександр Турчинов, Андрій Кожемякін, Сергій Власенко, Роман Забзалюк і ще кілька людей. Кінцеву редакцію затверджували Тимошенко, Турчинов і Кожемякін – пише видання.

Цікаво, що у цьому списку серед волинян – тільки адвокат Сергій Сафулько. Натомість немає авторитетних волинських бютівців Анатолія Грицюка, Євгена Кирильчука, Віктора Олійника та інших.

«З високою ймовірністю можна говорити про те, що він дійсно був складений у штабі партії Тимошенко, але питання залишається для яких цілей такий список? Швидше всього що не для виборчих. І ще - чи випадково він потрапив у ЗМІ?», - коментує ситуацію політолог Михайло Наход.

«Опублікований список складений у відповідності лише до одного критерію - особистої відданості представлених у ньому людей Тимошенко, що для виборчих цілей не зовсім доречно, хоча ніхто не має сумніву, що список складатиме саме Юлія Володимирівна. Цей список покликаний змобілізувати до активних дій різних партійних функціонерів, як в центрі так і на місцях, шантажувати певних політиків», - вважає експерт.

«У списку практично відсутні представники партії, які мають підтримку у регіональних організаціях. І це ще одне підтвердження, що це список не для виборів. Юлія Тимошенко не зможе з таким списком йти на вибори, тому що регіональні організації не будуть зацікавлені вести партійну виборчу кампанію (особливо на Західній Україні, де «Батьківщина» має суттєву підтримку», - пояснює Наход.

«Те що у списку немає таких відданих партійців Тимошенко від Волині як Кирильчук, Олійник, Потапчук, Грицюк ще нічого не говорить, як і поява у ньому відомого волинського адвоката Сергія Сафулька. Що до останнього, можливо він як член Вищої ради юстиції та авторитетний юрист, відіграє певну непублічну роль у судових процесах навколо Тимошенко», - припускає Михайло Наход.

Окрім того, Наход не виключає і того, що список є певною маніпуляцією опонентів Юлії Тимошенко, покликаний «забити клин» у стосунках керівництва партії та рядових депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ото Показати IP 12 Серпня 2011 10:37
знашли помийну яму рига Бродського "Обозвреватель", ще б на Чаленка-провокатора зіслалися

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus