USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

США припинили співпрацю з Росією у ядерній сфері

4 Серпня 2014 13:27
Протистояння між Росією та США привело до розірвання угоди про співпрацю у ядерній сфері між країнами, - інформує Українська правда з посиланням на The New York Times. Ця співпраця між вченими вважалася однією з найбільш перспективних, - стверджує видання.

Угода була підписана лише 11 місяців тому між міністрами енергетики США Ернестом Моніцом і Росії Сергієм Кірієнком. Очікувалося, що така співпраця допоможе подолати всі негативні наслідки холодної війни.

Зокрема, ця угода відкривала російським вченим доступ до серця американського ядерного комплексу – лабораторії в Лос-Аламосі, штат Нью-Мексико, де у свій час була створена перша ядерна бомба.

Натомість американські вчені отримали б доступ до аналогічних установ у Росії.

Також в рамках такої співпраці передбачався пошук рішень, які б могли захистити Землю від астероїдів.

Втім, наразі всі заходи і зустрічі в рамках цієї угоди скасовані американським Міненергетики. Представники цього відомства відверто заявили, що причиною стала анексія Росією Криму.

Видання уточнює, що таке рішення приведе до того, що сторони не знатимуть про наміри одне одної у ядерній сфері.

Втім, заступник міністра енергетики США Девід Понеман зазначив, що США продовжать співпрацю з Росією в сфері безпеки ядерних матеріалів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дончанин Показати IP 4 Серпня 2014 16:49
"Зокрема, ця угода відкривала російським вченим доступ до серця американського ядерного комплексу – лабораторії в Лос-Аламосі, штат Нью-Мексико, де у свій час була створена перша ядерна бом" и одновременно с этим - американским ученым к российским научным центрам, где была разработана термоядерная бомба. PS. Лавров еще на первые американские санкции ответил просто: "Они допросятся до того, что будут запускать свои спутники при помощи батута".
Дончанин Показати IP 4 Серпня 2014 16:53
У меня вавка в голове, подтверждающая справка имеется.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus