USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

США введуть нові санкції проти Росії через отруєння Скрипалів

9 Серпня 2018 08:29
Сполучені Штати введуть нові санкції проти Росії через використання хімічної зброї під час отруєння Сергія та Юлії Скрипалів у Великій Британії.

Про це повідомляється у заяві речниці Держдепартаменту Хезер Науерт, передає Голос Америки.

"Після використання нервово-паралітичної речовини "Новичок" при спробі вбивства громадянина Великої Британії Сергія Скрипаля та його доньки Юлії Скрипаль, США 6-го серпня 2018-го року вирішили, згідно до Закону про знищення хімічної та бактеріологічної зброї від 1991-го року, що уряд Російської Федерації використав хімічну або біологічну зброю, порушивши міжнародне законодавство, або використав смертельну біологічну або хімічну зброю проти власних громадян", - йдеться у заяві.

Відзначається, що санкції наберуть сили в момент публікації у Федеральному реєстрі США (офіційне видання федерального уряду, в якому публікуються офіційні документи та рішення, – ред.) орієнтовано 22-го серпня.

Американський канал NBC навів подробиці запланованих санкцій. Очікується, що вони неабияк вдарять по Росії.

Канал відзначає, що санкції будуть запроваджені у два етапи.

На першому етапі запрацюють обмеження щодо експорту до Росії та фінансових операцій. Вплив цих санкцій може бути обмеженим, бо вони перетинаються із іншими санкційними заходами щодо Росії, які вже діють.

"Найбільший вплив першого ешелону санкції очікується від обмежень на експорт деяких чутливих товарів сфери національної безпеки. У минулому до цього переліку входили електронні пристрої та компоненти, а також прилади для тестування та налагодження авіаційного обладнання. До запровадження санкцій експорт таких технологій розглядався окремо у кожному випадку", - відзначає NBC.

Санкції другого ешелону стануть надзвичайно болючими для Москви, важають у NBC. Вони мають запрацювати за три місяці після запровадження першої ланки, якщо Росія не надасть "надійних запевнень", що не буде використовувати хімічну зброю у майбутньому і допустить інспекторів ООН на об'єкти.

"На цьому етапі США можуть знизити рівень дипломатичних відносин із Росією, позбавити "Аерофлот" можливості здійснювати рейси до США, скасувати значну частину експорту та імпорту між країнами", - відзначають в американському ЗМІ.

На такі заходи у Канцелярії прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей заявили, що така міжнародна реакція посилає недвозначний сигнал Москві, інформує ТАСС.

«Сполучене Королівство вітає ці додаткові дії з боку нашого союзника – Сполучених Штатів. Потужна міжнародна реакція на використання хімічної зброї на вулицях Солсбері посилає недвозначний сигнал Росії, що її провокаційна та безрозсудна поведінка не залишиться без відповіді», – заявила співробітниця канцелярії.

Нагадаємо, 5 березня стало відомо, що у Великобританії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його донька Юлія потрапили у лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною. Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великобританії правильно ідентифікувала речовину, якою був отруєний Скрипаль і його дочка Юлія, і підтвердили російське походження "Новічка". Згодом спецслужби Великобританії встановили осіб, підозрюваних у токсичному нападі на екс-розвідника Скрипаля та його доньку. Їх імена не розголошують, однак вважають, що вони пов'язані з Кремлем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Я Показати IP 9 Серпня 2018 08:41
Маразм.. називається до чого б причепитись.. а як на америкосів всі почнуть санкції накладати???
Ти до Я Показати IP 9 Серпня 2018 11:43
Ну ти і загнув. Я так давно не реготав. Раша наприклад може заборонити США купувати їх ягель і дьоготь. Ой *ля ти й петросян!
Мороз Показати IP 9 Серпня 2018 08:54
Відомий український історик, один із представників українського національного руху, політв’язень, дисидент, автор понад 100 наукових праць, почесний громадянин Волині Валентин Мороз розповів, що думає про ситуацію на сході України. Про це він розповів у інтерв`ю журналу «Країна». «Не існує ніяке АТО. Звичайна російська агресія проти України. Немає Лугансько-Хуліганської республіки. То Путін усе робить, старий кагебіст. Така тактика була доброю в 1917–1918 роках, а тепер нікого не обдуриш», – сказав уродженець волинського села Холонів на Горохівщині. Валентин Мороз переконує, що історично склалося так, що «коли Москва відступає, поневолені народи одержують шанси. Так було під час Кримської війни 1853–1856 років, 1917-го. Востаннє – Афганістан». «То чудо. 12-мільйонна нація, майже неписьменна і майже неозброєна, перемогла 260-мільйонну імперію, до зубів озброєну і дуже письменну. Бо мали газават, священну війну», – зазначив історик. «Так от, ситуація на Донбасі – точна копія афганської. Там спочатку офіційна банда Москві піддалася. Король і решта. Потім повстанці-добровольці сказали: нафіг с пляжа. Те саме тут. Офіційна банда здала і Крим, і Донбас, і здала б і Київ. Але з’явилися добровольці. І то – наш газават», – підсумував волинянин Валентин Мороз.
Степан (Крымчанин) до Мороз Показати IP 9 Серпня 2018 12:31
А яке відношення, цей натхненно-патріотичний пост має до теми санкціонна політика США? Булькнув, аби булькнути...
Степан до Мороз Показати IP 9 Серпня 2018 13:44
Цей В.Мороз безграмотна чурка. "Газават"-священна війна за розширення ісламу. "Джихад"-св.війна за захист ісламу. Цей псевдо історік "забув", що Афган не зміг перемогти жоден завойовник. Починаючи від Александра Македонського, англійців в середині 20 століття, закінчуючи Радяньським Союзом. Зараз америкоси не знають як звідти виповзти. Взагалі порівняння племен пушту, афгані з Українцямі, як на мене, трохі дивне.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus