USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

США повинні надати зброю Україні, - сенатор Маккейн

1 Січня 2017 12:55
Сенатор США Джон Маккейн заявив про те, що Вашингтон повинен допомагати Україні у боротьбі з терористами на Донбасі.

Про це він сказав в ефірі телеканалу NBC інформує «5 канал».

Політик закликав в жодному разі не повторювати перезавантаження відносин із Москвою та запропонував Вашингтону план щодо роботи з Кремлем.

На думку Маккейна, треба засудити особисто Путіна за трагедію, адже сепаратистів озброює Росія. Також він закликав запровадити жорсткі санкції щодо Москви.

Та додав, що НАТО має перебазуватися для кращого захисту Балтії та союзників блоку на кордоні з Росією.

«США варто почати постачання зброї українському уряду для кращої боротьби проти проросійських терористів», - заявив він.

«Ми відмовилися надати українцям зброю для власного захисту, водночас Володимир Путін постачає проросійським сепаратистам і росіянам, що одне і те ж, безліч зброї. Тому ті і здатні утримувати територію. Гадаю, буде боягузством з нашого боку не надати українцям зброї, якої вони потребують для захисту від вторгнення на їхню територію», - переконує Маккейн.


Натомість президент США Барак Обама заявив про те, що наразі Вашингтон не розглядає питання щодо військової допомоги Україні.

Нагадаємо, що США у середу ввели нові санкції проти російських компаній, зокрема, "Газпромбанку" і "Зовнішекономбанку", а також енергетичних компаній "Роснефть" і "Новатек".

США закрили цим компаніям доступ на фінансові ринки США, а американським компаніям і приватним особам забороняється видавати цим підприємствам кредити терміном більш ніж на 90 днів.

Європейські лідери на саміті у середу обмежилися тим, що домовилися розширити критерії санкцій і пообіцяли до кінця липня скласти список компаній та осіб, які потраплять під адресні обмежувальні заходи Євросоюзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 1 Січня 2017 13:15
Мало во вьетнаме получил?
свідомий Показати IP 1 Січня 2017 13:25
Ця нав...оч розв'язала війну в Україні і надалі продовжує вякати?! Їм вигідно на війні в Україні заробляти і їх не цікавлять покалічені долі українців! Чого взагалі припхались? Ця купка сенаторів - рупор війни в США!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus